Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
bruiloft kapsel
Beauty

Uitgenodigd voor een bruiloft? Dit zijn de mooiste bruiloft kapsels

Kristel, 12 april 2019

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft? Dan moet je natuurlijk voor die tijd wel je zaakjes op orde krijgen. Een bruiloft is een serieuze aangelegenheid en aangezien elk bruidspaar hoopt dat dit de enige - of in ieder geval laatste - keer is dat er getrouwd wordt, moet het natuurlijk wel allemaal zo perfect mogelijk zijn. 

En dan hebben we het niet alleen over het haar en de jurk van de bruid. Het wordt namelijk zéér op prijs gesteld als de rest ook een beetje z'n best doet. We helpen je met liefde met het ontleden van de verschillende bruilofts dresscodes. Misschien heb je inmiddels zelfs al een outfit in huis. Maar dan nu: het haar. Want je kunt nog zo'n leuk jurkje aan hebben, met een coupe windhoos doe je al je harde werk teniet. Zonde dus. We hebben de mooiste kapsels voor je op een rijtje gezet, aan jou de keus wat het wordt. Maar wat je ook kiest, onthoud: never outshine the bride. Hou het dus rustig en stijlvol en blijf weg van accessoires die de bruid eventueel zou kunnen dragen.

Lekker los gaan

Mocht je nou helemaal niet handig zijn met vlechten, speldjes, kammen en meer van dat, dan kun je er natuurlijk gewoon voor kiezen om de boel lekker los te laten hangen. Wel zo aardig om even een borstel door je haren te halen en als je het bruidspaar (wat zeg ik, de bruid) helemaal blij wilt maken, dan zet je er voorzichtig nog wat krullen in. Geen idee hoe je dat doet? Check dan even snel deze tutorial!

Klassiek met een twist

De meeste bruiloften hangen aan elkaar voor tradities en klassieke gebruiken, dus dat mag je ook zeker in je kapsel terug laten komen. Een lage knot of andere creatie in je nek staat super chic, is hartstikke stijlvol en hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Laat een paar plukken aan de voorkant loshangen, zet de rest vast in een lage staart aan de achterkant en draai de voorste plukken naar achteren. Zet alles vast met wat schuifspeldjes of elastiekjes et voilà: je hoeft er de rest van de dag niet meer naar om te kijken. 

Vlechten maar

Vind jij het maar saai om je haar los te dragen? Maar heb je geen zin in uren pielen, draaien, plukken en krullen? Dan is dit het perfecte kapsel voor jou. Maak je haar een beetje stug met droogshampoo of texture powder en maak aan beide kanten van je scheiding een vlecht. Dit kan een losse vlecht zijn maar natuurlijk ook een invlecht. Zet ze achterop je hoofd vast met schuifspeldjes en maak de bovenkant van je haar iets boller door zachtjes aan je haar te trekken. Bekijk vooral ook even deze tutorial.

Dit verhaal krijgt een staartje

De staart wordt eigenlijk hartstikke ondergewaardeerd. Dit kapsel doet het namelijk - met een aantal aanpassingen - niet alleen leuk in de sportschool of op een brakke zondag, maar zou zelfs het perfecte kapsel voor een bruiloft kunnen zijn. Belangrijk is dat je je staart een beetje volume geeft, bijvoorbeeld door er wat nonchalante krullen in te zetten, en dat je je elastiekje verstopt door er een pluk haar omheen te draaien. Je kunt kiezen voor een romantische lage staart, waar o-zo subtiel wat plukjes uitsteken, maar je kunt natuurlijk ook voor een glamour-staart gaan die net wat hoger op je hoofd zit. 

Half om half

Heb je last van keuze-stress door al deze opties? Ga dan voor een beetje van alles wat. Deze half-om-half look is als een soort combinatie van de staart en de losse coupe. Ook hierbij geldt dat het het mooist is om je haar eerst wat stugger te maken met bijvoorbeeld droogshampoo en daarna de bovenkant iets te touperen. Zet nu wat plukjes achter op je hoofd vast en zorg dat de bovenkant van je haar wat boller is om het geheel iets meer glamour te geven. Easy does it.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer