menu
Lifestyle

Van jurk tot man: kijk mee naar mijn bruiloft!

Kristel, 28 augustus 2018

Precies een maand geleden was het zover: ik ging trouwen met de allerleukste man die er is. Na ruim 14 jaar gewacht te hebben op een aanzoek en twee jaar lang verloofd te zijn (wij doen niks overhaast zoals je merkt) was die ene dag eindelijk aangebroken. 

En jongens, het was het wachten meer dan waard. Wát een dag. Was het zo magisch, bijzonder, emotioneel en fantastisch als ik gehoopt had? Ja. En gaat het echt zo snel voorbij als iedereen altijd zegt. Helaas wel. Maar goed nieuws: de foto's die de getalenteerde Marilyn Bartman die dag maakte zijn binnen. En dat betekent dat we nog weken, maanden, jaren na kunnen genieten van al dat moois. En jullie ook! Want niets leuker dan mooie plaatjes delen, toch? 

De jurk


De dag begon zoals iedere bruiloft - tenminste, dat vermoed ik. Lichtelijk nerveus werd ik veel te vroeg wakker, om vervolgens al ijsberend te wachten op mijn vriendin die mijn make-up die dag zou doen. Maar toen ze er eenmaal was leek de tijd wel steeds iets sneller te gaan. Voor ik het wist was ook de kapper gearriveerd en was het moment daar: dé jurk mocht aan. Oh, de jurk. Wat een plaatje. Toen ik in januari naar Wild At Heart ging om een jurk uit te zoeken had ik gehoopt op een jurk die zo goed bij me paste als degene die ik nu aan trok. Sexy maar klassiek, bohemian maar stijlvol. 

De emoties gierden door me heen.

Je snapt: met mijn haren in de krul en die prachtige jurk aan mijn lijf, voelde ik me op mijn allermooist. En dat is hoe het hoort te zijn, toch? Eenmaal aangekomen bij de locatie, Buurtboerderij Ons Genoegen, sloeg de spanning echt toe. Gelukkig was mijn vader er om me te ondersteunen, anders was ik waarschijnlijk halverwege door mijn knieën gezakt. Tijdens het loopje richting mijn man gierden de emoties door me heen. Onder luid gejoel en geklap werd ik verwelkomd door de gasten en daar was -ie dan: mijn aanstaande. Knap in zijn driedelig maatpak en (gelukkig!) net zo geëmotioneerd als ik.

De ceremonie


De ceremonie was prachtig: mijn zusje gaf een speech en wij hadden onze eigen geloften geschreven. Op die manier wilden we de ceremonie zo persoonlijk mogelijk maken en ik denk dat dat niet beter had gekund. De muziek, het weer, de locatie, de ringen, de gasten.. Alles was zoals ik altijd gehoopt had en maakten dit tot een onbeschrijflijk mooi moment waar ik nog heel vaak en heel lang aan terug zal denken.

Over de liefde die als een rode draad door de hele dag liep

Goed, ik kan nog alinea's lang doorgaan over deze dag. Over de gezellige borrel, de mooie speeches, de lekkere taart en het fantastische eten. Over het feest dat wat mij betreft nog dagen door had mogen gaan. Over de foto's die we maakten in het schapenveld. Over de versiering waar we wekenlang aan hadden gewerkt. Over de photobooth die we als verrassing kregen. Maar vooral over de liefde die als een rode draad door de hele dag liep. Maar ik denk dat dat niet nodig is, de foto's spreken voor zich. Ik ga lekker nagenieten, kijken jullie mee?

Foto's Marilyn Bartman / Jurk Wild At Heart / Pak L'Atelier Amsterdam / Ringen Lyppens / Locatie Ons Genoegen 

Benieuwd hoe het aanzoek verliep? Lees het in mijn blog!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer