Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Tips om krullen langer in steil haar te houden

Kristel, 01 januari 2018

Ben jij ook altijd uren bezig met krullen maken en zakt het na een half uur weer uit? Wij hebben zeven tips voor jou om krullen langer te behouden.

Haren krullen zorgen voor veel frustratie bij de meeste vrouwen, want je wilt natuurlijk niet verschijnen met een uitgezakt kapsel. Mannen zeggen vaak: “dan krul je je haar toch niet.” Maar er is één ding wat zij niet begrijpen. Vrouwen met steil haar willen graag krullen en vrouwen met krullend haar willen graag een gladde coupe (meestal dan..). 

Zo behoud je krullen in steil haar


#1 Föhn je haar op de koude stand

Je haar föhnen op de koude stand is één van de makkelijkste manieren om stevige krullen te krijgen. Krul je haar eerst met een krultang en blaas er daarna wat koude lucht overheen. Op deze manier krijgt je krul meer textuur en blijft hij de hele dag mooi zitten.

#2 Verzorg je puntjes

Normaal gesproken is het bij steil haar belangrijk om niet teveel haar producten te gebruiken om vettig haar te voorkomen. Maar bij het krullen van je haar is het juist wél een goed idee om wat spul in je haar te doen. Kies voor een volumespray en natuurlijk een hittebeschermer om je haar tegen de hitte van de krultang of stijltang te beschermen. Als je haar een beetje vettig is pakt de krul veel beter dan bij “schoon” haar.

#3 Föhn je haar ondersteboven

Steil haar kan soms ook betekenen dat je haar geen volume en textuur heeft. Hierdoor is het eigenlijk nog moeilijker om er een leuk model in te krijgen. Voor meer volume en vastheid kun je je haar het beste ondersteboven föhnen. Buig voorover en houd de föhn onderaan de puntjes. Op deze manier wordt er letterlijk volume in je haar geblazen. De gouden regel hierbij is: Hoe meer volume, hoe meer krullen!

#4 Vind de perfecte techniek die bij jou past

Er zijn wel tientallen manieren om je haar te krullen. Er zijn verschillende types krultangen, maar er zijn ook verschillende manieren om de krultang te gebruiken. De een gebruikt een stijltang om te krullen en de ander sock buns. Neem de tijd om er achter te komen welke manier het beste voor jouw haar werkt, dit scheelt een hoop frustratie in de toekomst.

#5 Clip the curls!

Deze truc wordt vaak gebruikt door professionele haarstylistes. Vang je krul na het krullen op en maak ‘m vast met een speldje. Op deze manier kan je krul echt settelen én je kan er daarna ook gemakkelijk met een koude föhn overheen. Easy!

#6 Oefening baart kunst

Als je van plan bent om je haar te krullen voor een groot event, zorg er dan voor dat je eerst een paar keer hebt geoefend. Zo kom je er namelijk achter wat leuk staat en wat niet… Je wilt natuurlijk niet met een poedelkapsel op een feestje verschijnen. Organiseer een beauty dagje en probeer verschillende stijlen uit.

#7 Ga op zoek naar de juiste haarspray

Essentieel bij het krullen van je haar is natuurlijk haarspray. We zijn vaak geneigd om hele bussen leeg te spuiten om de krul erin te houden. Dit is echter zonde van de spray en super slecht voor je haar. Daarom is het belangrijk dat je de juiste haarspray vindt. Sommige sprays werken heel goed, maar anderen zorgen er weer voor dat je krul er binnen een paar minuten weer uit is. Het is een proces van proberen en proberen, maar als je de juiste uiteindelijk hebt gevonden zal je haar in de perfecte krul blijven zitten!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer