Beauty

Volgens onderzoek zijn dit de mooiste lippen

Kristel, 01 januari 2018

Eerst was het de duckface, die gelukkig nu is verdwenen, en nu zijn mooie volle lippen een droom van veel vrouwen. Steeds vaker laten jongvolwassenen een plastische ingreep doen aan hun lippen. Dit blijkt uit het aantal lipfillers die er in Amerika gedaan zijn. In 2015 werden er ruim 27.400 lip implantaten besteld; een record!

Oké, we kunnen dus zeggen dat onze lippen tegenwoordig een grote rol spelen. Maar een daarbij belangrijke vraag is: wat zijn dan de perfecte lippen? Onderzoekers van de University of California hebben deze vraag beantwoord.

Uit onderzoek is gebleken...

Onderzoekers van de University of California voerde een onderzoek uit naar de perfecte lippen volgens vrouwen. Aan meer dan 400 deelnemers lieten ze een aantal foto’s van verschillende vrouwenlippen zien. Vervolgens moesten deze deelnemers de lippen beoordelen op een schaal van 1 tot 10. De eerste foto’s waren foto’s van de gehele mond. Hierdoor kwamen de onderzoekers erachter wat de perfecte grootte is van de gehele mond. Daarna kregen de deelnemers foto’s te zien waarop de boven- en onderlip los van elkaar een ander formaat hadden. Hierdoor konden ze zien wat de perfecte maat voor de onder- en bovenlip is.

Uit het onderzoek blijkt dat lippen die vijftig procent groter zijn dan de natuurlijke vrouwenmond het mooist worden gevonden. Verder zagen de deelnemers het liefst lippen die ongeveer tien procent van het onderste gedeelte van het gezicht in beslag nemen. Hun voorkeur ging naar een onderlip die twee keer zo groot is als het formaat van de bovenlip. De lippen van modellen Miranda Kerr en Alessandra Ambrosio vallen het best in deze categorie.

De onderzoekers waren verbaasd met de voorkeur voor de iets grotere onderlip. Met de plastische chirurgie trend van nu, vragen vrouwen juist voor een vollere bovenlip. Belangrijk om te weten is dat dit onderzoek de focus legt op lippen van jonge Kaukasische vrouwen. Ook laten de onderzoekers weten dat je lippen, vooral deze definitie van ”perfect”, niet het enige is wat je mooi maakt!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer