Guest editors

Steef's Powerbreakfast: Voedzame Paleo ontbijtjes

Kristel, 19 april 2016

Steef's Powerbreakfast: Voedzame Paleo ontbijtjes

Een voedzaam ontbijt zorgt ervoor dat je gedurende de dag meer energie hebt, minder trek in zoet eten krijgt en het stimuleert je stofwisseling! Als ik ’s ochtends niet (goed) ontbijt merk ik dat direct de rest van de dag; ik ben minder geconcentreerd, zit laag in mijn energie en denk de hele dag door aan (zoet) eten (al doe ik dat als ik wel goed ontbijt ook wel hoor...).

Paleo ontbijt

De Paleo levensstijl

In Nederland zijn wij veelal opgegroeid met brood, vaak wordt de dag nog altijd gestart met een ‘bammetje’. Ook bij de lunch worden er bijvoorbeeld crackers genuttigd. Zodoende krijg je al snel veel granen binnen, waar onbewust niet iedereen even goed tegen kan. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld overgevoelig zijn voor granen omdat ze gluten bevatten en hier als gevolg een opgeblazen gevoel door krijgen. Een steeds meer groeiende trend is de Paleo levensstijl, wat het eten van zoveel mogelijk echte voeding (zonder granen, e-nummers of zuivel) inhoudt. Stel je wilt de dag eens starten zonder granen, hoe maak je nou gemakkelijk een graanvrij ontbijt, dat lekker smaakt en ook nog voor een langdurig verzadigd gevoel zorgt?

Paleo ontbijt

Paleo proof

Superfoodies heeft een speciale ontbijtlijn ontwikkeld, geheel Paleo proof, waardoor je binnen een handomdraai een voedzaam en graanvrij ontbijt in elkaar zet. De Paleonola granola’s van Superfoodies zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken. Namelijk Paleonola Apple Cinnamon (Appel/kaneelsmaak) met onder andere chiazaden & lucumapoeder, Paleonola Fruity Greens (fruitsmaak) met spirulina & bananenpoeder en Paleonola Tropical Berries (tropische bessensmaak) met gojibessen en passievruchtpoeder. De belangrijkste ingrediënten van alle Paleonola granola’s van Superfoodies zijn gedroogd fruit, noten en zaden, met daaraan toegevoegd enkele superfoods. Alle Paleonola Granola’s zijn 100% biologisch en vrij van gluten, tarwe, haver, soja, zuivel, geraffineerde suikers en chemische toevoegingen. Hieronder geef ik je twee lekkere en simpele ontbijt recepten die beiden geheel graan- en zuivelvrij zijn & geen geraffineerde suikers bevatten; op een Paleo start van de dag!

Recept 1: Vegan Chocolade mousse met Paleonola Granola topping

Superfoodies

Gooi alle ingrediënten even in de blender en meng tot een egale massa. Schenk het uit in een glas of schaaltje en top af met één van de Paleonola granola’s, bijvoorbeeld de Tropcial Berries en voeg optioneel nog een handje blueberries en Superfoodies Cacao nibs toe voor wat extra feestelijke toppings.

Recept 2: Paleo Coconut Power Breaky

Vul één schaaltje met kokosyoghurt. Top af met één van de Superfoodies Paleonola granola’s (ongeveer 35 gram) en wat vers fruit. Zo is de Fruity smaak heerlijk met schijfjes banaan, de Apple Cinnamon smaakt super met een appeltje en een snuf kaneel en de Tropcial Berries, is heerlijk tropisch met verse passievrucht of verse berries!

Over Stefanie van de Walle
Stefanie houdt enorm van gezond eten en houdt niet op voordat zij een gerecht zo healthy mogelijk heeft gemaakt. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in haar werk als Product Development Manager voor Superfoodies,  the place to be als het gaat om organic, raw en vegan eten. Goed nieuws: Stefanie zal maandelijks de lekkerste, gezondste en makkelijkste ontbijtrecepten met Fashionchick delen, zodat iedereen de dag met een heus powerbreakfast kan beginnen. 

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer