Beauty

Trend in beauty land: houtskool

Tess, 23 augustus 2017

Trend in beauty land: houtskool

houtskool poeder

Het is je vast niet ontgaan als beauty liefhebber: houtskool is hot! Van de gitzwarte maskers tot de tandenborstels met houtskoolpoeder die je de laatste jaren voorbij ziet komen op Youtube en Instagram.

Ja, we lijken dit bijzondere ingrediënt massaal te omarmen. Maar wat zijn de benefits van dit zwarte goedje nou eigenlijk? Doet het echt goede dingen voor ons als we een shotje houtskool toevoegen aan onze smoothies (yikes!)? En waarom hoort het thuis in elk badkamer kastje volgens de fans? Ik zet het voor je op een rijtje! 

Feitjes over houtskool 

#1 Geactiveerd houtskool trekt vuil naar buiten 
Ja je leest het goed, dit spul werkt bijna als een magneet! Een gezichtsmasker met houtskool erin is dus erg fijn om te gebruiken als je last van verstopte poriën hebt of als je huid overmatig talg aanmaakt (vette huid). 

#2 Je kan je tanden ermee bleken
Omdat het zo'n zuivere werking heeft, kan je dus ook je tanden poetsen met houtskool. Yep, je leest het goed. Het lijkt een raar en zelfs vies klusje, maar het schijnt vrijwel geen smaak te hebben en wel een groots effect. Het idee is dat vooral vlekjes door roken en thee (of koffie) verdwijnen door deze reinigende handeling. Minder effect zal je zien als je van jezelf al wat gele tanden hebt. 

Meraki Bamboo Charcoal handzeep - 150 gramMeraki wehkamp.nl
€ 12,95 € 9,71
Clinique City Block Purifying Charcoal Cleansing Gel Reinigingsgel 150 mlClinique Douglas
€ 28,27 € 21,20
Meraki Handzeep 100 gr - Bamboo CharcoalMeraki Living.nl
€ 7,95
pore refining solutions charcoal mask 100 MLClinique ICI PARIS XL
€ 27,54
Meraki spons - onzuivere huidMeraki wehkamp.nl
€ 6,95 € 5,56
Dermalogica Charcoal Resque Mask - maskerDermalogica Beautyde Bijenkorf
€ 59,90

#3 Houtskool is ontgiftend 
Tijd voor een detox? Ben je veel moe of heb je langere tijd slecht gegeten? Dan kan het wel eens de moeite zijn om geactiveerd houtskool in pilvorm (of als mengmiddel in smoothies etc.) toe te voegen aan je dagelijkse voeding. Het wordt namelijk al jaren gebruikt om gifstoffen in het lichaam te binden via de spijsvertering. 

#4 Het is een goedkoop ingrediënt
Activated houtskool is bij elke drogisterij en overal online te koop en is ook in pilvorm te verkrijgen. Met de opkomst van deze beauty trend kan je nu overal ook de losse poeder kopen. Handig voor als je onderstaande filmpje een keer wil proberen na te doen thuis. Let op, een keer een beautytrend uitproberen is leuk, maar ga nu niet elke dag je tanden poetsen met houtskool en overleg ook even met je tandarts! 

 

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Lees ook: De 10 leukste conceptstores van Nederland 

liefs, Tess , In order to be irreplaceable one must always be different

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer