menu
Fashionchick fit week sexercise seks easy toys
Lifestyle

Waarom Sexercise je favoriete sport wordt

Jane, 25 januari 2022

Mensen spenderen oneindig veel uren aan het denken aan en hebben van seks. Goede seks is niet alleen fijn, maar doet ook veel voor je gezondheid. Heb je wel eens van een seksdieet gehoord? Deze leefstijl gaat in op de voordelen van seks en probeert die zo veel mogelijk uit te buiten, onder andere door sexercise. Maar wat houdt dat precies in? En waarom is het goed voor je?

Workout

Sexercise, de naam zegt het al: een combinatie van sex en exercise. Oftewel, het hebben van seks om in conditie te blijven. De combinatie van seks en fitness zorgt voor een positieve spiraal, want van bil gaan maakt je niet alleen fit, het zorgt er ook voor dat je meer zin krijgt in een volgende sekssessie. Daarnaast verbetert het je bloedsomloop, maakt het je hart sterker en verbrandt het calorieën. Win-win-win. Plus, hoe fitter en sterker je bent, hoe beter je tussen de lakens presteert.

Oefeningen

Net als bij een reguliere workout bestaat deze training uit een serie oefeningen die je doet, voorafgaand of tijdens de seks. Van kegeloefeningen voor de bekkenbodemspieren tot aerobische en cardiovasculaire sekstrainingen. Dit alle is niet alleen goed voor de calorieverbranding, het kan je seksleven een boost geven. Als vrouw kun je door kegeloefeningen meer controle krijgen over je bekkenbodemspieren én over je orgasme, waardoor je deze intenser zult beleven. En wie wil dat nou niet?

Tools

Zet je sporttas vast klaar, want sexercise kan ook worden beoefend met behulp van tools. En als er één online shop is die bekend staat om haar sekstools, is het EasyToys. De erotische winkel draagt met haar 14.000 producten bij aan heel wat sekslevens in binnen- en buitenland. Bij EasyToys vind je dan ook alles wat je nodig hebt voor een lesje sexercise. Zo train je je bekkenbodemspieren gemakkelijk met vaginale balletjes. Krachttraining zorgt ervoor dat die balletjes op hun plek blijven. Voor het verbeteren van de flexibiliteit kun je aan de slag met seksschommels en positieriemen. Ben je single of gewoon een avondje alleen, maar wil je toch aan de slag? Een dildo met zuignap biedt uitkomst. Plak hem ergens op of tegenaan en je hebt je handen vrij voor nieuwe poses en stretches.

Yoga

Ook yoga kun je tot sexercise rekenen. De oefeningen houden je lichaam fit en flexibel en zorgen dat stress en negativiteit in het lichaam verdwijnen. Je moet tenslotte wel zin hebben in seks én er ook van kunnen genieten. Feel-good-stofjes die vervolgens vrij komen verminderen de cortisol in je lichaam met als resultaat: nog minder stress.

Nog meer voordelen

Andere goede redenen voor een regelmatige sexerciseroutine zijn een verbeterd imuunsysteem, minder kans op hartaandoeningen en maagzweren, een lagere bloeddruk, een verbeterde cholesterolniveau, een goede nachtrust, het boosten van je kortetermijngeheugen en het verminderen van angstige gevoelens. Wij zeggen, even langs EasyToys en op naar de home-gym! 

Op deze manier houd je je sportvoornemens wél vol

Lees ook

Op deze manier houd je je sportvoornemens wél vol

Lifestyle

Start je training goed met New Balance

Lees ook

Start je training goed met New Balance

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer