Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Thuis je haar kleuren? Hildo geeft je dé tips & tricks!

Kristel, 02 juni 2016

Thuis je haar kleuren? Hildo geeft je dé tips & tricks!

In de afgelopen 15 jaar heb ik mijn haar al van heel wat verschillende kleuren voorzien en in een aantal van die gevallen deed ik dat gewoon zelf, in de badkamer van mijn ouders. Wonder boven wonder is dat eigenlijk altijd goed gegaan - die keer dat mijn moeder mijn haar geel en oranje kleurde niet meegerekend - want als ik heel eerlijk ben had ik geen idee wat ik aan het doen was. En ik heb het gevoel dat ik daar niet de enige in ben. Sterker nog: ik wéét dat ik niet de enige ben! Want toen wij op Instagram jullie de gelegenheid gaven om ál je vragen over thuiskleuring op ons af te vuren, bleef het niet lang stil. 

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Van het kiezen van de juiste kleur tot inschatten hoeveel product je eigenlijk nodig hebt. Van tips & tricks voor het zo lang mogelijk intens houden van de kleur tot de angst dat je haar groen of oranje uitslaat. Jullie wilden overal een antwoord op. En terecht! Omdat we jullie gráág een handje helpen riepen we de hulp in van beauty expert Hildo. Want als er iemand is die álles over thuiskleuring weet, dan is hij het wel. En om jullie een zo compleet mogelijk beeld te geven, doen we er gratis en voor niets gewoon nog een berg tips bovenop. Komt -ie:

Tips voor het kleuren van je haar

#1 Hartstikke leuk dat je moet kiezen tussen warme en koele haarkleuren, maar hoe weet je nou welke toon het beste bij je past? Gelukkig zijn daar een aantal simpele trucjes voor. Zo kun je kijken naar de kleur van je aderen. Lijken deze blauwig? Dan ben je een koel type. Vind je dat je aderen juist een groene kleur hebben? Dan ben je een warm type. Ook je sieraden kunnen je helpen om uit te vogelen welke haarkleur jou het beste staat. Als zilver je over het algemeen mooier staat, dan heb je een koele huidskleur. Doet goud meer voor je? Dan ben je een warm type!

#2 Je hebt je weg naar de drogisterij gevonden en bevindt je voor een énorm schap met haarkleuringen die allemaal een andere naam of ander nummer hebben. Help. Gelukkig zijn we er om de nummering toe te lichten! De basisnummering is als volgt: 1. zwart / 2. bruinzwart / 3. donkerbruin / 4. middenbruin / 5. lichtbruin / 6. donkerblond / 7. middenblond / 8. lichtblond / 9. zeer lichtblond / 10. extra lichtblond. Het tweede nummer op de verpakking geeft de warmte van de kleur aan: 0.0 natuurlijk / 0.1 as / 0.2 parelmoer / 0.3 goud / 0.4 koper / 0.5 mahonie / 0.6 rood. Dus wil jij een koele blonde kleur in je haar? Dan ga je bijvoorbeeld voor een 7.1, oftwel een as middenblond. Eitje, toch?

#3 Stel, je bent van jezelf asblond en wil graag eens de overstap maken naar een donkerdere kleur, maar je wil ab-so-luut niet dat het groen uitslaat. What to do? Je kunt je haar in dat geval voorpigmenteren. Dit kun je doen door je haar eerst te behandelen met een warme spoeling (een spoeling waar dus wat koper- of roodtinten in zit) of een extra goudpigment spray of mousse. Vind je dit allemaal maar veel gedoe? Kies dan voor een kleur die één of twee tinten donkerder is dan je eigen haar en zorg dat hier al genoeg warmte in zit. 

Ben jij van plan binnenkort je haar te kleuren? Check snel de video en ren daarna direct je dichtstbijzijnde drogisterij in om één van de Préférence kleuren van L'Oréal Paris te kiezen. Laat je me even weten hoe het resultaat is geworden?

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer