Guest editors

Steef's powerbreakfast: Chocolicious

Stefanie, 19 augustus 2016

Steef's powerbreakfast: Chocolicious

Wie lust er nou geen chocolade? Zelf heb ik het jarenlang vermeden, ik vond de smaak oprecht niet spannend. Totdat ik rauwe cacao ontdekte! Nu gaat er amper een dag voorbij zonder dat ik iets met rauwe cacao eet. Vandaar dat ik drie simpele en uiteenlopende recepten heb bereid. Van een heerlijke chocolade milkshake tot aan chocolade balletjes. Ook zo’n chocolade liefhebber als ik? Lees mee waarom dit in jouw voordeel is!

Quote aangepast

Cacao is afkomstig van een plant, of eigenlijk van een cacaoboon die van planten afkomstig is! Daarom bevat het diverse voordelen die we ook in sommigen groenten vinden. Wist je dat rauwe cacao 's werelds nummer één anti-oxidant is? Anti-oxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen, waardoor het verouderingsproces wordt tegengaan. Tevens is rauwe cacao een bron van magnesium. Tijdens de maandelijkse periode kan je door het bloedverlies verhoogde behoefte hebben aan chocolade (indirect dus aan extra magnesium, wat de hersencapaciteit bevordert, de spieren ontspant en stress bestrijdend kan werken). Tot slot bevat rauwe cacao serotonine wat bijdraagt aan hoe wij ons voelen. Los van dat chocolade gewoon een onbeschrijfelijk magische smaak heeft, heeft het dus zo ook de nodige voordelen, waarvan ik er slechts kort enkele heb benoemd. Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan!

Chocolade Power Milkshake

Drink jij graag chocolademelk maar wil je nu eens een keer een gezonde variant? Dan is de Choco Power Milkshake echt iets voor jou en tevens ideaal voor wat extra plantaardige eiwitten!

Chocolade Power Milkshake

Meng alles in de blender tot een gladde lekkere milkshake en strooi er eventueel wat lekkere cacao nibs overheen!

Chocolade Chia overnight

Dol op overnight oats en ’s ochtends geen zin of tijd om je ontbijt voor te bereiden? Dan is dit recept ideaal voor jou!

Chia overnight

#1 Blend de banaan, cacao, maca en amandelboter met de planaardige melk tot een glad geheel. #2 Giet vervolgens in een kommetje en meng de chia zaadjes hierdoorheen. #3 Laat vervolgens een nachtje in de koelkast staan, en geniet de volgende ochtend van je chocolade ontbijt. Top af met jouw favoriete fruit en Superfoodies toppings!

Chocolade kokosballetjes 

Zin in een echte choco kick? Ideaal als gezond tussendoortje of als ‘extra bite’ naast een lekkere (groene) smoothie.

Chocolade kokosballetjes

#1 Meng eerst de noten flink fijn in de keukenmachine. Tip: week ze even van tevoren, dan gaat dit gemakkelijker. #2 Ontpit de dadels. Smelt in een steelpannetje de kokosolie. Mix vervolgens de dadels en de cacaopoeder met de kokosolie en de vermalen noten en eventueel wat kaneel en de extra chiazaden. #3 Draai het geheel nadat het goed vermengd is vervolgens tot mooie balletjes. Rol de balletjes vervolgens door de kokosrasp, dit maakt ze ook minder plakkerig, waardoor je mooiere balletjes krijgt. Laat even opstijven in de koelkast en smullen maar!

Tip: vanaf week 34 is onder andere de Superfoodies maca poeder in de aanbieding bij Ekoplaza. Tevens kan je een super leuk e-book met 18 gezonde lekkere Superfoodies recepten downloaden mocht je de smaak te pakken hebben gekregen!

Over Stefanie van de Walle
Stefanie houdt enorm van gezond eten en houdt niet op voordat zij een gerecht zo healthy mogelijk heeft gemaakt. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in haar werk als Product Development Manager voor Superfoodies, the place to be als het gaat om organic, raw en vegan eten. Goed nieuws: Stefanie zal maandelijks de lekkerste, gezondste en makkelijkste ontbijtrecepten met Fashionchick delen, zodat iedereen de dag met een heus powerbreakfast kan beginnen.  

liefs, Stefanie van de Walle, I love to work and I love 'healthy food'. I see life as one big challenge to further develop myself every day!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer