geen bh dragen
Fashion

Wat gebeurt er als je geen bh meer draagt?

Redactie, 05 juni 2022

De één vindt een bh erg comfortabel, voor de ander voelt het meer als een gevangenis en zij trekken hem het liefst zo snel mogelijk weer uit. Wist je dat geen bh dragen zelfs heel gezond is? Onderzoek heeft aangetoond dat het dragen van geen bh veel voordelen heeft voor je lichaam. 

Franse onderzoekers beweren dat je voortaan beter geen bh meer kunt dragen. Tijdens een vijftienjarige studie onder 330 vrijwillige proefpersonen is gebleken dat voor elk bh-loos jaar, je tepels met ruim 7 millimeter worden gelift. De oorzaak? Het dragen van een bh remt de natuurlijke groei van ondersteunend borstweefsel. Het Franse advies luidt dan ook: lekker laten hangen. En als de Fransen het zeggen, dan moet het wel serieus en modieus verantwoord zijn.  

Alleen maar voordelen?

Wacht even voordat je meteen al je bh’s op de brandstapel gooit. Natuurlijk kan het erg verleidelijk zijn om ze niet meer aan te trekken. Feit is alleen dat het onderzoek zich uitsluitend richt op de anatomische voordelen. Hierbij is de uitkomst inderdaad dat geen bh meer dragen gezond is. Maar de mannelijke onderzoeker is even vergeten dat er ook een aantal praktische redenen zijn verbonden aan het dragen van een bh.

Rennen om nog nét je trein of bus te halen? Vergeet het maar, tenzij je handen opeens functioneren als bh. Ook is sporten met een bh toch wel fijner, zo kan je zorgeloos de loopband op. Zo kunnen we nog wel even doorgaan met de lijst.

Lekker een avondje bh-loos Netflixen

Tenzij je gezegend bent met een paar kleine borsten, is het misschien toch comfortabeler om wel een fijne bh te dragen buiten de deur. Maar tegen een avondje bh-loos Netflixen op de bank, inclusief ruimzittend joggingpak en beker Ben&Jerry’s in je hand zeg je natuurlijk geen nee. Nu heb je een legitiem excuus om zo’n avond vaker in je agenda te zetten.
Déze kleur ondergoed draag je onder witte kleding

Lees ook

Déze kleur ondergoed draag je onder witte kleding

Fashion

Welk type bh past bij jouw borsten?

Lees ook

Welk type bh past bij jouw borsten?

Stijladvies

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer