Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Traveling light: zo doe je dat

Marthe, 16 juli 2017

Traveling light: zo doe je dat

koffer inpakken

Vakantie: reuze leuk. Het inpakken van je koffer? Hogere wiskunde. Althans, zo lijkt het soms. Want een werkende garderobe in zo'n klein oppervlak proppen, dat is nog knap lastig

Maar goed, problemen die zijn er om opgelost te worden. Zo ook de kofferkwestie. Want er zijn namelijk tál van handige tips te vinden. Daarmee wordt het inpakken een fluitje van een cent. En met het vakantieseizoen vlak voor de deur, leek het ons handig deze tips met jullie te delen. En ik kan je nu alvast vertellen: daar heb je géén 6 paar schoenen voor nodig. En ook geen tiental jurken. Nee, traveling light is the way to go. En zó doe je dat.  

Traveling light, zo doe je dat

1. Kies voor een kleine toilettas. Zorg dat dit het minste plek in beslag neemt. Bijna iedere drogist verkoopt wel mini verpakkingen van al het benodigde beautywaar. Daarnaast is het ook aan te raden om al je benodigde toiletspullen op plaats van bestemming te kopen. Bespaart een heleboel ruimte. 

2. Plastic zakken zijn je beste vriend. Deel je vakantiegarderobe in in verschillende categorieën en stop deze in verschillende plastic tassen. Organisational skills on point: zo hou je het overzicht én voorkom je een heleboel kreukels.  

3. Rollen, niet vouwen. Eigenlijk heeft rollen alleen maar voordelen. Door je kleding op te rollen haal je de lucht er tussenuit, voorkom je kreukels én, het allerbelangrijkste: je houdt meer ruimte over.

4. Schoenen onderop. En vul deze met sokken en ondergoed. Hierdoor blijven ze niet alleen goed in vorm, maar bespaar je ook ruimte. Kun je mooi een extra bikini meenemen. Nog een tip: indien je laarsjes mee wil nemen, kun je die het beste aantrekken op de dag van vertrek, zodat deze niet onnodig veel plek in beslag nemen. 

5. Kies een paar essentials. En bouw daar je garderobe omheen. Dus denk aan een knappe jurk, mooie blazer (echt waar, die komt áltijd van pas) vest en short. Kies één kledingstuk per gelegenheid, zo voorkom je dat je de helft van je koffer ongedragen mee terug naar huis neemt. 

Koffer essentials 

Fly Away From BullshitModeMusthaves ModeMusthaves
€ 14,95
Solid & Striped THE ANNEMARIE Badpak spring multiSolid & Striped Zalando
€ 174,95 € 122,95
BIG TORTOISE SUNNIESComegetfashion Comegetfashion
€ 12,99
Party In KimonoModeMusthaves ModeMusthaves
€ 39,95
Object rok 23024078 in het StonewashObject Smit Mode
€ 49,99
Mango fluwelen espadrilles met plateauzoolMango wehkamp.nl
€ 35,99 € 15,99

Ook handig: met deze tips ga je onzbezorgd op reis. 

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer