Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Guest editors

Steef's powerbreakfast: Verwarmende winter smoothies

Stefanie, 19 januari 2018

Steef's powerbreakfast: Verwarmende winter smoothies

Met dit grauwe weer kunnen we wel wat extra kleur en ‘happiness’ gebruiken. En wat extra vitaminen en mineralen kunnen ook geen kwaad voor een extra power boost.

In de koudere wintermaanden denk je waarschijnlijk niet direct aan smoothies voor het ontbijt, maar geloof mij: met verwarmende kruiden en wintergroentes kan je er een waar feestje van maken. Daarbij krijg je zo ook gelijk een goede portie fruit en veggies binnen en daar wordt ons lichaam blij van! Doordat onderstaande smoothie recepten zo voedzaam zijn samengesteld heb ik in ieder geval de komende uren geen trek en kan ik er even tegenaan. Read on!

Protein Pumpkin-Spice Smoothie

deel1

Deze smoothie is in combinatie met de kant-en klare Golden Milk poeder een ware verwarming voor lichaam-en geest. In combinatie met de proteïne poeder krijg je zo direct een goede portie plantaardige proteïne binnen en maak jij je ontbijt extra krachtig! De combinatie van kurkuma en eiwitten zorgt er namelijk voor dat jouw lichaam de eiwitten nog beter kan verteren en opnemen. 

#1 Kook 1 zakje pompoenblokjes of ½ verse oranje bio pompoen (gewoon met schoongeboende schil) in een laagje water in ongeveer 12 minuten beetgaar. #2 Giet het vocht af en pureer vervolgens met de staafmixer. Nu heb je voldoende puree om 2 keer bovenstaande smoothie te bereiden, because we love prepping ;-). #3 Voeg vervolgens alle bovenstaande ingrediënten met de lauwwarme pompoenpuree in de blender en mix tot een glad geheel. #4 Schenk uit in een kommetje en top af met een handje rauwe noten en lepel uit. Opdrinken kan ook, voeg optioneel iets meer plantaardige melk toe als je smoothie te dik blijft.

Protein Kale smoothie

deel3

In de winter ruil ik mijn handje spinazie veelal in voor een handje boerenkool door mijn smoothies, tevens vind ik het lekker om mijn smoothies uit te lepelen, vooral onderstaand recept, gezien de boerenkool iets meer structuur geeft aan je smoothie. 

#1 Mix alle ingrediënten in de blender tot een glad geheel. #2 Te dik? Voeg nog wat extra water toe. #3 Garneer je smoothie eventueel met een handje pompoen-en zonnebloempitten wat hennepzaadjes en uitlepelen maar!

Chocolate protein smoothie

deel2

Wie wordt er nou niet gelukkig van chocolade? In deze romige chocolade proteïne smootie, verwerk je mooi een portie groente, zónder dat je het terug proeft. Sterker nog: het geeft je smoothie een lekkere dikke en romige structuur. De combinatie maca samen met de rauwe cacaopoeder is een aanrader, het geeft je smoothie een nootachtige twist. Ik gebruik maca poeder graag als een energy booster en voor mijn hormoonbalans.

#1 Mix alle ingrediënten in de blender behalve de bloemkool. #2 Mix tot slot de lauwarme (4 min kort gekookte of gestoomde) bloemkool toe, tot er een gladde en romige smoothie ontstaat. #3 Heerlijk met een handje rauwe cacao nibs. Optioneel blend je nog een handje rauwe cashewnoten mee in je blender voor een extra romige touch!

Over Stefanie van de Walle
Stefanie houdt enorm van gezond eten en houdt niet op voordat zij een gerecht zo healthy mogelijk heeft gemaakt. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in haar werk als Product Development Manager voor Superfoodies, the place to be als het gaat om organic, raw en vegan eten. Goed nieuws: Stefanie zal maandelijks de lekkerste, gezondste en makkelijkste ontbijtrecepten met Fashionchick delen, zodat iedereen de dag met een heus powerbreakfast kan beginnen. 

liefs, Stefanie van de Walle, I love to work and I love 'healthy food'. I see life as one big challenge to further develop myself every day!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past bij jou? Doe de stijltest en maak kans op €2250,- shoptegoed!

Lees meer