Lifestyle

Vakantie ergernissen en inpakstress

Marthe, 02 juli 2017

Vakantie ergernissen en inpakstress

vakantie

Het is alweer juli en dat betekent dat de hele maand in het teken staat van... VAKANTIE! Bij ons beginnen de vakantiekriebels al aardig op te spelen.

Dat is ook waarom we jullie in het Grote Fashionchick Vakantie Onderzoek de hemd van het lijf vroegen over vakantie en álles wat daarbij hoort. Het onderzoek trok zo'n 500 deelnemers. Benieuwd hoe jouw mede-Fashionchick lezeressen over vakantie denken? We zetten de meest interessante bevindingen op een rij:

Favoriete bestemming? Een plek met ZON! 

Het Nederlandse weer is niet om over naar huis te schrijven en dus is vakantie dé ideale gelegenheid om daaraan te ontsnappen. Maar liefst 70% procent van alle deelneemsters gaf aan dat mooi weer de allerbelangrijkste factor is bij het boeken van een vakantie. Daarnaast is een strandvakantie met ruim 41% favoriet onder veel lezeressen, gevolgd door citytrips, die met 28% een waardige tweede plek in beslag nemen. Geslapen wordt er overigens gewoon in een hotel (61%) of appartement (28%), maar 11 procent gaf de voorkeur aan kamperen. 

Veel Nederlanders tegenkomen nummer één ergernis

Nee, een gezellig onderonsje met landgenoten, dat zit er voor onze deelneemsters niet in. Veel Nederlanders tegenkomen kwam namelijk als number one ergernis (46%) uit de bus, gevolgd door vertraging (22%) en vervelende kinderen in het vliegtuig (18%). Ook het buitenlandse betalingssysteem is niet bepaald geliefd: 14% procent van alle deelnemers gaf aan het vervelend te vinden dat je in het buitenland vaak met contant geld moet betalen. Tja, vakantie moet immers een plek zijn om uit te rusten, niet? 

Inpakstress ver te zoeken 

Jullie blijken heuze inpakqueens te zijn: bijna de helft (48%) begint een paar dagen van te voren met het inpakken van hun koffer, en heeft het klusje binnen een uurtje geklaard. En wat er dan precies ingepakt wordt? Met name bikini’s (37%), nauw gevolgd door ondergoed (32%) en zomerjurkjes (29%). Laatstgenoemde behoort zelfs tot het favoriete kledingstuk tijdens de vakantie. Tja, je bent een modemeisje of je bent het niet: bijna álle respondenten hechtten net zoveel waarde aan hun vakantiegarderobe als aan hun dagelijkse garderobe.  

Uitgaven op vakantie

Liefde gaat door de maag, zo blijkt maar weer: de meeste uitgaven op vakantie gaan niet op aan shoppen (12%) maar aan restaurantbezoekjes! 71% gaf aan dit zelfs dagelijks te doen. De telefoon blijft tijdens die gezellige diners overigens gewoon in het hotel: 87,5 procent van de deelnemers gaf aan hun telefoon niet of weinig te gebruiken tijdens de vakantie. Oke, misschien alleen om wat gezellige kiekjes te schieten dan: er word gemiddeld 3 tot 5 keer iets van al het vakantieplezier op Social Media gedeeld.

Oh en dít mag er mee in je koffer 

Aviator zonnebril van Crap EyewearCrap eyewear A Little Bird Told Me...
€ 85,00 € 75,00
Barts Hoeden en caps Diazz Hat BeigeBarts The Little Green Bag
€ 54,99 € 27,50
Melissa Odabash ARUBA Bikini blushMelissa Odabash Zalando
€ 254,95 € 204,95
Kenneth Cole New York FRANCES Sandalen rose pinkKenneth cole new york Zalando
€ 119,95 € 95,95
PRETTY FLOWER PLAYSUITComegetfashion Comegetfashion
€ 39,99
My Jewellery Limited Watch Small 2.0 – Holographic/SilverLeren bandjeMy Jewellery
€ 49,95

Nog meer items om je koffer mee te vullen? Bekijk dan even onze vakantiestyleguide!

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer