Tutorial: Organic Make-up

Wist je dat 60% van wat je op je huid smeert ook in je bloed terecht komt. Best een angstaanjagend weetje als je op het etiket van die gezichtscrème kijkt. De Propyleenglucol, SLS en Phenoxyethanol vliegt je om de oren. Daarom kiezen steeds meer vrouwen clean voor betere beauty. Groene, biologische, organische, natuurlijke, fair trade of gewoon weg betere producten voor huisjes, boompjes en beestjes. Eerder schreven we over een aantal onmisbare natuurlijke beauty producten. Nu gaan wij een stapje verder met een organische beauty tutorial van Youtube fenomeen Lisa Eldridge.

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.CC: Lisa Eldridge

Organic Beauty tips and tricks

Lisa Eldridge is een bekende make-up artist voor verschillende A-list celebrities, modellen, tijdschriften en merken. In het bovenstaande filmpje creëert zij met enkel groene beautymerken een simpele make-up look. Met minder silliconen en anderen chemische stoffen. Let bij beautyshoppen eens op termen als Propyleenglucol, SLS en Phenoxyethanol. Propyleenglucol is een mengmiddel dat ook terug te vinden is in antivries voor auto's. SLS ontvet, maar kan ook haaruitval veroorzaken. Phenoxyethanol is een conserveermiddel dat vaak allergische reacties veroorzaakt.

Totaal organische producten zijn -helaas- nog schaars. Lisa tipt in haar filmpje Dr. Hauschka, Lavera en Korres zeer terecht. Dit zijn alle drie merken die bewust kiezen voor minder/geen chemische stoffen in hun producten. En zo smeert die foundation toch net wat lekkerder. Helemaal als je bedenkt dat een vrouw gemiddeld 12 beautyproducten per dag gebruikt. En zo dus 12 keer chemische stoffen op haar huid zou smeren. No, thank you!

Bio beauty van Lisa Eldridge

Foundation Lavera
BIOCOSMETICA
€12,70
Poeder Dr. Hauschka
DE BIJENKORF
€19,50
Eyeliner Dr. Hauschka
DE BIJENKORF
€15,50
Brush Eco Tools
NELLY.COM
€13,95
Lipbalm Korres
NELLY.COM
€17,95
Foundation Dr. Hauschka
NELLY.COM
€29,95
Mascara Lavera
BIOCOSMETICA
€13,70
Concealer Lavera
BIOCOSMETICA
€11,20
Oogschaduw Lavera
BIOCOSMETICA
€9,90
Liner Lavera
BIOCOSMETICA
€8,60
Poeder Dr. Hauschka
DE BIJENKORF
€16,95
Wenkbrauwpotlood Lavera
BIOCOSMETICA
€12,70

Naast deze Organic Beatuy Tutorial heeft Lisa nog veel meer filmpjes die het bekijken waard zijn. Geen beautyprobleem blijft op haar kanaal onbesproken. Welke beauty-youtubber is je favoriet?

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Reageer

  Log in om te reageren
 • Marleen 4 jaar geleden

  Oh trouwens: die 'natuurlijke' producten zijn ook allemaal chemisch bewerkt. De ingrediënten komen uit de natuur ja (uiteindelijk komen ook 'chemische stoffen' daarvandaan), maar vervolgens worden er allemaal dingen mee uitgespookt in de fabriek. Met behulp van chemie dus. Dus 'geen chemische stoffen op je huid smeren' kan sowieso niet, tenzij je er niks opsmeert. Maar dan krijg je weer chemische reacties door de zon.

 • Marleen 4 jaar geleden

  Lijkt me een beetje overdreven, dat spul dringt echt niet zo diep door. Je huid is juist een beschermmechanisme tegen het doordringen van vreemde stoffen. Ik weet niet waar die info vandaan komt, maar het klopt echt niet. Allergische reacties kun je inderdaad wel krijgen, maar dat zijn dan huidreacties. Chemische stoffen klinken veel enger dan ze zijn, je hele lichaam is een chemische toestand, gelukkig maar, zonder chemische reacties is je lichaam dood. Sterker nog: zelfs nadat je dood bent gaan de chemische reacties door.

 • Robin 4 jaar geleden

  ik gebruikt gelukkig alleen een beetje mascara en soms een inieminie laagje foundation maar dan ook echt alleen als het nodig is ...

 • Lieke 4 jaar geleden

  Gelukkig gebruik ik vrij weinig make-up..

 • Lieke 4 jaar geleden

  WOWW?!! Okee eng..

 • Sylvana 4 jaar geleden

  Nu ik er over nadenk, klinkt het best logisch dat het in je bloed terecht komt.

 • jessica 4 jaar geleden

  echt? ik wist niet dat dat in je bloed terechtkomt!