hangar oost noord terras stadsstrand eten drinken genieten minibreak
Lifestyle

Waan je in industrieel St-Tropez en geniet van een goed diner

Jane, 29 januari 2023

Zoek je een bijzondere locatie waar je kunt genieten van zowel het eten, de wijn als het uitzicht, en waar je direct het gevoel krijgt op vakantie te zijn? Dan is Hangar Amsterdam dé plek om naartoe te gaan. Na het grote succes in Noord, werd onlangs Hangar-Oost geopend; hetzelfde concept, ander stadsdeel.

Hangar

Zevenenhalf jaar geleden opende Hangar haar deuren in Amsterdam-Noord. In een oude hangar aan het IJ, in een industrieel stuk van de stad, werd een nieuwe hotspot geboren. En dat begrijpen we maar al te goed. De locatie doet je denken aan zowel Berlijn als Saint-Tropez en het interieur is een perfecte mix van rauwe elementen, gouden details en tropische sferen. Je ziet golfplaten tegen de wanden, maar ook wit linnen op tafel en sfeervolle kaarsen. 

Terras

Wat ons betreft heeft Hangar het beste terras van de stad, waar je bijna vergeet ‘gewoon’ in Amsterdam te zijn. Terwijl je ‘s zomers geniet van een plateau oesters en een rosé, vaart de ene na de andere (luxe) boot voorbij, glinstert de zon op het water en wapperen de palmbladeren over het gigantische terras en bijbehorend stadsstrand. Ook wanneer je ‘gewoon’ een koffie wil drinken, zit je hier heerlijk, maar wij gaan vooral voor een uitgebreide lunch, verrassende snacks of diner - of allemaal, want als je eenmaal een goede plek hebt, wil je eigenlijk niet meer weg. De menukaart is toegankelijk doch bijzonder en heeft genoeg keuze, of je nu vegan, vegetarisch of alles eet. Denk Frans, Italiaans en mediterraans met internationale invloeden. Tot 16u kun je terecht voor lunchgerechten, alle hoofdgerechten zijn de hele dag te bestellen. Ideaal!

Oost

En wat kun je nu het beste doen wanneer je een succesformule hebt gecreëerd? Dan kijk je of die formule ook mogelijk is op een andere locatie. En zo geschiedde. Hangar-Oost werd onlangs geopend in een nóg grotere hangar aan de nieuwe jachthaven Nautix Marina met wederom uitzicht op het water, en op de Amsterdamsebrug. Wellicht niet de eerste plek waar je aan denkt om naartoe te gaan, maar dat zal na deze zomer gegarandeerd zijn veranderd. Hangar-Noord en -Oost hebben dezelfde kaart, dezelfde gastvrijheid en hetzelfde ruig-moderne interieur met een chic randje. En vooral datzelfde heerlijk grote terras waar je perfect kunt vertoeven. Laat het weer het toe, dan kun je hier zelfs vanuit je zitzak op de vlonder zo de haven in duiken om af te koelen. Ook hier is Saint-Tropez meets Berlijn meer dan goed geslaagd en staat Hangar gelijk aan een fijne minibreak in eigen stad.


Beeld: atoms amsterdam

In samenwerking met Hangar.
De mooiste interieurtrends van 2023

Lees ook

De mooiste interieurtrends van 2023

Lifestyle

Deze mooie, nieuwe winkels in Amsterdam wil je niet missen

Lees ook

Deze mooie, nieuwe winkels in Amsterdam wil je niet missen

Lifestyle

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer