menu
lenzen
Advertorial

Tips: zó kies jij de juiste lenzen

Sarah, 09 september 2019

We schrijven natuurlijk een hoop over brillen, maar als je een typische lensdrager bent snappen we dat je niet meer zonder kan. 

Stel: je wilt aan lenzen beginnen of je heroverweegt het. Waar moet je dan beginnen? En welke soort lenzen passen bij jou? We maken het je al te graag een stukje makkelijker met een stappenplan, waardoor je voortaan précies weet hoe en wat als het op lenzen aan komt.  

Lenzen: zo doe je dat

#1 Maak een afspraak voor een oogtest en lensmeting. Natuurlijk kun je wel zonder enige kennis lenzen gaan bestellen, maar belangrijk is dat je weet welke soort lenzen het beste zijn voor je ogen. Denk aan de juiste diameter, bolling en de sterkte van de lens zodat ze altijd comfortabel in je ogen zitten en je zicht verbeteren. Op zoek naar een opticien bij jou in de buurt die jou deskundig advies kan geven op lensgebied? Klik dan even hier.

#2 Zorg dat je lens past bij je levensstijl. Even ter info: er zijn twee typen contactlenzen. Je hebt de meerdaagse lens - die je voor langere tijd bewaart - en je hebt daglenzen, die je iedere dag na het dragen weggooit. Het ligt natuurlijk aan je ogen welke lens jouw beste match is, maar als beide geschikt zijn voor je ogen is het goed om te weten dat er een hoop voordelen zitten aan daglenzen. Ze zijn comfortabel om te dragen, handig met sporten, het meest hygiënisch en vooral heel geschikt als je stiekem een beetje lui bent en de tijd die je aan het schoonmaken van je lenzen besteedt liever gebruikt om te Netflixen. Geen geknoei meer met lenzendoosjes of vloeistof, en het is in verhouding ook nog eens voordeliger. We're in! Een fijne plek om aan je daglenzen te komen is LensOnline, hier bestel je ze heel makkelijk en snel online. Ze staan bekend om de kwaliteit van hun lenzen, waardoor je zeker weet dat je de beste keuze maakt voor je ogen. Die zijn immers heilig.

#3 Het gebruik van je lenzen. Het is zo ver: je hebt je lenzen in huis! Er zijn een paar dingen die je moet weten. Het in- en uitdoen is in het begin misschien een gedoe, maar dit heb je binnen no-time onder de knie. Beloofd. Vergeet niet af en toe langs een opticien te gaan voor een controle, zodat je zeker weet dat de lenzen die je ooit gekozen hebt nog steeds de beste match zijn. 

Hey you! Wil jij graag voordeel op je daglenzen? Bij LensOnline krijg je nu héél veel korting.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer