Style Update: jaren 60 kleding - Swinging Sixties

Groovy baby! De jaren zestig waren het decennium van de Beatles, Twiggy, mods, Woodstock en de mini rok. We hebben die tijd misschien niet zelf meegemaakt, maar gelukkig hebben we de kleding nog. En die is minstens zo hot & happening als het tijdperk zelf. Hoe doe je jaren zestig look anno 2012? Kijk en lees maar mee.

sixties

Grafische sixties & de twiggy a-lijn

De snelste manier naar de sixties: pak een iconisch item. Wij noemen de mini rok, A-lijn jurkjes en jasjes, gogo boots en wijdvallende creaties. Reken er maar op dat alle ogen op jou gericht zijn als jij verschijnt in een knalkleur jurkje met grafische print en eyes à la Twiggy. Androgyne, mod-achtige silhouetten en hooggesloten bloesjes zijn ook een hit en favoriet bij velen van ons. Voorbeeld hiervan is Alexa Chung.

Leg de nadruk wel op felle kleur. Bij twijfel: altijd oranje. Groen en geel mag je ook lekker mixen en de grafische print geeft sowieso een sixties-boost aan je outfit. Laat hier de statement accessoires maar even achterwege. Kan je het toch niet laten om statement pieces te gebruiken? Ga dan voor grote knopen of het Pillbox hoedje die Jacky Kenndy in de 60's heeft geïntroduceerd.

Jaren 60 kleding & Trends

Bikini Beachlife
DAMESTASSEN&ZO

€67,90

Grafische top ICHI
MEN AT WORK

€34,95

Jeans 7 for all mankind
ZALANDO

€219,95

Lamswolle trui
FASHIONMUSTHAVES

€208,00

Jackie O. bril ICHI
KOLIBRISHOP

€7,90

Rokje Modström
FABRIQ

€60,00

M.A.C powerpoint eyeliner
DE BIJENKORF

€15,50

Twiggy jurkje
FASHIONMUSTHAVES

€217,00

Two tone tas
DRESS REPUBLIC

€24,95

Two tone top
ADIDAS

€175,00

Boots Friis & Company
WELIKEFASHION.COM

€144,95

Print jurk Esprit
WEHKAMP

€89,95

Armband Mi Lajki
NELLY.COM

€10,50

Jumpsuit SuperTrash
VAN TILBURG

€89,90

Leren handschoenen
C&A

€29,00

Over Jacky Kennedy gesproken. Haar chique, sobere stijl werd in de jaren zestig enthousiast gekopiëerd. Jacky was van de hoekige schouders, mouwloze jurkjes en de Pillbox hoedjes. Geef jij je outfit wat groove met kleding in de stijl van de jaren 60?

Bekijk alle style updates van de jaren 20 tot de jaren 90:

liefs, Amanda van Effrink, When in doubt, just add some glitter.