Fashion

Van push-up beha tot oma onderbroek: dit zijn de resultaten van het Lingerie Onderzoek!

Kristel, 11 februari 2016

Van push-up beha tot oma onderbroek: dit zijn de resultaten van het Lingerie Onderzoek!

Valentijn staat voor velen in het teken van liefde, romantiek en passie. We verwennen onze partner met een romantische date, verrassen elkaar met bloemen, bonbons of een lief kaartje of we gaan over tot de kunst van het verleiden in een spannend lingerie setje. Of wordt dat laatste punt zwaar overschat? Houden vrouwen rekening met wat  haar partner haar graag ziet dragen of gaan ze voor gemak? Wordt de beha echt zo weinig gewassen als vaak beweerd wordt? En welk soort beha is favoriet? Wij vonden het tijd voor een onderzoek en vroegen daarom ruim 2200 dames de beha van het lijf

Uitslagen lingerie onderzoek

Hoe vaak was jij je beha?

Dat de Nederlandse vrouw houdt van gemak blijkt ook maar weer uit de resultaten van ons onderzoek. 47% van de vrouwen draagt bijvoorbeeld alleen een setje (bijpassende beha en broekje) als het schoon is. Dan rijst de vraag: hoe schoon is onze lingerie eigenlijk? Het gerucht gaat dat vrouwen niet zo secuur zijn in het wassen van hun beha, maar dat lijkt minder dramatisch dan we in eerste instantie dachten. 52% van de vrouwen zegt wekelijks de beha in het sop te gooien. 20% van de vrouwen doet dit slechts in één keer in de maand. Keurig dames!

Liever een push-up dan een strapless beha

Grote favoriet onder de beha’s is de voorgevormde beha (51%) en de push-up beha (32%). De strapless beha is bij slechts 0,3% van de vrouwen favoriet en wordt alleen uit de kast getrokken uit praktische overwegingen. De string (51%) en hipster (30%) zijn graag gedragen broekjes. Zwarte lingerie is het meest populair (68%). De tweede plek is, verrassend genoeg, voor rode lingerie (11%). Nude of huidskleurige lingerie laat men liever in de kast liggen, slechts 1% draagt dit graag.

Voorgevormde push-up beugel bh CrystelHunkemöller Hunkemoller
€ 32,99
Chantelle ECLATANTE Beugel BH weißChantelle Zalando
€ 84,95 € 67,95
voorgevormde beha, cup e met beugels in blauw - BODYFLIRTBodyflirt Bonprix
€ 17,99 € 7,99
Chantelle MERCI Voorgevormde BH mohnrotChantelle Zalando
€ 69,95 € 55,95
marlies | dekkers Kunoichi balconette bhMarlies Dekkers de Bijenkorf
€ 129,95
Gossard ENTICE Pushup BH black printGossard Zalando
€ 46,95

Lingerie en de liefde

Als vrouwen lingerie kopen vinden zij het vooral belangrijk dat ze zich mooi of sexy voelen in wat ze uit het rek vissen. Daarnaast moet het de borsten zo mooi mogelijk uit laten komen. Op de derde plek staat het praktische gedeelte; de beha moet voldoende steun geven. Opvallend genoeg trekken vrouwen zich maar weinig aan van wat onze partner van de lingerie vindt. Dit is het punt waar we als allerlaatste rekening mee houden.

Mochten we een keer wél rekening zouden houden met onze partner dan komen we waarschijnlijk thuis met sexy lingerie met veel kant. 40% van de ondervraagden denkt dat haar partner dit het mooist vindt. 25% denkt dat het allemaal nog wel wat spannender mag en verwacht haar partner te kunnen verrassen met jarretels, kousen, body’s en meer van dat. Verrassend weinig vrouwen (3%) denkt dat hun partner blij wordt van een push-up beha. 

Zo nu en dan willen vrouwen best eens flink uitpakken en zijn ze niet bang om lingerie te gebruiken om hun partner te verleiden. 70% van de vrouwen geeft aan wel eens lingerie gekocht of gedragen te hebben, puur en alleen om de partner te verleiden. Het is wel aan de vrouw zelf om dit setje in huis te halen. Lingerie blijkt namelijk geen populair cadeau: 70% geeft aan nog nooit lingerie van hun partner gekregen te hebben. Misschien wordt het tijd om daar verandering in te brengen op 14 februari? 

Fleur of England Scarlet Ruby BodyFleur of england Trouva
€ 507,60
Jarretel lisaLivera Livera
€ 14,99
Dames bustier in zwart - RAINBOWRainbow BustierBonprix
€ 23,99
Gossard GYPSY Korset blackGossard Zalando
€ 89,95
After Eden jarretelAfter Eden wehkamp.nl
€ 14,99
BodySapph Livera
€ 89,99

Oma onderbroeken en plastic bandjes

Wat betreft lingerie no-go’s zijn de vrouwen redelijk eensgezind. Zogenaamde oma onderbroeken en plastic lingeriebandjes kunnen écht niet. De meeste vrouwen staan wel verrassend positief tegenover het dragen van corrigerend ondergoed. Slechts 2% geeft aan dit nooit te zullen dragen. 

Lingerie geheimen en gênante momenten

Omdat lingerie een spannend maar ook gênant onderwerp kan zijn, wilden we dolgraag weten wat het meest gênante lingeriemoment van de vrouwen was. En die zijn er voldoende. Zo kwamen heel wat vrouwen er gedurende de dag achter zonder beha van huis te zijn gegaan, komt het opvallend vaak voor dat er ongevraagd iemand de paskamer binnen komt lopen, blijkt lingerie met print en doorschijnende kleding geen goede combinatie en zoeken borsten vaker dan eens de vrijheid wanneer ze in een te grote of juist te kleine beha worden weggestopt. Eén van de respondenten vertelt: “Ik heb op mijn werk één keer de split van mijn rok ín mijn onderbroek geduwd. Ik had niets in de gaten totdat mijn collega’s allemaal in een deuk lagen.”

Welke beha is jouw favoriet? Je vindt voor ieder wat wils in onze Fashion Finder!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer