Vintage mode is 't nieuwe besparen voor fashionistas

Je hoort het steeds meer om je heen, wat eerst slechts een mediahype leek te zijn lijkt toch werkelijkheid te worden. De kredietcrisis slaat om zich heen en ook de echte modeliefhebster lijdt eronder... Dus ben jij als fashionista gewend veel geld uit te geven aan designer outfits en accessoires? Wil jij als modebewuste vrouw graag trouw blijven aan je favo designers? Dan is het dragen van Vintage dé oplossing!

Fashionchick.nl vind het initiatief Designer-Vintage.com van onderneemsters Karin Barnhoorn en Véronique Andersen dan ook een schot in de roos; een chique marktplaats voor aan- èn verkoop van authentieke designer mode.

Designer-Vintage.com

‘Last Seasons’ is de nieuwe mode bij Designer-Vintage.com

Op de website Designer-Vintage.com staan geen antieke charlestonjurken uit de Roaring Twenties, maar vintage kleding, tassen en schoenen van ontwerpers van wereldfaam als Gucci, Chanel, Chloé en Dolce & Gabbana. Wie zelf genoeg heeft van haar Hermès sjaal, Louis Vuitton tas of de pas één keer gebruikte Prada schoenen -want te klein gekocht- kan deze op de website te koop aanbieden of, indien men meer stukken te koop biedt, zelf een online shop op Designer-Vintage.com openen. De designer items bij Designer-Vintage.com zijn goed geprijsd en door zelf designer items te verkopen kan men zelfs een behoorlijke winst behalen.

Veel vrouwen hebben een kapitaal aan kleding in de kast hangen

Karin Barnhoorn, één van de oprichtsters van Designer-Vintage.com: “Sinds een aantal maanden zien we zowel een forse toename in de bezoekersaantallen van onze site, als ook in het aantal transacties. We merken dat vrouwen zich realiseren dat ze ‘cash in the closet’ hebben. Van de opbrengst wordt overigens weer meteen geshopt, goed voor de economie! De èchte trendsetters zitten al in de volgende fase op onze site: zij kopen een designer item op Designer-Vintage en na het seizoen verkopen ze het direct weer door. Op deze manier kun je fijn een Miu Miu aan je arm hebben voor bijna niets! Daarnaast wordt de site niet alleen door particulieren in binnen- en buitenland bezocht maar wordt de site inmiddels ook gebruikt door modeontwerpers, stylistes en winkels. Dat zien wij graag!” Zij vervolgt: "Winkels als Azzurro gebruiken de site om hun last seasons te verkopen en ook Danie Bles heeft haar weg naar ons gevonden. De te kleine kleertjes van haar zoontjes staan op http://babydanie.designer-vintage.com/kids en vanaf 1 september kun je de prachtige last-seasons stukken van haar collectie By Danie vinden in haar Shop op onze ‘little-sister’ site www.fashion-vintage.com.”

Elke fashionista kan eenvoudig online kledingstukken verkopen

Een advertentie is makkelijk geplaatst, in vier stappen staat een Chanel tas online. De eerste stap is het selecteren van de desbetreffende designer en het maken van een productomschrijving gevolgd door stap twee: het uploaden van 3 foto’s. Daarna volgt er een menu voor het toewijzen van de juiste maat en conditie aan het item. Dan volgt een preview van de advertentie en zijn de advertentiekosten op een rij gezet. Daarbij is het vervolgens mogelijk om een spotlight optie te activeren zodat het designer stuk boven aan komt te staan op de website.

Last van een overvolle walk-in closet? Word VIP!

Diegene die meerdere designer items wil aanbieden, omdat zij bijvoorbeeld last hebben van een overvolle walk-in closet, kan ervoor kiezen om een VIP account aan te maken. VIP leden krijgen 10 gratis advertenties in hun persoonlijke shop die automatisch in de ‘spotlight’ komen te staan. Daarnaast krijgen zij op basis van een zelfbedachte naam een persoonlijke webadres waarnaar verwezen kan worden. Een ander bijkomend voordeel is dat VIP leden, gedurende 24 uur, de nieuwste advertenties exclusief kunnen bekijken.

Dus shop je nu gemakkelijker je designer vintage outfit bij elkaar, f**ck de kredietcrisis. Of heb je designer items die je toch niet meer draagt of past? Verdien dan geld door je eigen designer items te verkopen op Designer-Vintage.com ;-)

-xoxo- El

PS: Op deze website vind je ook een charity shop, waarvan alle opbrengsten naar Orange Babies gaan, een stichting die zwangere vrouwen met hiv in Afrika helpt.

Voeg de webshop Desingers-Vintage toe aan jouw favorieten...>

liefs, Ellen Snijder

Ellen Snijder FashionOPPERchick!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer

  Log in om te reageren
 • mucha 7 jaar geleden

  Kopen kopen, ik hou van vintage, love the site

 • gea 7 jaar geleden

  verkopen doe ik niet snel. ik heb net 4 vuilniszakken met kleding weggedaan in de kledingbakken

 • Katja 7 jaar geleden

  Ja ik ook, even mijn kast opruimen!

 • Anniek 7 jaar geleden

  Ik ook!

 • Debora 7 jaar geleden

  Zal eerder kopen dan verkopen :)