Guest editors

Steef's Powerbreakfast: Zonnige kickstart ontbijtjes met kokos

Stefanie, 18 maart 2017

Steef's Powerbreakfast: Zonnige kickstart ontbijtjes met kokos

Gezien ik net terug kom van een heerlijke vakantie in Thailand en het hier steeds meer lente begint te worden dook ik de keuken in voor een aantal super gemakkelijke, maar ó zo lekkere sunshine smoothie bowlsDoor mijn reis naar Thailand, waar ik elke dag genoot van verse huisgemaakte kokosyoghurt en kokosnoten, ben ik helemaal geïnspireerd geraakt!

Steef en quote

Je kunt het dus al wel raden: kokos en tropisch fruit speelt in deze ontbijtjes de hoofdrol. Je draait deze zonnige ontbijtjes binnen no-time in elkaar, en je kunt er eindeloos mee variëren. Door de portie Superfoodies worden dit ware kickstart ontbijtjes die je heerlijk kunt uitlepelen. Als je hier geen lentekriebels van krijgt...

Limoengroen met kokos en matcha

Limoengroen

Matcha, je ziet het tegenwoordig steeds meer voorbij komen. Een groene theepoeder gemaakt van Japanse matcha theebladeren van hoge kwaliteit dat diverse vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen bevat, waaronder 3% tannine. Perfect als basis voor een heerlijk kopje groene thee, maar ook waanzinnig in een smoothiebowl! Let's play with it…

#1 Meng alle ingrediënten in de blender tot een glad, romig geheel.  #2 Schenk het geheel in een schaaltje en top af met verse mango, kokosrasp en 2 eetlepels Superfoodies Paleonola fruity greens voor een lekkere knapperige bite vrij van granen. Waanzinnig lekker romige combinatie. Tip: ook lekker als lunch! Je neemt de smoothie gemakkelijk mee in een glazen jar. Let wel op, de paleonola strooi je er pas overheen voordat je aanvalt!

Ginger Magic

Ginger magic

Gember en matcha maken deze smoothie. Je kan wel zeggen dat dit een waar tropical power breakie is!

#1 Meng alle ingrediënten in de blender tot een glad, romig geheel. #2 Schenk het geheel in mooi glas, garneer met verse kiwi, een flinke eetlepel (kokos)yoghurt, wat Superfoodies bijenpollen, goji berries en geniet!

Choco coco nutty

Choco nutty nutty

Rauwe cacaopoeder is puur en is in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd, waardoor het geen suiker en melk bevat. Cacaopoeder bevat diverse vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren. En laat cacao nou goddelijk smaken met banaan, noten en kokos. Aan de slag dus!

#1 Meng alle ingrediënten in de blender tot een glad, romig geheel. #2 Schenk het geheel in een schaaltje of jar en top af met wat knapperige Superfoodies granola cacao & almond voor een extra cacao bite. Ook lekker is het toevoegen van wat vers fruit! #3 Blend eventueel wat Superfoodies chia zaadjes mee voor wat extra vulling. Tip: de cacao almond spread is to die for; heerlijk ook op een cracker, pancake of gewoon over een banaantje gesmeerd!

Over Stefanie van de Walle
Stefanie houdt enorm van gezond eten en houdt niet op voordat zij een gerecht zo healthy mogelijk heeft gemaakt. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in haar werk als Product Development Manager voor Superfoodies, the place to be als het gaat om organic, raw en vegan eten. Goed nieuws: Stefanie zal maandelijks de lekkerste, gezondste en makkelijkste ontbijtrecepten met Fashionchick delen, zodat iedereen de dag met een heus powerbreakfast kan beginnen. 

liefs, Stefanie van de Walle, I love to work and I love 'healthy food'. I see life as one big challenge to further develop myself every day!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer