Top 10: Groene beautymerken

Fashionchick ziet wat groen deze maand. Niet omdat we verkeerde sushi hebben gegeten of omdat Lady Gaga's vleesjurk op de retour ons toch weer een beetje misselijk maakte, maar omdat we lekker ecofabulous bezig zijn. Een van de makkelijkste -en volgens ons ook leukste- wegen richting groen bezig zijn, zijn de groene beautymerken. Er zijn er zoveel te vinden. Niet alleen online, maar ook gewoon in de drogisterij bij jou in de buurt.

Word jij ook zo hebberig van de Youtube beautyguru's die het ene na andere biologisch potje aanschaffen? Wij komen steeds meer van de door hen geliefde merken in onze Fashion Finder tegen. EOS, Hurraw!, The Balm en Organic Surge zijn onze favoriete onder de nieuwe aanwinsten, maar er zijn natuurlijk veel meer groene beautymerken.

Top 10 Groene beautymerken

1

HURRAW!

Oprah was fan en dat ontketende een ware hype. En waarom? Om een lippenbalsem. Maar wij geven toe, dit is de lippenhemel. Hurraw! komt in de lekkerste geurtjes en mooiste kleurtjes. Leve deze bio balm!

Voeg Hurraw! toe aan je favoriete merken

Kersenlippenbalsem

SHIZO

€4,95

Oogcrème

ZALANDO

€44,95

The Balm

Met het beautymerk The Balm smeer je jezelf van top tot teen in goede heerlijkheden. Van lipstick tot cleanser. They got it! The Balm gebruikt top ingrediënten en steekt de producten in een heerlijk retro jasje.

Voeg The Balm toe aan je favoriete merken

2
3

NAilgirls

Toluene, formaldehyde, DBP (phthalaten) en kamfer. Klinkt een beetje als abracadabra, hè? Laten we het er op houden dat het troep is die je liever niet op je nagels wilt smeren. Daarom is Nailgirl een nagellakmerk zonder chemicaliën. Lak ons naar een betere wereld.

Voeg Nailgirls toe aan je favoriete merken


Dramatic Maroon

SHIZO

€13,95


Shower gel

ZALANDO

€5,95

ORGANIC Surge

Lekker natuurlijk, lekker betaalbaar. Organic Surge is een heel toegankelijk en groen beautymerk. Je maakt je huidje voor een schijntje blij met deze sopjes en crèmes.

Voeg Organic Surge toe aan je favoriete merken

4
5

EOS

Beautyguru na beautyguru draait voor de camera het EOS eitje open. Wat hebben wij ze vervloekt. Wij wilde ook! Dat kan nu. De natuurlijke lippenbalsems van EOS zijn in allemaal geurtjes en smaakjes te shoppen in onze Fashion Finder.

Voeg EOS toe aan je favoriete merken

Honeysuckle lipbalm

NELLY.COM

€11,95
Zilver conditioner

JOHN BEERENS

€22,80

Chi Organics

CHI is op zichzelf al een merk dat ons hart gestolen heeft. Het is de beste haarverzorging die je je maar kunt wensen. Deze maand is het organische zusje natuurlijk helemaal een must.

Voeg CHI toe aan je favoriete merken

6
7

Bodhi

Bodhi producten zijn geheel vrij van petrochemicaliën, sulfaten, parabenen, phthalaten, glycols, PEG's, DEA's, synthetische geur- en keurstoffen en polymeren, palmolie en dierlijke ingrediënten. Ahum... ze ruiken trouwens ook gewoon heel lekker.

Voeg Bodhi toe aan je favoriete merken


Zwarte peper bodylotion

SHIZO

€29,00
Mascara

RITUALS

€14,90

Rituals

Oud, vertrouwd en daarmee onmisbaar in een rijtje groene merken; Rituals! Vooral de sopjes en zeepjes van Rituals schuiven geregeld als verjaardagscadeautjes voorbij, maar wij raden de make-up ook aan. Je vindt luxe producten voor een redelijke prijs bij Rituals.

Voeg Rituals toe aan je favoriete merken

8
9

Lavera

Lavera is misschien een merk dat je alleen associeert met kleine, stoffige bio-winkeltjes. Toch is het een beautymerk dat zeker je aandacht verdient. De lijn loopt van oogschaduw tot cleanser. Allemaal heerlijk groen.
Voeg Lavera toe aan je favoriete merken


Lippenbalsem

BIOCOSMETICA

€9,95
Lipstick

SHIZO

€20,95

Inika

Inika is een groen luxe merk. De prachtige poedertjes en de mooiste kleurtjes van dit groene merk maken ons heel blij. Én, voor de extra kritische beautyshopper, dit merk is zelfs hallah.

Voeg Inika toe aan je favoriete merken

10

Beautymerken zijn er van door en door groen tot gewoonweg bewust. Van low budget tot geldslurpend. Natuurlijk vind je allemaal mooie beauty in onze Fashion Finder. Wat staat bovenaan je groene beautywishlist?

liefs, Marlies Bax,