Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

Vermoeide ogen? Zó kom je er vanaf

Shanelle, 30 oktober 2018

We turen de hele dag naar ons computerscherm. En als we dan eindelijk uit ons werk komen en die computer vaarwel kunnen zeggen, gaan we vrolijk verder op onze mobiel of tablet.

Want ja, digitaal zullen we blijven. En dat is nu nét waar onze ogen absoluut geen behoefte aan hebben. Het resultaat? Vermoeide, droge ogen die branden of tranen en waarmee je tot overmaat van ramp ook nog eens wazig ziet. 

Oké, we snappen dat het erg moeilijk is om dat mobieltje weg te leggen. Maar eerlijk is eerlijk, die digitale hulpmiddelen zijn verre van oogvriendelijk. Het magische toverwoord is dan ook rust. Want zoals jij zelf ook niet oververmoeid wily zijn, zitten jouw ogen hier ook niet op te wachten. Hoog tijd dus om jouw kijkers eens even die broodnodige pauze te gunnen met deze simpele, bruikbare tips. Dan kom je vanzelf van die zware oogleden af. Geloof het, we hebben er oog voor.

7 tips tegen vermoeide ogen

#1 Ontspan en gun je ogen wat rust. Niet alleen na, maar ook tijdens werk. Loop even weg van je beeldscherm, drink een kop koffie of maak een praatje. Doe in ieder geval iets om éven weg te zijn bij die vierkante pixels. Daar hoort je mobiel ook bij. Groot pluspunt; véél leuker dan contact via zo’n duf scherm. 

#2 Knipperen. Ja, soms kan iets zo simpel zijn. Het blijkt namelijk dat je standaard minder gaat knipperen, als je achter een beeldscherm zit. En juist dat knipperen beschermt je ogen tegen uitdroging en vuil. Nu hoef je uiteraard niet als een malle te gaan knipperen maar probeer er wel op te letten dat je nét even iets vaker knippert dan normaal. Na verloop van tijd gaat dit vanzelf, geen zorgen.

#3 Beweging. We hebben het hier over oog-gymnastiek. Ogen kijken namelijk maar wat graag naar nieuwe beelden en kleuren. Gefixeerd op je scherm turen, zorgt dus voor te weinig afwisseling. Wat wel werkt is tussendoor even opkijken van je beeldscherm. Prima excuus om even naar buiten te staren dus.

#4 Verander je houding. Probeer eens om je computerscherm wat lager te zetten. Hierdoor moet je iets naar beneden kijken, waardoor je ooglid meer gesloten is dan wanneer je recht voor je uit kijkt. Het oogoppervlak dat zo kan uitdrogen, is nu minder groot. Let er natuurlijk wel op dat je nieuwe houding ook aangenaam is voor je nek, schouders en rug. 

#5 Vitamine A. Deze vrolijke vriend is erg belangrijk voor gezonde ogen. Een tekort kan zelfs leiden tot nachtblindheid. Belangrijk is dus om voldoende van vitamine A binnen te krijgen via je dagelijkse voeding. Veel spinazie eten dus! Kom je dit toch tekort? Dan zijn er genoeg supplementen die je daar bij kunnen helpen.

#6 Oogdruppels en -serums. Als je het bovenstaande iets te veel moeite vindt, kun je natuurlijk ook altijd gewoon nog overgaan tot de vertrouwde oogdruppels tegen vermoeide ogen of fijne oog serums. Zo voorkom je in ieder geval dat je ogen uitdrogen en zet je al een belangrijke stap in de strijd tegen die vermoeide ogen. 

Voor je ogen

€19.99

Avylon

Oogserum

0
Ga naar bol.com
€17.22

Biodermal

Oogcrème - Beschermt tegen huidveroudering - 15ml

1
Ga naar bol.com
€26.29

Vichy

Idéalia Ogen Crème

0
Ga naar Zorgvoormijnhuid.nl
€39.95

H&B Dead Sea Minerals

Dode zee producten - Oogserum - Anti-aging - Parabeenvrij - 50 ml

0
Ga naar bol.com
€62.55

Shiseido

Bio Performance LiftDynamic Eye Treatment Oogverzorging 15 ml

1
Ga naar bol.com

NIET BESCHIKBAAR

W7 Cosmetics

Cosmetics Star Gazing Eye Soothing Gel Eye Mask Gold

1
Ga naar Boozyshop

Lees ook : 7 tips tegen wallen.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer