menu
Lifestyle

Vrolijk wakker worden doe je zó!

Sharon, 05 november 2017

Vrolijk wakker worden doe je zó!

Vrolijk wakker worden

Tja, sommige mensen zijn geboren ochtendmensen en springen iedere dag met een lach uit hun bed. Anderen zijn in de morgen niet veel beter dan een grumpy old cat en snauwen iedereen af die ook maar een béétje in de buurt komt. 

Toegegeven, iedereen heeft wel eens van die dagen dat het 's ochtends voelt alsof er een vrachtwagen over je heen is gereden. Dat je jezelf letterlijk uit bed moet slépen en dat na liters koffie je ogen nog steeds in slaapstand staan. Enneh, op deze dagen lijkt dan ook werkelijk álles tegen te zitten waardoor je ook nog eens strontchagrijnig blijft.

Maar hulp is onderweg! Ook jíj kunt vanaf nu iedere morgen jouw ochtendhumeur de deur uit bonjouren en met een goed gevoel die dag beginnen. En geloof ons, dat goede gevoel blíjft. Want de hele wereld ziet er opeens een stuk vrolijker uit. Ruzie met je sleutelbos? Ach, wat maakt het uit. Vermoeiende collega op het werk? Welja, gewoon negeren. Je favo broodje uitverkocht in de kantine? Who cares. Want aan jouw goede humeur kan niets of niemand iets veranderen. Klinkt te mooi om waar te zijn? Is het niet. En wel met deze 7 supersimpele tips. Toedeledokie ochtendhumeur! 

Ochtendhumeur? Hasta la vista, baby!

#1 Zorg voor genoeg slaap. Oké, dit is een beetje een inkoppertje, maar het is écht belangrijk dat je genoeg nachtelijke uurtjes krijgt. Een goed begin is namelijk het halve werk. Als je niet bent uitgerust, begin je dus al moe aan de dag. En waar leidt vermoeidheid toe? Juist ja, chagrijnigheid. Dus: een half uurtje van tevoren apparaten uit: jaja, telefoon/laptop/computer/tv, de hele rambam! We weten dat het moeilijk is, maar het móet. Ga in plaats daarvan even een goed boek lezen of neem een ontspannende douche. Start relaxing.

#2 Bepaal 's avonds wat je de volgende ochtend gaat doen. En dan nee, niet in dat half uurtje voor het slapengaan dat je eigenlijk moet ontspannen. Daarvóór. Belangrijk is het daarbij iets te bedenken waar je echt naar uit kunt kijken. Een lekker ontbijtje, een versgezet kopje koffie, een fijn tv-programma, you name it. Als het maar iets is wat jou 's ochtends instant vrolijk maakt. Happy thoughts gegarandeerd.

#3 Een wake-up light. Eh, wat? Ja, serieus, een licht om wakker te worden. Tegenwoordig heeft praktisch ieder zichzelfrespecterend elektronicamerk een wekker in het assortiment met zo'n handige functie. Op deze manier wordt je op een natuurlijkere manier wakker dan wanneer je met de plaatselijke brandweersirene naast je à la minute uit dromenland wordt weggerukt. Met grote schrik. En bonzende koppijn tot gevolg. Nee, wij gaan anno 2017 voor rustig wakker worden. Mocht je niet zo'n wekker kunnen vinden? Er zijn op je mobiel ook handige apps te downloaden die dezelfde functie hebben. Lang leve digitaal!

#4 Zet een muziekje op.  Want wat is er nu lekkerder dan om je vaste ochtendritueel uit te voeren onder het genot van een paar fijne klanken uit je Spotify? Juist ja, niets. Jij gaat al fluitend en neuriënd de deur uit. En dat goede gevoel verdwijnt de hele dag niet meer. Dikke toppie!

#5 Begin de dag met yoga. Je in de ochtend even heerlijk uitrekken en -strekken heeft bewezen positieve gevolgen voor je ochtendhumeur. Geen zorgen, je hoeft je niet meteen als een waar slangenmens in allerlei bochten te wringen voor poses met ingewikkelde dierennamen (eh, kraanvogelhouding anyone?). Nee, gewoon je dag goed beginnen met een paar simpele houdingen of de zonnegroet is al genoeg. Je voelt je energieker, opgewekter en gaat vol positieve moed de dag in. Hopsakee!

#6 De geur van versgebakken brood. Laten we wel wezen, deze overheerlijke geur is onbetaalbaar! En mocht je nu niet het geluk hebben direct boven of naast een bakkerij te wonen (eh, wie wel?), probeer dan eens zelf brood te bakken. Zelfs de meest simpele broodbakmachines hebben een timer waarmee je de avond van tevoren jouw vers gebakken stukje deeg op precíes de juiste tijd kunt instellen. Klaar wanneer jij wakker wordt natuurlijk. Hmmmm... ruik je het al? Die knapperige korst, knisperende zaadjes, een klein geluksmomentje. 

#7 Leg je kleding vast klaar. Ja, wij fashionlovers vonden dat deze laatste tip ábsoluut niet kon ontbreken in dit rijtje. Want is er iets dat ons blijer maakt dan mooie kleding? Waarschijnlijk wel, maar daar komen we nu even niet op. Hoe dan ook, leg je outfit voor de volgende dag vast klaar op een stoel/bank/paspop/whatever. In ieder geval op een plaats waarop jij direct vanuit je bed goed uitzicht hebt. Want geloof ons: als knappe kleding het eerste is wat je 's ochtends ziet dan kún je toch gewoonweg niet humeurig worden? 

Ontwaak in stijl

Snurk Marble Universe sweater met kosmosprintSnurk de Bijenkorf
€ 49,95 € 39,96
Hunkemöller Pyjamaset Satin Dot ZwartHunkemöller Hunkemoller
€ 39,99
Silk Pajama Pants English RoseSilk by nancy Silk By Nancy
€ 129,00
PJ Salvage SHEEPY TIME SET  Pyjama ivoryPJ Salvage Zalando
€ 79,95
Hunkemoller Celeste camisetHunkemöller wehkamp.nl
€ 27,99
Doutzen by Hunkemoller plissé pyjamashortHunkemöller wehkamp.nl
€ 24,99

Lees ook: Steef's Powerbreakfast: Superfoodies Lattes, je nieuwe energy boosters

Beeld: Pixabay

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer