Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Verzorg je voeten met.. banaan!

Kristel, 07 juni 2018

Verzorg je voeten met.. banaan!

Verzorg je voeten met banaan

Och wat is het heerlijk om na maanden van wind, regen en kou opgewarmd te worden door het lente zonnetje. Maar de eerste keer met blote benen én voeten de deur uit? Ja, dat is best een ding.

Want jeetje, wat zijn die benen wit. En die voeten? Minstens zo wit én vaak vergezeld door restjes nagellak, eeltplekken en algehele droogte. Kortom: ellende alom. Bij mij is het vaak zo erg dat ik me serieus afvraag hoe erg het zou zijn als ik mijn sandalen voortaan alleen nog maar mét sokken zou dragen. Want wie zit er te wachten op een paar onverzorgde voeten? 

The shit is bananas

Goed nieuws voor iedereen die dit herkent: de oplossing is nabij. Wat zeg ik? De oplossing ligt as we speak bij mij in de fruitschaal. Want wist jij dat een banaan je kan helpen aan de mooiste, zachtste, poezeligste voeten óóit? Bananenschillen zitten namelijk vol aminozuren en vitaminen die droge voeten binnen een mum van tijd weer babyzacht maken. 

Zachte voeten in 3..2..1..

Goed, hoe werkt het? Simpel: wrijf met de binnenkant van de bananenschil over je voetzolen. Laat de verzachtende stoffen even intrekken en spoel daarna alles van je voeten. Doe dit elke dag en na een paar dagen zijn je voeten o-zo zacht. De banaan zelf kun je trouwens ook gebruiken; een geprakte rijpe banaan doet namelijk prima dienst als voetenmasker. Laat dit 10 tot 15 minuten intrekken en spoel je voeten daarna af. Voor het maximale effect week je je voeten daarna nog vijf minuten in koud water. Smeer ze daarna in met een lekkere crème en je voeten zijn klaar om aan de wereld geshowd te worden. In een paar prachtige schoenen natuurlijk. 

Het mooiste voor aan je voeten

RACHEL Platform sandalen Nude damesPlateau sandalenSteve Madden
€ 79,99
Oriental Knot Flip Flops - PinkMy Jewellery SlipperMy Jewellery
€ 39,95
Isabel Marant Pumps ees0070 rozeIsabel Marant SlingbackTo Be Dressed
€ 589,00
Fuxia Sandalen High Heels Lodi IgorLodi SandaalTorfs
€ 140,00
KRISTA Platform sandalen Wit damesPlateau sandalenSteve Madden
€ 99,99
Sandalen Bombay Babes Sandales Plates #2 by Made by SARENZASarenza SandaalSarenza
€ 78,99

Nog meer moois voor aan je voeten: espadrilles!

Bron: Margriet / Beeld: Getty Images

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer