6x kledingtips voor een smalle taille

dinsdag 25 augustus 2020 Sarah

Wat zou het toch fijn zijn: even knippen met je vingers en je hebt die slanke taille waar je al jaren van droomt. Wist je dat je met de juiste kleding een heel eind komt?

Ja, je leest het goed: met de juiste kleding kun jij je taille een stuk slanker laten lijken. Vergeet dus zwoegen in de sportschool en het strenge dieet. Vermageren is alles behalve nodig. Het enige wat je nodig hebt zijn onderstaande tips én een flinke shopsessie om de adviezen gelijk in de praktijk te brengen. Klaar voor de start? Af!

Zó lijkt je taille smaller

#1 Vermijd wijde kledingstukken. Het is misschien een open deur, maar we noemen het toch. Ze zijn prachtig, maar door oversized blazers en boxy tops lijk je een stuk breder dan dat je bent. Een wijde blouse kan wel, zolang je deze dan bijvoorbeeld ín een broek of rok met hoge taille draagt.

#2 Draag rokken of broeken tot hoog in je taille. Zo kun je kiezen voor een kokerrok of juist een A-lijn rok (die laatste verhult ook gelijk vollere billen en bovenbenen) en doet een palazzo broek of pantalon met hoge taille ook wonderen.

#3 Ga voor een wikkeljurk. Een hartstikke populaire jurk op het moment. Niet zo gek, want dankzij dit item lijkt je taille smaller. Dat komt, omdat de jurk in je taille bij elkaar geknoopt wordt én door de V-hals; deze lijnen wijzen naar je taille waardoor je oog hier automatisch naartoe getrokken wordt.

smalle taille

#4 Creëer volume waar nodig. Heb je brede heupen en smalle schouders? Door je schouders iets meer volume te geven creëer je een zandloperfiguur en lijkt het net of je een smalle taille hebt. Je doet dit bijvoorbeeld met een jasje met schoudervullingen of een blouse met ruffles op de schouders. Een boothals werkt ook goed.

#5 Draag een tailleriem. Met een riempje om je overhemdjurk of blazer accentueer je je taille waardoor deze slanker oogt. Een heuptas die je in je taille draagt werkt trouwens ook.

#6 Stroop je mouwen op. Even geen geld voor nieuwe kleding? Deze tip klinkt misschien een beetje gek, maar door simpelweg je mouwen op te stropen ter hoogte van je taille lijk je ook al slanker.

heuptas - 30%

Verwijderen uit collectie?

Guess

heuptas

€ 94,99

€ 66,49

Bezoek Nelson

Lees ook

8 slimme kledingtips voor slanke benen

Onze benen: de één is gezegend met lange, slanke latten, de ander moet daar iets meer haar best voor doen. In de sportschool óf met behulp van de juiste kleding.