hoeden old habits die hard portugal
Fashion

Stijlvolle hoeden die je outfit afmaken - het hele jaar door

Jane, 24 juni 2022

Ben je op zoek naar een klassieke, chique, maar ook stoere hoed die past bij al je outfits en goed te betalen is? Zoek niet verder, want het Amsterdamse hoedenlabel Old Habits Die Hard heeft precies wat je zoekt.

Boetiek

Je kijkt je ogen uit wanneer je de boetiek op de Amsterdamse Prinsengracht binnenstapt. Een wand vol hoeden, mooie ingelijste foto’s van één van de vele buitenlandse shoots, een glazen plank vol modieuze spullen en boeken, en er hangt een gezellige en gastvrije sfeer. Old Habits Die Hard is een modelabel met de focus op hoeden dat werd opgericht in 2015. Sinds dit jaar hebben ze een eigen winkel na het grote succes van hun eerste pop-up-store.  

Succesvol

Eigenaresse Talisa Cheung is dan ook meer dan trots. Zij zocht al jaren naar de perfecte hoed, maar alles wat ze tegenkwam was of goedkoop en van slechte kwaliteit of van grote designers en gelijk honderden euro’s. Met werkervaring in de mode en een opleiding aan de Artemis Styling Academie in combinatie met de eerste lockdown, leidde dit tot het ontstaan van haar eigen merk. Een label dat hoeden op de voorgrond zet. Je kunt bij Old Habits Die Hard terecht voor de klassieke modellen, maar ook zomerse strohoeden en zijden bandana’s behoren inmiddels tot de collectie. Talisa sluit niet uit dat er nog meer andere items zullen komen, maar die moeten uiteraard wel passen bij de gedachten van het merk. Niet klakkeloos met de trends meegaan, maar op zoek gaan naar specifieke designs, tijdloze kleuren en bijzondere materialen om  mee te werken en een antwoord te geven op de huidige hypes. Old Habits Die Hard zal nooit elk seizoen een nieuwe collectie presenteren, maar bekijkt alles van moment tot moment. En wanneer het goed voelt, lanceren ze iets nieuws. Zo ook de samenwerkingen met Atelier Félie en MOOST Wanted.

Bestsellers

Op dit moment ligt de focus dus nog op hoeden en die vliegen als warme broodjes over de toonbank. De bestsellers zijn The Classic, The Balero, The Iconic en The Bullfighter, die alle in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en heel goed passen bij zowel een casual als een chique outfit en de musthave is voor ieder festival. De modellen variëren van rond tot fedora tot cowboy en zijn geschikt voor iedereen, ongeacht gender en leeftijd. De hoeden worden ontworpen in Nederland en gefabriceerd in Portugal. Ze zijn gemaakt van wol en zijn waterresistent. Naast de wollen ontwerpen zijn er voor de zomer ook strohoeden (made in Ecuador) uitgebracht en die zijn allesbehalve standaard en zandkleurig; van het continu uitverkochte zwart-witte Iconic-model tot de oranje gekleurde bucket-strohoed. Voor liefhebbers van de zogenoemde Engelse hoed zijn er eveneens genoeg dessins te vinden. Kortom, bij Old Habits Die Hard slaag je gegarandeerd en zie je er deze zomer - en eigenlijk altijd - tiptop uit! 


In samenwerking met Old Habits Die Hard.

De 4 musthave-accessoires van deze zomer

Lees ook

De 4 musthave-accessoires van deze zomer

Fashion

Is balletcore de laatste trend waaraan we moeten geloven?

Lees ook

Is balletcore de laatste trend waaraan we moeten geloven?

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer