Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Vet haar? Zó kom je er vanaf

Marthe, 08 november 2017

Vet haar? Zó kom je er vanaf

Haren

'Als je haar maar goed zit'. Deze uitspraak wordt vaak grappig gebruikt, maar ik vind 'm hartstikke raak. Ik weet namelijk niet hoe het met jullie zit, maar een bad hairday is meer dan eens de start geweest van een simpelweg slechte dag.

I kid you not. Noem me oppervlakkig, maar een slecht kapsel is zoveel meer dan alleen een kapsel. Een slechte coupe is namelijk best bepalend voor je complete verschijning. En het ergst van allemaal? Vet haar, right? Gelukkig zijn er een paar makkelijke trucjes waarmee je die greasy hairdos zó kunt voorkomen. Want ja, good hair speaks louder than words, toch? 

#1. Minder met wassen. Ja, geduld is een schone zaak. Maar hoe vaker je wast, hoe meer je haar er aan gewend raakt, en hoe korter je haar dus zonder shampoo kan. Met wassen verstoor je namelijk het proces waarbij natuurlijke oliën die je haar reinigen worden aangemaakt. Was jij je haar iedere dag? Probeer dit dan stapsgewijs af te bouwen. Dus ga van iedere dag naar om de dag naar twee keer in de week enzovoort. 

#2. Doe aan reverse washing.  Dus in plaat van eerst je haren te wassen met shampoo en dan met conditioner, draai je het om. Door te beginnen met conditioner sluit je je haarschubben voordat je je shampoo inbrengt, waaroor je haar beter beschermd wordt, en dus ook minder vet. Dit omdat ook het 'laagje' wat conditioner achterlaat in je haar door door de shampoo wordt weggespoeld. Het proberen waard, toch? 

#3. Droogshampoo. De beste uitvinding óóit als je het mij vraagt. In die liefde ben ik niet alleen, want een op de vier vrouwen vindt droogshampoo namelijk een van de beste beautyuitvindingen ooit. Ha. Maar goed. terug naar de tip. Spray de droogshampoo vóór dat je gaat slapen in je haar, zodat de oliën die 's nachts vrijkomen worden geabsorbeerd. Waardoor je dus wakker wordt met een fantastisch frisse haardos.

#4. Talkpoeder. De 'gouwe ouwe' tip. Het talkpoeder zorgt ervoor dat de overtollige laag talg en zweet wordt verwijderd en je hoofdhuid dus schoner, frisser,droger en uiteindelijk minder vet wordt. Daarnaast zorgt talkpoeder naast minder vet haar ook nog eens voor meer volume én is het ook nog eens vrij goedkoop. Alleen maar voordelen, toch? 

Happy hair don't care 

Balmain Styling PowderBalmain MYSC parfumerie
€ 26,50
Batiste Droogshampoo Light & BlondeBatiste The Make Up Spot
€ 5,89
ORIGINAL ORIGINAL PINK FRIZZTangle Teezer borstelICI PARIS XL
€ 14,95
Aussie Mega instant droogshampoo - 180 mlAussie Haarverzorgingwehkamp.nl
€ 7,11
ORIGINAL ORIGINAL - CRYSTAL CLEARHaarelastiekjesICI PARIS XL
€ 4,95
VOLUME ANTI-OIL HAIR POWDERMARLIES MÖLLER ICI PARIS XL
€ 28,03

Lees ook: 9 winterse ergernissen die iedereen heeft 

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Welke stijl past bij jou? Doe de stijltest en maak kans op €2250,- shoptegoed!

Lees meer