Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Waar of niet waar: bijzondere beauty mythes ontrafeld

Kristel, 01 januari 2018

Met zoveel verschillende beauty adviezen in tijdschriften en op beautyblogs kan het soms moeilijk zijn om te weten wat nou écht waar is en wat nou niet. Wij hebben een paar beauty tips uitgelicht en vertellen jou of deze waar of niet waar zijn.

Tandpasta

Tip: tandpasta helpt puistjes te verminderen.

Soms waar

Deze tip is soms waar. Het werkt wél op kleine puistjes. Tandpasta bevat namelijk alcohol en hierdoor kan het de puistjes dus uitdrogen en zal de zwelling verminderen. Maar deze tip werkt niet bij grotere, rode en pijnlijke puistjes. In tegendeel zelfs, tandpasta aanbrengen op een open puist kan ervoor zorgen dat je huid als het ware weg brand, waardoor je een litteken kunt krijgen. Dus, het tandpasta trucje werkt wanneer de puist nieuw en klein is. Wanneer de puist er al langer zit is tandpasta af te raden!

Haarspray

Tip: haarspray over je make-up sprayen zodat het beter blijft zitten

Waar, maar let hierbij altijd goed op.

Haarspray zorgt ervoor dat je make-up beter blijft zitten. Helaas zijn de nadelen groter dan de voordelen bij deze tip. Haarspray bevat chemicaliën die voor huidirritatie kunnen zorgen. Daarnaast kan het branden in je ogen, autch! Wanneer jij er dus zeker van wilt zijn dat je make-up blijft zitten kun je beter een primer gebruiken en vervolgens alles afpoederen met een goede poeder.

Wallen

Tip: komkommer helpt tegen wallen

Waar

Je hebt vast wel vaker de bekende komkommer schijfje in films gezien, maar je hebt waarschijnlijk ook vliegende auto’s en zombies gezien… Maar wij kunnen je verzekeren dat komkommer écht helpt en dus geen fabeltje is. Zelf verfrissende komkommer pads maken? Kijk dan dit filmpje:

komkommer-masker

Cafeïne

Tip: cafeïne helpt tegen wallen

Waar

Net zoals komkommer helpt cafeïne wallen verminderen. Cafeïne zorgt ervoor dat de bloedvaten onder de ogen krimpen waardoor je uiteindelijk minder vocht onder de dunne huid van je oogleden zult hebben. Bye bye puffy eyes!

Citroensap

Tip: citroensap kan je haar oplichten

Waar, maar doe het met mate

Het citroenzuur in citroensap zorgt ervoor dat de haarschubben open gaan en hierdoor kan de zon goed doordringen in elk plukje. Dit gaat natuurlijk niet heel snel en voor resultaat zul je dit herhaaldelijk moeten doen, in de zon natuurlijk. Toch heeft citroensap niet alleen maar voordelen, het kan je haar namelijk behoorlijk uitdrogen… bummer! Doe het dus altijd met mate!

Olijfolie

Tip: olijfolie stimuleert haargroei

Niet waar

Ondanks het feit dat olijfolie goed voor je haar is, zorgt het er niet voor dat je haar gaat groeien. Olijf olie maakt je haar glanzender, hydrateert het haar en zorgt ervoor dat je minder snel last hebt van gespleten haarpunten. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom veel mensen denken dat olijfolie de haargorie stimuleert. Olijfolie zorgt namelijk dat je haarpunten minder snel breken en hierdoor heb je sneller het idee dat je haar groeit.

Koude douche

Tip: een koude douche laat je haar glanzen

Waar

Een koude douche mag misschien niet zo fijn zijn, maar het kan wel zorgen voor glanzende haarlokken zoals Olivia Palermo! Hoe? Koud water zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten waardoor het haar sterker wordt en minder kwetsbaar voor beschadiging van buitenaf.

Eiwit

Tip: eiwit helpt tegen cellulitis

Niet waar

Nope, helaas ladies, dit is een fabeltje. We hopen natuurlijk allemaal dat er een magisch product is om cellulitis te verminderen, maar die is helaas (nog) niet gevonden. Dit kun je wel doen om cellulitis te verminderen.

Rimpels

Tip: op je rug slapen verminderd rimpels

Niet waar

Dit is waarschijnlijk alleen waar wanneer je nét opstaat. Meestal hebben we kleine rimpels op ons gezicht door de manier waarop we slapen, maar deze verdwijnen meestal weer heel snel. Er is verder geen enkel bewijs dat op je rug slapen ervoor zorgt dat je minder rimpels hebt.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer