Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Guest editors

Steef's power breakfast: Berry overnight oats

Stefanie, 19 juni 2018

Steef's power breakfast: Berry overnight oats

Berry Overnight Oats

Ben jij ook zo gek op bessen?
Dan is dit ontbijt op jouw buik geschreven! De kans is dan ook groot dat je hem al eens hebt geproefd. 

Behalve dat deze met een zomerse twist is. Ik ben er zelf altijd op uit om een nieuwe touch te geven aan mijn favoriete ontbijt receptjes voor een fijne afwisseling. En dat is dan ook hoe ik op dit voedzame, zomerse receptje kwam! Hij is super lekker, hij verzadigd lang en is tevens rijk aan anti-oxidanten, vitamine C, eiwitten, goede vetten en vezels. En ook nog eens vrij van zuivel, tarwe en geraffineerde suikers. Wat wil een mens nog meer? Ik bereid het meeste al de avond daarvoor en plaats het in de koelkast om 's ochtends het feest af te maken!

Zomerse berry overnight oats

Ingrediënten: 1 eetlepel Maqui Berry Poeder | 4 eetlepels Chia Breakfast Pineapple & Almond  | ½ citroen (sap) | 1 eetlepel Kokosmeel | 150 ml plantaardige melk | 1 eetlepel hennepzaadjes | 1 eetlepel goji berries | 1 eetlepel zonnebloempitjes | 1 eetlepel pompoenpitjes

Optioneel: Plantaardige yoghurt | Vers zomerfruit

De basis van dit ontbijtje is de kant en klare chia ontbijtmix van Superfoodies. Jullie weten inmiddels dat ik hier een groot fan van ben. Het is namelijk binnen 30 seconden klaar! Ik geef deze basis een extra touch zodat het geheel een extra krachtig maaltje wordt én wat hem perfect voor de zomer maakt.

Ik koos voor de Pineapple & Almond smaak; dit is een mix van kokosrasp, chiazaden, havermout, stukjes rauwe amandelen en gedroogde ananas. Vervolgens roer je alle zaadjes, goji berries en het kokosmeel in het kommetje samen met de plantaardige melk. Dit plaats ik een nachtje in de koelkast. 's Ochtends roer ik er 1 eetlepel Maqui Berry (een krachtige paarse bes vanuit Zuid-Amerika) poeder doorheen. Dit zit bomvol anti-oxidanten, geeft een heerlijk natuurlijk zoetje en een Instagram-waardig effect. Score! Tot slot sprenkel ik het sap van een halve citroen door de dikke pap. Is de pap nog te dik? Voeg dan nog wat water of plantaardige melk toe. Tot slot top ik het af met een paar eetlepels plantaardige melk en vers zomerfruit. Reken maar dat jij hier gelukkig van wordt en de lunch met gemak haalt!

Over Stefanie van de Walle
Stefanie houdt enorm van gezond eten en houdt niet op voordat zij een gerecht zo healthy mogelijk heeft gemaakt. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in haar werk als Product Development Manager voor Superfoodies, the place to be als het gaat om organic, raw en vegan eten. Goed nieuws: Stefanie zal maandelijks de lekkerste, gezondste en makkelijkste ontbijtrecepten met Fashionchick delen, zodat iedereen de dag met een heus powerbreakfast kan beginnen.

liefs, Stefanie van de Walle, I love to work and I love 'healthy food'. I see life as one big challenge to further develop myself every day!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer