That ‘70s Show op de Fashionchick-redactie

Toen ik een jaar of 14 was had ik een beige bootcut ribbroek van Diesel. Ik droeg ‘m zo vaak dat de stof op mijn bovenbenen al na een jaar begon te scheuren. Terugkijkend op deze periode besef ik dat ik er met die broek, iets te strakke overhemd en net te lange haren bij moet hebben gelopen als een karakter uit That ‘70s Show. Deze ontzettend vertederende anekdote brengt me bij de flared jeans. Want hoe Jackie Burkhart wil je het hebben?

Top bootcut

The seventies are back!

De seventies zijn terug in het modebeeld en ik kan het weten: met de redactie van Fashionchick een paar meter verderop hoef ik geen enkele moeite te doen om op de hoogte te blijven van wat er gaande is in ‘de fashion’. Als zij iets dragen kun je er met een gerust hart vanuit gaan het hot is. Superstars, Rains-regenjassen, quote tees - er is geen ontsnappen aan.

Tom blog adidas

adidas Originals STAN SMITH Sneakers laag white/core blackAdidas Zalando
€ 89,95 € 71,95
FENNA T-ShirtJOSH V JOSH V
€ 59,99 € 18,00
angie boyfriend jeansMango Mango
€ 39,99 € 19,99

'Het oogt wel een beetje gedateerd, niet?'

Toen de flared jeans voor het eerst gesignaleerd werden op de redactie wist ik niet zo goed wat ik ervan moest denken. Het oogt wel een beetje gedateerd, niet? Maar alles went en nadat ik 100 Years of Fashion in 2 Minutes had gezien ging ik er met een andere blik naar kijken. In de video bestaat de jaren 70-look uit een denim broekpak met extreem wijde pijpen. Geen flared jeans, maar uit dezelfde familie. Het zeroes-personage is van het type Britney Spears-in-haar-jonge-jaren - vóór het rode latex -  met een tacky topje en… flared jeans. Conclusie: de revivals volgen elkaar in een steeds hoger tempo op, met als gevolg dat mode anno 2015 weinig beperkingen en grenzen kent; op maandag ben je rock & roll met ripped jeans en een T-shirtje, op woensdag draag je een blazer, skinny jeans en sneakers en op vrijdag ga je op chic in een zwart jurkje en heels. Net waar je zin in hebt, net waar je je op dat moment lekker in voelt.

flared jeans ripped jeans

Mango high waisted flared jeansMango wehkamp.nl
€ 49,99 € 19,99
ONLY ONLAMY Poncho medieval blueONLY Zalando
€ 34,95
Jeans  Paradise Ripped  Mid GreyST. Studio ST. Studio
€ 109,00 € 32,70

Steve Tom Jobs

Ik kan dat alleen maar toejuichen, want ik ben zelf precies hetzelfde. Toch zou ik soms willen dat ik à la Steve Jobs en Maarten van Rossem gewoon één outfit had - en de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik steeds vaker geheel in het zwart de deur uitstap, dus ik ben op de goede weg. Hoe dan ook, blijven jullie er maar lekker op los combineren. Zo’n broekpak gaat me een stapje te ver, maar tegen flared jeans zeg ik tegenwoordig volmondig ja. Of ik ooit nog in een bootcut ribbroek te aanschouwen ben? Als er een Nederlandse remake van That ‘70s Show komt ben ik bereid het te overwegen.

Over Tom Springveld
Tom Springveld staat aan het roer van MEN TODAY, hét online shopwalhalla voor mannen die vooral van goed, makkelijk en snel shoppen houden. Als buurman van de Fashionchick redactie wordt Tom op dagelijkse basis geconfronteerd met de laatste trends in vrouwenmode. En ook al is hij op het gebied van mannenmode inmiddels expert, de mode van het andere geslacht wil nog wel eens voor opgetrokken wenkbrauwen zorgen. Meer weten over Tom, zijn fantastische collega's en alles rondom mannenmode? Volg MEN TODAY op Instagram, Facebook en YouTube!

liefs, Tom Springveld

Tom Springveld

Reageer