Guest editors

Steef's Powerbreakfast: Green Smoothie Bowl

Stefanie, 19 maart 2016

Steef's Powerbreakfast: Green Smoothie Bowl

Nu de dagen weer langer worden en het zonnetje zich zo nu en dan laat zien krijg je waarschijnlijk weer meer trek in frisse salades, groene sapjes en vers fruit. Ik in ieder geval wel! Ik ben bijvoorbeeld dol op de zogenaamde smoothie bowls en daar is het nu weer echt helemaal de tijd voor. Het voordeel van een (groene) smoothie bowl is dat je direct een goede portie groente binnenkrijgt aan het begin van de dag. Doordat je de groentes rauw toevoegt, blijven de enzymen behouden waardoor je lichaam de vitaminen en mineralen veel beter kan opnemen. Daarnaast kun je eindeloos variëren in verschillende soorten groente en fruit, waardoor het niet snel verveelt. Zelfs anti-groente mensen krijgen groene smoothies weg; je voegt gewoon wat meer fruit toe! De smaak van fruit overheerst namelijk al snel, je moet je dan alleen nog even over de kleur heen zien te zetten...

Steef's Power Breakfast

Keukenprinsen

Thuis heb ik twee keukenprinsen: zowel een juicer als een blender. Als ik wat meer tijd heb, schakel ik de juicer in en als ik even snel wat wil maken pak ik de blender. Om ervoor te zorgen dat je net wat langer in je bed kan blijven liggen 's ochtends, heb ik twee heerlijke green smoothie bowl recepten voor je, die je super snel en makkelijk met de blender kunt maken. Let op: gevaar voor een groene outfit! Of wordt dat soms de nieuwste trend...?

Recept 1: Green smoothie bowl

Steef's Power Breakfast

Neem twee flinke handen bladgroente. Je kunt kiezen voor spinazie, andijvie, sla of voor gevorderden zelfs boerenkool. Vervolgens voeg je een rijpe banaan toe (dit is vooral voor de beginner perfect dankzij de zoete smaak!). Ik vries rijpe bananen altijd in, zo heb je altijd iets achter de hand. Ik ben ook dol op verse ananas (diepvries stukjes werken ook, mocht je geen verse bij de hand hebben) en voeg daarom naar smaak wat blokjes toe. Dit geheel leng je vervolgens aan met water of koud getrokken groene of verse gember thee. Let op: voeg niet direct teveel vocht toe als je de bowl wilt uitlepelen! Je kunt er eventueel nog een theelepel Superfoodies Spirulina poeder aan toevoegen. Spirulina is een blauw groene alg en zit vol met mineralen, vitaminen, vezels en eiwitten. Schenk je smoothie bowl uit in een kom en top het af met één van de Superfoodies raw granola smaken. Ik koos voor de Cacao & Maca variant voor een crunchy chocolade bite. Als je wilt kun je nog wat extra van je favoriete fruit toevoegen, bijvoorbeeld wat rood fruit of extra schijfjes banaan. 

Recept 2: Green smoothie Bowl

Steef's Power Breakfast

Snijd een halve courgette in blokjes, voeg een halve verse mango toe (of kies voor bevroren blokjes uit de diepvries) en doe hier nog 2 handen boerenkool (of een andere bladgroente zoals spinazie of veldsla) bij. Leng dit aan met het sap van een halve limoen en een glas ongezoete amandelmelk en een theelepel kaneel. Mag het van jou wat zoeter? Voeg 1 (bevroren) banaan toe en een beetje honing, wellicht heb je nu wel iets meer vocht nodig voor een mooie romige substantie! Je kunt er eventueel nog 1 ruime theelepel Superfoodies Maca poeder en 2 eetlepels Superfoodies Chia zaden aan toevoegen. Mocht je ervoor kiezen om chia zaden toe te voegen, zet het geheel dan na het blenden even 10 minuten weg zodat de chia zaden het vocht goed absorberen. Zo wordt je smoothie bowl extra dik en geeft -ie langer een verzadigd gevoel! Top de smoothie bowl af met jouw favoriete superfoodies en eventueel extra vers fruit. Ik heb gekozen voor met wat geraspte kokos, bijenpollen en Superfoodies green granola Coconut & Kelp voor een voedzame ‘tropical’ bite!

Ga jij volgende week ontbijten met een green smoothie bowl? Vanaf 21 maart zijn alle smaken Superfoodies granola’s in de aanbieding op superfood.nl en zijn ze in een mooi nieuw jasje gestoken. Zo wordt je smoothie bowl nóg een stukje leuker om te maken!

Over Stefanie van de Walle
Stefanie houdt enorm van gezond eten en houdt niet op voordat zij een gerecht zo healthy mogelijk heeft gemaakt. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in haar werk als Product Development Manager voor Superfoodies,  the place to be als het gaat om organic, raw en vegan eten. Goed nieuws: Stefanie zal maandelijks de lekkerste, gezondste en makkelijkste ontbijtrecepten met Fashionchick delen, zodat iedereen de dag met een heus powerbreakfast kan beginnen.  

liefs, Stefanie van de Walle, I love to work and I love 'healthy food'. I see life as one big challenge to further develop myself every day!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer