Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Lifestyle

Wakker geworden met een kater? Zo los je het op!

Kristel, 22 mei 2018

Wakker geworden met een kater? Zo los je het op!

kater

Het is voor velen géén onbekend scenario: een wijntje hier, gin tonicje daar, iets te veel gezelligheid en hopsakee, de volgende ochtend is al het plezier van de vorige avond in geen velden of wegen te bekennen

Want met een béétje pech word je wakker met knallende hoofdpijn, een droge mond met een smaak die je doet denken aan het hok van je oude cavia en om het allemaal nog erger te maken: een vleugje misselijkheid die nét niet erg genoeg is om linea recta naar de wc te rennen. En dan weet je: vandaag gaat 'm niet worden. Helaas zijn er weinig volwassen mensen die zich een dagje bed liggen kunnen permitteren en is je kater op z'n allerergst wanneer je naar je schoonouders moet / een belangrijke presentatie hebt / of 's avonds gewoon door moet voor ronde 2. En dan is de vraag 'wat te doen tegen een kater' er eentje die je jezelf toch even moet stellen.Gelukkig hebben wij de antwoorden. Dus mocht je het gisteravond nét even iets te bont gemaakt hebben: read on. Wij hebben namelijk voor jullie een lesje 'wat te doen tegen een kater' samengesteld. Jij kunt dit! 

In 5 stappen van je kater af

#1 Drink veel (kokos)water. We weten het inmiddels allemaal wel: alcohol droogt uit. Big time. Het tekort moet dus aangevuld worden! Katerwater is niet voor niets een begrip. Drink daarom de volgende dag genoeg water - eventueel met een schijfje citroen voor een frisse smaak. Geen zin in water? Kokoswater hydrateert minstens zo goed en is ook nog eens super gezond. Een win-win dus!

#2 Weet wat je eet. Waarschijnlijk heb je óf zin in helemaal niets (want je hangt al een paar uur boven de wc) of je hebt een bijna onbedwingbare drang om je op een vette hap te storten. Maar een goed kater ontbijt doet wonderen. Havermout zorgt bijvoorbeeld voor een stabiele bloedsuikerspiegel, bananen verzachten je hoofdpijn, gember, honing en pepermunt herstellen je lichaam. Ook groenten en fruit die veel water bevatten zijn aan te raden! Wat je ook doet, blijf uit de buurt van pittig eten. Je maag is namelijk al als een malle aan het werk om de alcohol te verteren, pittig eten maakt de boel alleen nog maar meer van streek. 

#3 Cola is your new best friend. Het klinkt misschien gek maar cola kalmeert je maag en zorgt ervoor dat je je minder misselijk voelt. Misschien wel slim om de fles even een uurtje open te laten staan, zodat de ergste prik verdwijnt en om niet teveel te drinken (cola droogt namelijk ook weer uit). Wissel een paar glazen water af met een glaasje cola en je bent voor je het weet weer up and running

#4 Fris jezelf op. Ik weet het, de neiging om in bed te blijven liggen is enorm. Maar zeg eens eerlijk: ben je je daar ooit beter van gaan voelen? Precies. Slaap een beetje uit en ga daarna écht je bed uit. Neem vervolgens een verfrissende douche en een stevig ontbijt. Een kopje koffie mag maar teveel versterkt de negatieve effecten van alcohol. Niet doen dus!

#5 Aan de wandel. Ok, je bent uit bed gestapt (held!), hebt gedoucht én ontbeten. Nu is het tijd om de deur uit te gaan voor een stevige wandeling. Stap stevig door, haal diep adem en blaas de lucht langzaam weer uit. Je zult zien dat je je écht beter gaat voelen! Good luck! 

Niet voor de poes 

Pixi Skintreats Glow TonicPixi GezichtstonicMYSC parfumerie
€ 15,00
Pieces Lange-mouwen RozePieces Lange mouw shirtthe Stone
€ 29,99
Cat-eye zonnebril van Crap Eyewear, zwartCrap eyewear Grote brilA Little Bird Told Me...
€ 80,00
Witte Tommy Hilfiger Sneakers met PlateauzoolTommy Hilfiger GympTorfs
€ 99,95
Catwalk Junkie Tr Leopard WoodstockBroek met printFiftysix
€ 54,95
Sepai Counter Clockwise ElixerSEPAI SerumMYSC parfumerie
€ 93,00

Pssst...Doe jij al mee aan ons onderzoek over online shoppen? 

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer