Guest editors

Waarom mannen niet van shoppen houden

Tom, 27 december 2015

Waarom mannen niet van shoppen houden

Het afgelopen jaar heb ik een niet heel schokkende ontdekking over mezelf gedaan: in tegenstelling tot wat ik mezelf altijd wijs maakte, ben ik wat kleding kopen betreft een typische man-man.

tom Springveld

Feit 1: Ik hou niet van haat winkelstraten
Feit 2: Als ik ga winkelen, koop ik heel veel in één keer
Feit 3: Als een shirt/broek/paar schoenen me aanstaat, koop ik meteen meerdere exemplaren
Feit 4: Een gewaagde aankoop is bij voorbaat gedoemd te verstoffen
Feit 5: Ik leef graag licht, dus mijn kleding past letterlijk in de vier lades van een inspiratieloze MALM-kast van IKEA (ik heb speciaal voor jullie opgezocht hoe mijn kledingkast heet)

Dus ja, ik voldoe vrij goed aan het stereotype van de man die er wel goed uit wil zien, maar er vooral niet te veel moeite voor wil doen. Is dat erg? Nee hoor, ik kan er prima mee leven. Sterker nog: ik ben er zo langzamerhand zelfs een beetje trots op. Wurmde ik me een paar jaar geleden nog in ongemakkelijk zittende skinny jeans en liep ik op chelsea boots omdat de zanger van een toffe band ze droeg als een koning, tegenwoordig durf ik tegen mezelf te zeggen: doe even normaal. Draag waar je je lekker in voelt. In mijn geval: tapered jeans waar flink veel rek op zit, overhemden van zachte stoffen, enigszins wijdvallende T-shirts met opgerolde mouwen (van TOPMAN, voor wie geïnteresseerd is) en Vans.

''Dit begint op een tekst uit een zelfhulpboek te lijken.''

Uiteraard staat deze outfit niet in steen gebeiteld en maak ik af en toe een uitstapje naar iets chiquers, maar verder is dit het wel zo’n beetje. En weet je: het voelt goed. Het geeft rust. Mijn tip voor de mannen in jullie leven is dan ook: weg met de overtollige ballast. Raus een keer goed door je kledingkast en bewaar alleen wat je écht draagt. Geen ge-ja-maar-misschien-komt-deze-nog-een-keer-van-pas meer. De gevolgen van deze methode, uitgaande van bovenstaande feiten, zijn dusdanig positief dat je levensgeluk acuut toeneemt.

tom

Gevolg 1: Je beperkt die hemeltergende gang naar de hel die winkelstraat heet tot een minimum
Gevolg 2: Idem dito
Gevolg 3: Je weet zeker dat de maat goed is, dat het lekker zit en dat je nooit verlegen zit om je favoriete shirt/broek/paar schoenen
Gevolg 4: Als je weet wat je wilt, weet je ook dat je die gewaagde aankoop gewoon achterwege moet laten
Gevolg 5: De raustechniek resulteert in een compacte kledingkast louter gevuld met favorieten

Samenvattend (dit begint op een tekst uit een zelfhulpboek te lijken): mannen zijn van nature praktisch ingesteld wat betreft het kopen van kleding. ‘Hoeveel tijd en euro’s ben ik er aan kwijt?’ is de eerste vraag die in het mannenhoofd gesteld wordt. Shoppen zonder te slagen resulteert in chagrijn, want er is kostbare tijd verspeeld. Ook typisch mannelijk: veel waarde hechten aan de mening van jullie, vrouwen. Misbruik dit niet door ons te zien als een levende paspop die naar jullie wens aangekleed kan worden. Tenzij je het andersom ook toestaat natuurlijk.

Precies.

Over Tom Springveld
Tom Springveld staat aan het roer van MEN TODAY, hét online shopwalhalla voor mannen die vooral van goed, makkelijk en snel shoppen houden. Als buurman van de Fashionchick redactie wordt Tom op dagelijkse basis geconfronteerd met de laatste trends in vrouwenmode. En ook al is hij op het gebied van mannenmode inmiddels expert, de mode van het andere geslacht wil nog wel eens voor opgetrokken wenkbrauwen zorgen. Meer weten over Tom, zijn fantastische collega's en alles rondom mannenmode? Volg MEN TODAY op InstagramFacebook en YouTube!

liefs, Tom ,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer