Fashion

Vero Baez: 'Ik wil graag laten zien hoe mooi de wereld is'

Anne, 11 maart 2017

Vero Baez: 'Ik wil graag laten zien hoe mooi de wereld is'

Over power vrouwen gesproken; we kletsten deze week even met de Mexicaanse modeblogger Veronica Baez (26) die voor de liefde van haar leven verhuisde naar Nederland om hier een nieuw leven op te bouwen. Daarnaast schrijft Vero - want zo noemt ze zich het liefst - al zo'n drie jaar over alles wat te maken heeft met mode, lifestyle en reizen op haar blog en Instagram account Stylemintd en reist ze hiervoor de hele wereld over. Kijk, dat noemen we nog eens inspirerend. 

vero baez

Vertel, hoe en wanneer ben je begonnen met bloggen?
Ik ben begonnen met Stylemintd in 2013, nu alweer zo'n vier jaar geleden. Het begon allemaal als een hobby. Al op jonge leeftijd had ik een passie voor fotografie en mode. Mijn hele leven ben ik al bezig met het fotograferen van outfits in een mooie omgeving. En daarnaast vind ik het ook gewoon heel erg leuk om zoveel mogelijk momenten vast te leggen met mijn camera.

Voor wie is Stylemintd? 
Stylemintd is voor mensen die hun eigen stijl hebben en zich daar comfortabel bij voelen, maar ook graag geïnspireerd willen worden. Naast outfits probeer ik ook mijn reizen, favoriete restaurants en mijn dagelijkse leven te delen.

Wat onderscheidt jouw blog van alle anderen?
Mijn blog is heel persoonlijk, ik vind het leuk om van alles over mezelf te delen. Van mijn angsten tot mijn overwinningen en mijn liefdesleven. Ik probeer echt contact te onderhouden met mijn volgers en zo echt mogelijk te blijven. Ik heb er altijd in geloofd dat wanneer je mensen kunt bereiken en inspireren op wat voor manier ook, je een verschil kunt maken in iemands leven. En dat het dus altijd van waarde kan zijn.

vero

Wat zijn je plannen voor 2017?
Er staan veel projecten op de planning voor 2017. Allereerst ben ik natuurlijk verhuisd naar een nieuw land en een nieuwe stad. Dat is niet altijd gemakkelijk, want het is op een bepaalde manier echt opnieuw beginnen. Maar ik sta er heel positief in en ik heb nog steeds heel veel internationale projecten op de planning. En daarnaast heb ik mezelf beloofd om nog meer plekken te gaan bereizen. Ik wil dat mensen realiseren dat mode hetzelfde is, in welk land je ook bent. Althans, het gevoel is hetzelfde. En ik wil graag laten zien hoe mooi de wereld is en hoeveel mooie plekken er zijn om te ontdekken.

"Ik ben trots op het feit dat ik mijn dromen nagjaag en daarvoor mijn angsten overwin."
 

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben er heel erg trots op dat ik alles achter me heb gelaten om naar Nederland te verhuizen. Mijn familie, vrienden en mijn land. En dat ik mijn dromen najaag en angsten overwin om iedereen te laten zien wat ik in huis heb.

Blog je fulltime?
Ja, maar ik ben ook bezig met een productlijn die ik wil gaan lanceren. Maar dat is nog steeds een geheim, dus dat blijft nog heel even een verrassing.

vero

Hoe ziet een normale werkdag voor jou eruit?
Ik probeer zoveel mogelijk een planning bij te houden, maar als Mexicaanse houd ik er ook van wanneer dingen spontaan gaan omdat ik geloof dat dingen dan makkelijker gaan. Ik probeer relaxed te zijn met mijn tijd, zonder een gehaast gevoel te krijgen. Ik ben eigenlijk de hele dag bezig op mijn telefoon. Als ik samen met iemand ben is de kans dan ook groot dat ik vraag of ze even een foto van me kunnen maken voor mijn blog. Maar wel in ruil voor een kop koffie natuurlijk!

Wat hoop je met je blog nog te bereiken?
Het lijkt me leuk om nog meer lokale designers te gaan benaderen en een combinatie te behouden van high fashion merken en commerciële merken, zodat er voor iedereen wel wat tussen zit. En daarnaast lijkt het me ook leuk om samen te werken met meer merken en bedrijven uit Nederland. Om campagnes te maken en zo ook bij te dragen aan de cultuur hier. En ik wil me meer gaan focussen op reizen en de culturele modewereld te ontdekken. Ik wil graag begrijpen hoe ieder land zijn eigen trends heeft en hoe dat ontstaat.

Wat wordt volgens jou de grootste trend van 2017? 
Ik denk dat high fashion brands meer impact hebben dan ooit, ze zijn minder exclusief en worden steeds meer met een everyday outfit gecombineerd. En natuurlijk gaan we ook een kleine throwback naar de jaren '80 en '90 zien.

vero

Ray-Ban Zonnebril Round Metal ORB3447Ray Ban de Bijenkorf
€ 142,00
KIOMI Trenchcoat brownKIOMI Zalando
€ 89,95 € 53,95
Dune London HARPEST Sandalen met hoge hak nudeDune london Zalando
€ 99,95 € 79,95

Kun je jouw persoonlijke stijl omschrijven?
Ik probeer het meestal niet te ingewikkeld te maken. Ik ben dol op classy outfits en draag ook graag zwart. En ik vind het heel erg leuk om vintage kleding te combineren met iets nieuws. Een goede tas - mijn favoriet is mijn Chanel tas - mooie schoenen en rode lippenstift zijn wel mijn key items. En momenteel ben ik heel erg fan van trenchcoats. En alles wat Gucci de laatste tijd maakt vind ik geweldig, dus dat wordt zeker mijn volgende fashion-stop.

Wat is jouw guilty pleasure, fashion-wise?
Sneakers. Hoewel ik er altijd heel erg van heb gehouden om hakken te dragen, merkte ik al snel dat de Europese streetstyle heel erg is ingericht op comfort. Ik ben er dol op, maar ik vind ook wel dat vrouwen hakken moeten blijven dragen.

Tot slot: wie zijn je favoriete Instagrammers?
@blankitinerary, @thriftsandthreads, @pamallier, @neginmirsalehi en @queenofjetlags

Lees ook: het interview met Anne de Buck van Your Little Black Book.

liefs, Anne ,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer