Girlbosses

Surfchick Martine: 'Ik kies bewust voor dit leven.'

Anne, 29 augustus 2015

Surfchick Martine: 'Ik kies bewust voor dit leven.'

Als jong meisje wilde ze graag zangeres worden, maar dat is iets anders uitgepakt; toen Martine Geijsels in 2003 in aanraking kwam met surfen, was ze meteen verkocht en besloot ze naar Scheveningen te verhuizen om vanuit daar de wereld rond te gaan reizen als surfer, schrijver en surfcoach. Martine deed jarenlang mee aan surfwedstrijden binnen Nederland, de Benelux en Europa en sleepte de ene na de andere prijs in de wacht. Met een goedgevulde prijzenkast reist ze nu samen met haar vriend Tommie de wereld rond om te surfen en te schrijven. Hoog tijd dus om deze inspirerende surfchick te bevragen. 

martine

Hi Martine, hoe is het met je?
Alles helemaal tranquilo. Ik ben op dit moment in Frankrijk op het surfcamp van Surflife in Carcans­ plage, waar ik aan het surfen, coachen, shooten en bronzen ben. Dit surfcamp is een ideale plek voor een perfecte match tussen actief zijn en maximaal chillen, iets wat ik graag opzoek.

Hoe ziet een doorsnee dag van een surfer eruit?
Waar ik ook ben in de wereld, mijn dag begint met een kop koffie. Ik eyeball de golven via de cam of op het strand, dat ligt eraan waar ik me op dat moment bevind. Ik houd van avontuur en nieuwe dingen. Maar ik kan ook maandenlang ergens in de tropen leven in een simpel strandhutje. Surfen, vissen, uit kokosnoten slurpen, soms een cocktailtje en een dansje. Low life in het paradijs.

Wat is het tofste dat je tot nu toe hebt mogen meemaken?
Veel reizen brengt ervaring na ervaring. Het opnieuw bezoeken van bijzondere plekken in landen waar ik al geweest ben, het surfen van internationale wedstrijden, een wereldklasse golf op een perfecte dag treffen, het reizen naar nieuwe landen en het ontmoeten van allerlei, bijzondere mensen, jong en oud... Alles is leuk!

martine

Wat is de mooiste plek waar je ooit hebt gesurft en waarom?
Elk land heeft zijn eigen charme, het klinkt cliché, maar het is wel waar. Indonesië, Hawaii en Fiji geven blauwwater perfectie, landen als Mexico en El Salvador hebben een losse 'latino sfeer' en zijn ook heel erg leuk om maandenlang te wonen. Maar een sessie ergens aan de Nederlandse kust, kan net zo leuk zijn.

Komono Lulu zonnebril Pale Blush KOM-S2000KOMONO Brandfield
€ 49,95 € 39,96
Reef GUATEMALAN STARGAZERReef Frontrunner
€ 34,99
Saint Tropez Tuniekjurk met losvallend model in witSaint Tropez de Bijenkorf
€ 54,95 € 16,48

​Je andere passie is schrijven. Waar schrijf je over?
Ik schrijf veel over surfen, mijn eigen trips, andere buitensporten en soms ook lifestyle artikelen. Ook heb ik meerdere columns gehad in surfgerelateerde bladen. Op dit moment heb ik een column in het tijdschrift 6 Surf; momenteel het enige, bestaande surfmagazine in Nederland. Naast al die lichamelijke prikkelingen, is de geestelijke prikkeling van het schrijven een gezonde afwisseling. En dan word ik ook gedwongen even stil te zitten. 

martine

Waar ben je het meest trots op?
Ik was eerder best hard voor mezelf; ik was te gefocust bezig met mijn wedstrijdresultaten. Die druk heb er nu vanaf gehaald. Sindsdien lig ik meestal vrolijk in het water. Ik pas mezelf aan de condities aan die ik voor me heb. Shortboarden, longboarden, bodysurfen, het is allemaal leuk. Hierdoor haal ik veel meer uit mijn sessies en ben ik meestal echt voldaan als ik het water uitga. En verder ben ik ben trots op mijn prijzenkast en ben ik nu bezig met nieuwe uitdagingen binnen het surfen.

En wat zijn die uitdagingen?
Ik wil alle landen van mijn wishlist gaan bezoeken. In goede, hogere golven, ben ik het meeste in mijn mojo en ik ben mezelf aan het voorbereiden om weer iets hoger en heftiger te gaan. Maar er zijn ook andere dromen. Zo lag ik laatst met mijn vriendje naar de zonsondergang op het strand van Scheveningen te kijken. De zee was als een spiegel, zo kalm. Tegen de horizon stak het silhouet van een heel mooi, oud zeilschip af. Ik zou ook wel eens voor lange tijd aan boord willen gaan van zo'n plaatje van een boot en daar bijzondere plekken mee aandoen. Reizen is mijn leven en dat wil ik zo lang mogelijk blijven doen. 

martine

Is surfen een bewuste keuze of levensstijl?
Surfen is geen baan, maar meer een lifestyle. Je kan er niet ván leven, maar er wel dóór leven, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik kies bewust voor die manier van vrij leven. Geld is natuurlijk nodig, maar niet gelukzalig voor mij. Ik shine meer, als ik lekker aan het reizen ben. Om zoveel te kunnen reizen, moet ik ook veel laten hoor, maar ik weet wat ik ervoor terug krijg. Ik vind dat ook niet heel moeilijk, want van teveel en vooral dure spullen, word ik sowieso een beetje zenuwachtig. Mijn vriend en ik staan er hetzelfde in; we houden van een open toekomst en zien alles in kleine hoofdstukken. 

O'Neill kimonoOneill wehkamp.nl
€ 59,99 € 39,95
O'Neill triangelbikiniOneill wehkamp.nl
€ 45,99 € 39,95
Short Ahighrip- Denim voor Dames - CoolCat (korte broek) (korte broeken)CoolCat CoolCat
€ 34,95 € 10,00

Hoe zou je jouw persoonlijke stijl omschrijven?
Ik hou van sporty, maar toch edgy met boho, hippie en rock details erbij. Net waar ik zin in heb. Ik word blij van kleding. Het hoeft niet persé nieuw of duur te zijn, als het maar mooi materiaal is en lekker zit. En ik houd heel erg van Navajo sieraden, van de Indianen uit Noord­ Amerika. Verder ben ik dol op de edgy items van de laatste O’Neill lijn. Mijn schoenen en slippers zijn bijna altijd van Reef. En ik ben fan van mijn Komono zonnebrillen en horloges. Oh, en Funkie House verkoopt hele leuke, wat kleinere merken. Altijd leuk om even te kijken!

​Favoriete beautyproduct?
Ik kan goed zonder make-­up op reis, maar heb wel altijd nagellak op mijn tenen.

martine

Heb je nog briljante beauty tips? 
Er zijn drie dingen die niet ontbreken na elke surfsessie. Een fijne leave-in conditioner, zodat mijn haar zacht blijft, een fijne bodylotion of tropische olie, zodat mijn huid niet teveel uitdroogt. En tot slot: water, heel veel water drinken. 

Sisley Hair Care Conditioner  Haar Conditioner 150 mlSisley Parfumswinkel
€ 57,90 € 47,52
Essie Nagellak 17 Muchi, MuchiEssie OnlineMakeup
€ 9,99
White Musk® Smooth Satin Body Lotion 400mlThe Body Shop The Body Shop
€ 19,50
 

Wie of wat inspireert je?
Mensen met een passie en die daar vol voor gaan, wat dat ook is!

Tot slot: welke lijfspreuk is jou op het lijf geschreven?
'Keep on rockin' in the free world'. Hij gaat al een tijdje mee en hij blijft; die dekt voor mij wel de lading.

Heb je het inspirerende verhaal van powerbabe Emilie, co-Founder van Fashiolista en oprichter van #workmode al gelezen?

Foto's door: R-Time, Wouter Struyf, Chris Immler en Gary Knights. Martine wordt gesponsord door O’NeillReefKomono, Creatures of Leisure en MATTA Shapes.

liefs, Anne ,

Lees meer