Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Fashionnews

Thuiswerken: met deze tips word jij een ware pro!

Sharon, 18 december 2017

Thuiswerken: met deze tips word jij een ware pro!

ASUS Zenbook 3 Deluxe

Oké, reality check: wij leven in het digitale tijdperk. Want met al die internetverbindingen, WIFI hotspots en zakelijke netwerken verliezen we ons laptopje praktisch geen seconde meer uit het oog. Daarbij is tegenwoordig iedereen ook nog eens blogger/vlogger/freelancer/you name it, waardoor een doorsnee bezoekje aan een hip café eruitziet alsof je een kantoor binnenwandelt. Lees: mensen weggedoken achter hun computerscherm, eindeloos tikkend, kopje koffie ernaast.

En hoewel wij ons hier ook dikwijls schuldig aan maken (#confashion), gaat er natuurlijk niets boven het genot van comfy thuiswerken. En met onze tips word jij een heuse thuiswerk-pro. Als je dit dan ook nog eens doet op je ultrastijlvolle ASUS Zenbook dan zit je helemaal gebakken. Want deze fijne laptop is zó licht en dun dat-ie praktisch geen enkele ruimte in beslag neemt en je ‘m overal mee naartoe kunt nemen. Daarbij heeft hij ook nog eens een supersnelle batterij die maar liefst 9 (!) uur meegaat plus de allerbeste WIFI, wherever you are. En niet geheel onbelangrijk: dit beestje heeft power, waardoor werken met zware programma's als Photoshop easy breezy is. Je begrijpt: wij zijn in digital heaven met deze knappe computer. En eh, onze fashionlover en onderneemster Ellen denkt er precies zo over.  Dus, vanaf nu werk jij thuis in stijl. Oké, dat ene jurkje tussendoor bestellen mag…

Comfy thuiswerken? Easy peasy!

#1 Zorg voor een goede plek met een goede stoel. Het liefst dichtbij het raam zodat je een goede lichtinval hebt. En omdat je niet aan het einde van de dag naar de fysiotherapeut wil hollen voor die zeurende rugklachten, is een enigszins comfortabele zetel toch wel een must.

#2 Neem pauze. Ja, het is verleidelijk om maar door te gaan. Maar geloof ons, dan kom je jezelf aan het einde van de dag tegen. Of verderop in de week. Want niemand kan aan één stuk door werken zonder daarbij oververmoeid en strontchagrijnig te worden. Dus, tijd voor dat kopje thee. Met stroopwafel.

#3 Check je WIFI. Oké, hoewel je met die super ASUS Zenbook 3 Deluxe eigenlijk nooit WIFI problemen hebt, is het toch goed om van tevoren even je connectie te checken. Want er is niks irritanter dan drie uur te wachten voordat-ie eindelijk eens de pagina heeft geladen. En nee, twintig keer op de refresh button klikken, helpt niet. Zucht.

#4 Haal lekkere thee in huis. Want er gaat niets boven thuiswerken met een heerlijk geurend kopje warmte naast je. Werken wordt altijd nét even een tikkeltje leuker onder het genot van een lekker drankje. En zo’n cup filled with the good stuff geeft je energielevel een flinke boost om er weer lekker tegenaan te gaan.

#5 Zet een rustige radiozender aan op de achtergrond. Tja, sommige mensen hebben last van lawaaierige straatgeluiden om zich heen. Anderen kunnen zich juist niet concentreren als het te stil is. Hoe dan ook, wat rustige achtergrondmuziek heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Vermijd alleen de hardrock stations. Tenzij jij natuurlijk tikt als een malle op de beats van heavy metal.

#6 Verplaats jezelf af en toe om van houding te wisselen. Dit kan zijn naar de bank, of stiekem op je bed. Belangrijk is om de bloedstroom goed op gang te houden. Dit bevordert de bloedtoevoer naar je hersenen en verbetert daarmee je concentratievermogen. Even een klein stukje lopen om je benen te te strekken also does the trick.

ASUS Zenbook 3 Deluxe

#7 Houd een to do­ list aan. Want je wilt er niet aan het einde van de dag achter komen dat je dat artikel wat toch écht morgen online moet komen in alle drukte vergeten bent. Belangrijk dus om een lijstje op te stellen met de drie belangrijkste dingen die je die dag moet doen. Als je deze af hebt (en nog puf en energie hebt), ga je eens kijken welke taken dán de prioriteit hebben (waarschijnlijk een heet bad, inclusief geurkaarsen en een goed boek).

#8 Zet Whatsapp even op mute. Say what? Ja, we weten dat je je praktisch verloren voelt zonder Whatsapp. Belangrijk is het echter om je niet teveel te laten afleiden. Kun jij prima werken met Whatsapp op geluidsniveau 10, helemaal goed. Maar lonkt die telefoon toch iedere keer als je een geluidje hoort, dan is het misschien verstandig om het toontje even wat naar beneden te schroeven.

#9 Werk in blokken en zorg voor afwisseling. Van 5 uur lang achter elkaar schrijven is nog nooit iemand beter geworden. Want het gevolg is dat je door verminderde concentratie fouten gaat maken die je alleen maar weer overnieuw moet doen. Oftewel dubbel werk. En nee, dat willen we niet. Beter is het om je werktijd in blokken te verdelen en ieder blok iets anders te doen. Bijvoorbeeld eerst een uurtje e-mails beantwoorden, vervolgens 2 uur schrijven of creatief werk, dan weer een uurtje social media, etc.

#10 Zorg dat je je opladers bij de hand hebt! Je wilt immers niet dat middenin hoofdstuk 3 van je scriptie je laptop uitvalt. Terwijl je het document niet hebt opgeslagen. Of je mobiel opeens leeg is, terwijl je nu toch écht dat zakelijk contact aan de telefoon moet krijgen. Werkstress gegarandeerd. Maar gelukkig très simpel opgelost met een stel opladers binnen handbereik.

#11 De laatste tip: hoewel het natuurlijk érg fijn is om lekker vanuit huis te werken, doet een verandering van omgeving soms de creativiteit stromen. Dus trek er eens op uit en gá in dat café zitten. Weggedoken achter je computerscherm. Met dat kopje koffie ernaast. En je ASUS Zenbook 3 Deluxe.

ASUS Zenfone 3 ZE552KL 64GB WitAsus MediaMarkt
€ 299,00
Notitieboekje van Rifle Paper Co. PrintRifle paper co. BoekA Little Bird Told Me...
€ 15,00
Flared Pants 2.0 - BlackMy Jewellery My Jewellery
€ 39,95
Scotch & Soda Sweater met print en ronde halsMaison Scotch Scotch & Soda
€ 109,95
ASUS ZenPad 3S 10 (Z500M) ZilverAsus MediaMarkt
€ 399,00
Mok van ban.do, I Am Very BusyBan.do MokA Little Bird Told Me...
€ 15,00

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Shop meer van

Asus

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer