Guest editors

Steef's Powerbreakfast: Chia Breakfast Cacao & Vanilla

Stefanie, 19 februari 2016

Steef's Powerbreakfast: Chia Breakfast Cacao & Vanilla

Misschien heb je het inmiddels al vernomen, van een ‘juice date met Ellen’ is het nu dan echt een feit geworden: ik krijg vanaf heden een maandelijkse blog op Fashionchick om mijn passie voor healthy food en supervoeding met jullie te kunnen delen. Graag laat ik jullie ervaren dat gezond eten smaakvol, gemakkelijk en leuk kan zijn! Ik zal mij met name richten op ontbijt receptjes; dit is nou eenmaal mijn favoriete maaltijd van de dag en ik verheug mij er veelal ’s avonds al op. Een nieuwe dag, vol mogelijkheden, startend met een easy kick-start ontbijtje.. Tsja daar kan ik echt oprecht gelukkig van worden. Zo organiseerde ik vorige week maandag samen met de meiden van Fashionchick een #fcpowerbreakfast in Amsterdam bij rawfood cafe Zest. Waar 22 power vrouwen alvast een voorproefje konden krijgen van de oneindige mogelijkheden van superfood(ies) ontbijt creaties.

Steef's Power Breakfast

Ontbijt voorbereiding?!

Je herkent jezelf er wellicht in: je hebt ’s ochtends net even iets te lang liggen snoozen en jawel, je gehele ontbijt plan schiet erbij in. Dan maar snel iets mee grijpen voor onderweg en je verheugen op een eerste kop koffie. Dit kan ECHT anders. Met de kant-en klare ontbijt producten van Superfoodies zet je binnen een handomdraai een gezond ontbijt op tafel. Zo introduceer ik graag een receptje met Chia zaden en rauwe Cacao dat ik tijdens het #powerbreakfast heb bereid. Ik kies voor Cacao & Vanilla, mijn lievelingssmaak, want het is toch een waar feestje als je de dag kan starten met chocolade zonder schuldgevoelens?

Steef's Power Breakfast

Chia Breakfast

Leng 3 tot 4 eetlepels van de kant- en klare Superfoodies Chia Breakfast mix (een mix bestaande uit Chia zaden, havervlokken en kokos aangevuld met diverse superfoods) aan met jouw favoriete (plantaardige) melk variant. Ik kies meestal voor ongezoete amandelmelk. Zorg ervoor dat je een beetje van de (plantaardige) melk toevoegt, terwijl je het geheel even omschept in de kom. Maar let op: laat de mix niet rondzwemmen in de kom. Het moet als het ware een papje worden, dat nog net wat vocht kan opnemen. Chia zaden absorberen namelijk vocht, waardoor er al na ongeveer 5 minuten een soort pudding ontstaat, die je wat dunner of wat dikker kan nuttigen. Net wat je lekker vindt!

Steef's Power Breakfast

"Chia zaden bevatten omega 3 vetzuren, eiwitten en vezels en geven mij altijd een lang verzadigd gevoel."

Ik vind het lekker om aan de mix nog een theelepel kaneel toe te voegen (ik vind kaneel door alles lekker!) en eventueel wat Maca poeder, maar dit is zeker niet nodig. Maca poeder is een poeder gemaakt van een knolgewas uit Peru dat diverse vitamines, mineralen, enzymen en essentiële aminozuren bevat. Heerlijk in combinatie met rauwe cacao. Rauwe cacao poeder is puur en is in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd, waardoor het geen suiker en melk bevat. Het bevat wél diverse vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren.

Je kan de mix vervolgens aftoppen met vers fruit. Ik raad je aan schijfjes banaan en of blauwe bessen te combineren met de chocolade smaak. Je kan eventueel nog wat extra geraspte kokos over de chia pudding strooien en wat rauwe cacao nibs voor een extra ‘crunchy choco bite’. Je kan de mix dus gemakkelijk aanlengen met (plantaardige) melk en al direct nuttigen, maar het is natuurlijk wel leuk het geheel nog iets op smaak te brengen met fruit en andere superfoodies!

Benieuwd naar Superfoodies Chia Breakfast? Check superfood.nl of kijk in het rawfoodschap bij Ekoplaza. Ik ben benieuwd of je de stap zult wagen, de bereidingstijd (5 minuten!) kan je vast niet weerhouden...

Foto's door: Lotte Manou

Over Stefanie van de Walle
Stefanie houdt enorm van gezond eten en houdt niet op voordat zij een gerecht zo healthy mogelijk heeft gemaakt. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in haar werk als Product Development Manager voor Superfoodies,  the place to be als het gaat om organic, raw en vegan eten. Goed nieuws: Stefanie zal maandelijks de lekkerste, gezondste en makkelijkste ontbijtrecepten met Fashionchick delen, zodat iedereen de dag met een heus powerbreakfast kan beginnen.  

liefs, Stefanie van de Walle, I love to work and I love 'healthy food'. I see life as one big challenge to further develop myself every day!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer