Tips om de perfecte BH's online te shoppen

Of je nu een grote cupmaat of een kleine cupmaat hebt, voor iedere vrouw lijkt het een nachtmerrie om je juiste BH te vinden. De cups sluiten niet aan, de band snijdt in je rug, je BH kruipt omhoog, je borsten puilen uit. Er kan zo veel fout gaan. Een mooie outfit begint met de perfecte BH en daarom geven we je wat tips zodat jij online de juiste BH kunt kopen.

BH's bij Nelly.com
Nelly.com

De juiste BH-maat BEREKENEN

Wanneer heb jij voor het laatst je cupmaat opgemeten? Af en toe moet je je cupmaat opmeten, want veel vrouwen dragen al jaren de verkeerde maat BH. Wist je dat een vrouw in haar leven gemiddeld zes keer van cupmaat verandert?

Je kunt je BH-maat berekenen door met een meetlint de omvang onder je borsten te meten (dat noemen we de ondermaat). Daarna meet je de bovenmaat: de omvang ter hoogte van het volste gedeelte van je borst. Schrijf de maten op en bereken het verschil (trek de ondermaat van de bovenmaat af).

10 - 12 cm: cup AA
12 - 14 cm: cup A
14 - 16 cm: cup B
16 - 18 cm: cup C
18 - 20 cm: cup D
20 - 22 cm: cup E
22 - 24 cm: cup F
24 - 26 cm: cup G
26 - 28 cm: cup H
28 - 30 cm: cup J

De centimeters van je ondermaat zijn het cijfergedeelte van je BH. Deze verspringen steeds per vijf centimeter.

Grote cupmaten: extra steun en beugel bh's

Een goed passende beugel-bh geeft je borsten genoeg steun en geeft je borsten een mooie vorm. Dit type BH is vooral aan te raden als je  een grote cupmaat hebt. Als je een BH zonder beugels draagt, krijgen je borsten niet de steun die ze verdienen. Met een grote cupmaat kun je het beste kiezen voor een BH zonder te veel vulling. Als je minder bedeeld bent in de chest-department zijn er ook genoeg beugel BH's met een mooi push-up effect.

Wil je een goede lift en steun zonder zichbare BH? Kijk dan eens naar de nieuwe Bye Bra, verkrijgbaar bij Dresses Only. Dat is een plak-BH die je borsten een indrukwekkende lift geeft, maar compleet onzichtbaar is. Ideaal voor bijvoorbeeld onder een avondjurk.

Hush Hush beugel BH

SUIT OF SIN

€42,95

Elle McPherson stippen BH

DE BIJENKORF

€34,95 

Witte balconette BH

DE BIJENKORF

€69,95

Kanten beugel BH, Lejaby

ZALANDO

€64,95

Passionata kanten beugel BH

ZALANDO

€37,95

Grote maten BH, DKNY

WEHKAMP

€39,95

Heb jij een grote cupmaat? Kijk in onze Fashion Finder voor een overzicht van alle grote cupmaten BH's en minimizer BH's. In de Styleguide vind je nog meer kledingadvies voor grote borsten.

Kleine cupmaat: Strapless BH's

Voor sommige gelegenheden heb je gewoon een strapless BH nodig. Of nu je een prachtige strapless cocktailjurk hebt, of een leuk topje met spaghettibandjes: met zichtbare BH-bandjes ga je in één klap van fabulous naar faux pas. Met een strapless BH lijkt het net alsof je geen BH draagt, maar toch krijg je steun. Bij een jurkje met een open rug kun je zelfs gaan voor de plak-BH zoals die van Magic.

Strapless BH's zijn handiger als je een kleine cupmaat hebt. Strapless BH's geven namelijk relatief weinig steun en die kun je met grotere borsten echt niet missen.

Strapless BH, Wonderbra

OTTO

€39,95

 Zwarte strapless BH

HUNKEMÖLLER

€24,99

Strapless BH Lisca Dalia

SIXANDSEVEN

€34,95

Strapless BH

DE BIJENKORF

€39,95

Magic strapless BH

DE BIJENKORF

€29,95

Strapless BH

HUNKEMÖLLER

€27,99

Heb jij ook altijd zo'n problemen met het vinden van de juiste BH? Hopelijk heb je wat aan onze tips. Zoek je nog een mooie BH? In onze Fashion Finder vind je onder meer t-shirt BH's, push-up BH's en meer strapless BH's. In de Styleguide vind je nog meer kledingadvies voor kleine borsten.

liefs, Laura Gommans,