Steef's Powerbreakfast: Ontbijten met cake

Met deze donkere dagen kunnen wij wel een beetje extra happiness gebruiken! Hoe geweldig start jouw dag als je kan ontbijten met taart of cake? Ik kan mij daar de avond van tevoren écht enorm op verheugen! Maak er dus gewoon ’s ochtends in de winter een extra feestje van en speel het slim. Benut bijvoorbeeld een regenachtige zondag, die zich perfect leent als 'zondag bak dag’ en profiteer de rest van de week! Eenmalig ben je even iets meer tijd kwijt, maar onderstaande recepten zijn perfect om meerdere momenten van te genieten. Uiteraard spreek ik wel over healthy cake en taartjes, dit hoeft echter geen spelbreker te zijn. Geloof mij, hoe meer je gewend raakt om zonder kunstmatige zoetstoffen te eten, hoe meer je dit soort lekkernijen gaat waarderen, juist door de natuurlijke zoete smaakmakers, zoals bijvoorbeeld banaan, rauwe honing of dadels. 

Cake voor ontbijt

Wist je dat je ter vervanging van bewerkte kunstmatige suikers ook sommige superfoods, kunt benutten zoals, Lucuma poeder (een natuurlijke onbewerkte zoetstof gemaakt van Lucuma fruit) dat tevens verschillende vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen bevat? Daarbij heeft Lucuma een zeer lage GI- index, wat inhoudt dat de het effect op de bloedsuikerspiegel vrijwel te verwaarlozen is. Ook Vanille poeder (momenteel wel erg duur helaas) is waanzinnig om te gebruiken, een geurig poeder dat gemaakt is van rauwe biologische vanillebonen die bij lage temperatuur zijn gedroogd en vervolgens zijn fijngemalen. Vanille poeder heeft een krachtige geur en een stevige zoetachtige smaak waardoor je er per keer maar weinig van nodig hebt. Maar het is het tijd om te gaan bakken, want des te sneller start jouw eerstvolgende ontbijtje super easy en feestelijk!

Koek- en Speculaascake

Koek- en Speculaascake

#1 Kook de pompoenblokjes (ik kocht gesneden blokjes met schil) even kort gaar (ongeveer 10 minuten). Giet de pompoen af en pureer. #2 Smelt vervolgens de kokosolie en mix dit met de rijstmelk, eieren en citroensap. #3 Voeg vervolgens de rest van ingrediënten toe en meng het geheel tot een mooi beslag (ik gebruikte hiervoor mijn blender). #4 Giet het beslag in de cakevorm (tip: gebruik een siliconen bakvorm, ideaal om de cake daarna zonder teleurstellingen eruit te krijgen). #5 Hak de amandelen fijn en strooi over de cake. Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar op 175 graden. Ideaal om in plakjes te snijden en in de vriezer per 2 te bewaren, zodat jij je altijd de avond van tevoren kunt bedenken dat jij de volgende dag start met een happy breakfast! Tip: probeer eens 3 eetlepels cacao nibs van Superfoodies door het beslag mee te mengen; een heerlijke chocolicous touch!

Carrot Cake

Carrot Cake

Aan de slag! #1 Maal de dadels met 2 eieren tot een fijne pasta (let op je moet hiervoor even geduld hebben) een foodprocessor werkt het prettigste, maar ik zette stug door met de blender! #2 Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een glad beslag. #3 Roer vervolgens de wortelrasp en walnoten door het beslag (ik gebruikte hiervoor een grote kom en twee lepels). #4 Giet/schep het beslag in een ingevette springvorm en bak in plusminus 50 minuten gaar op 175 graden. #5 Ondertussen dat het steeds lekkerder begint te ruiken, vermaal je alle ingrediënten voor de topping tot een glad geheel (wil je wat zoeter, voeg dan wat extra honing of ahornsiroop toe, zet vervolgens even een half uurtje in de koelkast). Zodra de cake is afgekoeld, bestrijk je de cake met de ‘topping’ en smullen maar! Tip: geen zin in extra gedoe als de cake eindelijk in de oven staat, blend dan 1 rijpe banaan met bijvoorbeeld 75 ml kokosyoghurt en gebruik dit als topping. 

Over Stefanie van de Walle
Stefanie houdt enorm van gezond eten en houdt niet op voordat zij een gerecht zo healthy mogelijk heeft gemaakt. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in haar werk als Product Development Manager voor Superfoodies, the place to be als het gaat om organic, raw en vegan eten. Goed nieuws: Stefanie zal maandelijks de lekkerste, gezondste en makkelijkste ontbijtrecepten met Fashionchick delen, zodat iedereen de dag met een heus powerbreakfast kan beginnen. 

liefs, Stefanie van de Walle, I love to work and I love 'healthy food'. I see life as one big challenge to further develop myself every day!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.