basic-fit sporten samen motivatie sportbuddy winactie
Lifestyle

Waarom samen sporten motiverender is dan alleen

Sterre, 12 oktober 2022

Samen sporten is altijd leuker dan alleen. Het maakt je gelukkiger én zorgt voor meer motivatie. Met het Premium lidmaatschap van Basic-Fit sport je gemakkelijk samen met een vriend(in) én maken jullie allebei kans op een jaar lang gratis sporten.

Sporten

Consequent in de gym staan, is niet voor iedereen gemakkelijk of vanzelfsprekend. Soms heb je nu eenmaal geen zin en zoek je naar manieren om onder je routine uit te komen. Maar excuses als ‘het regent’, ‘ik ben moe’ en ‘ik heb hard gewerkt’ gaan niet op wanneer je samen hebt afgesproken om te trainen. Daarom moedigt Basic-Fit met het Premium lidmaatschap haar sporters aan om samen met een buddy te komen sporten. En dat heeft vele voordelen.

Voordelen

 • Je zegt minder snel af: want je wil je buddy niet in de steek laten. Die heeft er immers ook tijd voor vrij gemaakt. Zie het als een net zo gezellige eetafspraak die je ook niet snel zult afzeggen.

 • Je doet beter je best: want jullie dagen elkaar uit om tot het uiterste te gaan. Of je wilt graag een beetje indruk maken. 

 • Je prestaties gaan sneller vooruit: want je deelt je sportprestaties met elkaar. Hier haal je veel voldoening uit waardoor je langer gemotiveerd blijft – en dus continu progressie blijft zien.

 • Het versterkt je vriendschap: want je deelt samen nog meer leuke en soms moeilijke momenten.

 • Je wordt gelukkiger: want door te sporten maak je endorfine aan. Endorfine is een neurotransmitter die je geluksgevoel vergroot en daarom wordt dit ook wel het gelukshormoon genoemd. Bovendien verbetert endorfine ook je sportprestaties – wat je extra gelukkig zal maken.

 • Je kunt samen een sportoutfit shoppen: want niets is fijner dan trainen in een nieuwe outfit. Het geeft je een energieboost en dat is soms precies wat je nodig hebt om vaker naar de gym te gaan en je sportroutine op te pakken. 

Premium Lidmaatschap

Basic-Fit wil haar sporters stimuleren om samen te komen sporten en daarom geeft de sportclub iedereen met een premium lidmaatschap de kans dit uit te proberen. We leggen je hieronder stapsgewijs uit hoe je gemakkelijk een vriend(in) of familielid uitnodigt:

 • Log in op de Basic-Fit App en navigeer naar profiel
 • Klik op ‘Nodig een vriend uit’
 • Voeg je sportbuddy toe aan je lijst
 • Je sportbuddy ontvangt een mail waarin hij/zij gegevens moet invullen en daarna is je buddy onderdeel van je vriendenlijst
 • Klik vervolgens op ‘Uitnodigen’ en je vriend(in) ontvangt een QR-code voor eenmalig gebruik. Je scant eerst zelf je kaart om binnen te komen, daarna heeft je vriend(in) 15 minuten de tijd om ook naar binnen te gaan met zijn/haar QR-code

Groepslessen

Bij Basic-Fit hoef je überhaupt niet alleen te sporten wanneer je dat niet wilt. Er is namelijk een groot aanbod aan groepslessen: van uitputtende HIIT-lessen (hoge intensiteit interval training) tot rustgevende yogalessen. Deze lessen worden live gegeven in de groepszaal van de meeste Basic-Fit-locaties of ze worden virtueel afgespeeld op het grote scherm in diezelfde zaal. Deze virtuele lessen kun je ook gewoon thuis volgen, via de app. Uiteraard kun je dan ook buddy’s uitnodigen om mee te doen. 

Winactie

We hebben een sportieve winactie voor je. Je maakt namelijk kans op een jaar lang gratis sporten bij Basic-Fit. En jij niet alleen, je sportbuddy ook! Dan kunnen jullie een jaar lang, zo vaak als jullie willen, samen sporten voor niets. Kijk hieronder hoe je meedoet.


In samenwerking met Basic-Fit.

Zo pak je je sportroutine weer op na de zomer

Lees ook

Zo pak je je sportroutine weer op na de zomer

Lifestyle

Dít is de motivatie die je nodig hebt om te blijven sporten

Lees ook

Dít is de motivatie die je nodig hebt om te blijven sporten

Lifestyle

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer