Guest editors

Steef's powerbreakfast: 3x ontbijtmuffins

Stefanie, 21 februari 2018

Steef's powerbreakfast: 3x ontbijtmuffins

ontbijt

Wie wordt er nou niet gelukkig van een ontbijtje met cake, muffins of een taartje? Waarschijnlijk denk je direct aan hoe slecht dit wel niet voor je is, laat staan hoeveel tijd je dan ’s ochtends kwijt bent. 

Maar dat kan dus helemaal anders. Want wat nou als ik jullie zou vertellen dat ik drie easy peasy recepten met jullie deel, waarmee je vanavond al aan de slag kunt? En waar je morgenochtend mee kunt ontbijten zónder schuldgevoel? Precies, daar word je blij van. Onderstaande recepten zullen je namelijk langdurig verzadigen en zijn vrij van zuivel, soja en geraffineerde suikers. Dus je hoeft na afloop zeker geen schuldgevoel te hebben. Als dat geen pure happiness is? Daar komt ook nog eens bij dat als jij je ontbijtjes de avond van te voren prept, je daar zó een paar dagen van kunt genieten. En geloof mij, dat scheelt je een héleboel tijd 's ochtends. Zelf vries ik ook altijd wat porties in: heb ik altijd een verantwoorde back-up die ik kan gebruiken als (pre-workout) snack, ontbijt of lunch. Hieronder 3 super easy receptjes voor een heerlijke (ontbijt)cake, (ontbijt) chocolate chip muffins en (ontbijt) plaattaart.

Vegan banana cake 

bananacake

Prak met een vork de bananen in een kom en mix ze vervolgens met de overige ingrediënten goed door elkaar tot een glad beslag (bijvoorbeeld met een staafmixer). Te dik? Voeg wat extra plantaardige melk of water door je beslag. Vet vervolgens je cakeblik in met wat kokosolie en bak in ongeveer 45 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden. Heerlijk met een laagje notenboter en wat vers fruit.

XXL Plaattaart

plaattaart

Roer de ingrediënten in een kom met ongeveer 100 ml water tot een glad (vrij grof) beslag. Te dik? Voeg dan nog wat extra water toe. Verdeel het beslag op een ovenplaat met bakpapier en bak voor plusminus 30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden. Verdeel de plaattaart in 8 stukken en eet met een laagje notenboter, wat vers fruit en eventueel een laagje (plantaardige) yoghurt. Heerlijk voor bij het ontbijt, onderweg of ideaal om in te vriezen als back-up.

Choco chip muffins

chocochip muffins

In deze choco chip muffins verwerkte ik cacao pasta: een pure cacao pasta die in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd is, waardoor het geen suiker en melk bevat, dit zorgt voor een diepe intense rauwe cacao smaak. Ik strooi ze inmiddels overal door (zo lekker als het door je bakje havermout smelt als een soort chocolade sausje), dus wees gewaarschuwd als je ze eenmaal geproefd heb!

Over Stefanie van de Walle
Stefanie houdt enorm van gezond eten en houdt niet op voordat zij een gerecht zo healthy mogelijk heeft gemaakt. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in haar werk als Product Development Manager voor Superfoodies, the place to be als het gaat om organic, raw en vegan eten. Goed nieuws: Stefanie zal maandelijks de lekkerste, gezondste en makkelijkste ontbijtrecepten met Fashionchick delen, zodat iedereen de dag met een heus powerbreakfast kan beginnen. 

liefs, Stefanie van de Walle, I love to work and I love 'healthy food'. I see life as one big challenge to further develop myself every day!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer