menu
Pakken en gilet trend
Fashion

Waarom de pakken- en gilet-trend niet meer dan logisch zijn ten tijde van een pandemie

Emma, 03 juni 2021

Waar we pre-pandemie enorm uitkeken naar een thuiswerkdag – want: de hele dag spenderen in pyjama, uitslapen en douchen wanneer je er zin in hebt – is het na een jaar lang aan huis gekluisterd te hebben gezeten een fijn vooruitzicht dat de wereld stukje bij beetje open gaat. Het afgelopen jaar hebben we ondanks het vele bankhangen veel modetrends de revue zien passeren: athleisure, gorpcore, oversized silhouetten, neutrale kleuren en vooral comfortabele looks. Er is echter één trend die onze drang naar het ‘echte’ leven verraad: het klassieke (mannen)pak.

Pakken- en gilettrend

Ondanks dat we rijden in de spits en niet zo smakelijk kantine-voedsel niet hebt gemist, gaat er niks boven bijkletsen met collega’s bij het koffiezetapparaat en de wekelijkse vrijmibo. En wat hoort daarbij? Een passende garderobe. Mode zou mode niet zijn als het niet vooruit blikt en alvast een trend introduceert die hierbij aansluit. Daarom verzamelt Fashionchick verschillende manieren waarop je het pak en gilet op een originele manier draagt, naar kantoor of daarbuiten.

Neutrale tinten

Ideaal voor de zomer is een (driedelig) pak in neutrale tinten. Op warme dagen draag je bovendien alleen het gilet en laat je het jasje achterwege.

Casual en sportief

Een paar witte sneakers (altijd goed om in je kast te hebben) maakt het dragen van een pak direct een stuk minder formeel. Kies voor een kort jasje voor een speelse look.

Mix & match

Oversized en mixen en matchen mag als het aankomt op deze trend. We hoeven mode namelijk niet ál te serieus te nemen. Stephanie Broek weet als geen ander dat ‘je ne sais quoi’-gevoel te realiseren met deze stoere outfit.

Layering

Layering is een graag geziene trend dit seizoen. Bovendien uitermate geschikt voor het wisselvallige Hollandse weer. Draag een kort jasje met een bijpassende rok of broek en een blouse die nét onder het jasje uitpiept.

Brede schouders

Niets schreeuwt zo erg jaren tachtig als chunky brede schoudervullingen in een colbert. Het zorgt bovendien voor een optisch slank silhouet, omdat de rest van je lichaam smaller lijkt.

Satijn

Is het een pyjama of een pak? Eigenlijk combineert een satijnen pak (liefst met elastieken tailleband in de broek) het beste van beide werelden: comfort én formaliteit. Zo creëer je een vloeiende overgang van bank naar kantoor.

beeld: Getty

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer