Stap voor stap: zo maak je je bed op als in een hotel | Fashionchick.nl

Stap voor stap: zo maak je je bed op als in een hotel

vrijdag 27 oktober 2023
Sophie Hendriks

Hoe vaak hebben we wel niet verlekkerd naar een perfect opgemaakt bed in een chic hotel gestaard, onszelf afvragend hoe ze dat toch voor elkaar krijgen? Goed nieuws: je hoeft heus geen professioneel huishoudster te zijn om je eigen bed net zo luxueus en cozy te maken. Het geheim achter dat weelderige hotelbed is namelijk eigenlijk vrij simpel. Het draait allemaal om aandacht voor details en een paar slimme trucjes. We nemen je mee. 

Stap 1: Kies kwaliteit

Het begint allemaal met het juiste beddengoed. Investeer in hoogwaardige lakens, bij voorkeur van katoen met een hoge draaddichtheid. Zachte, frisse lakens maken het verschil en laten je bed voelen als een zachte omhelzing.

Stap 2: Laagje voor laagje

Hotelbedden hebben vaak meerdere lagen: een hoeslaken, een dekbedovertrek en een comfortabele sprei of deken. Voeg een extra dekbed toe als je het snel koud hebt. Het creëren van deze gelaagdheid geeft niet alleen een gevoel van luxe, maar maakt je bed ook onweerstaanbaar om in te duiken.

H&m Home Dekbedset Van Linnenmix - Eenpersoons Lichtbeige in maat 160x210 50x70 cm. Kleur: Light beige - 30%

Verwijderen uit collectie?

H&M Home

h&m home dekbedset van linnenmix - eenpersoons lichtbeige in maat 160x210 50x70 cm. kleur: light beige

Niet beschikbaar

Bezoek Afound
H&m Home Dekbedset Van Katoenen Satinet - Tweepersoons Wit/gestreept in maat 200x200 80x80 cm. Kleur: White/striped

Verwijderen uit collectie?

h&m home dekbedset van katoenen satinet - tweepersoons wit/gestreept in maat 200x200 80x80 cm. kleur: white/striped

Niet beschikbaar

Bezoek Afound
H&m Home Dekbedset Van Perkalkatoen - Eenpersoons Beige in maat 160x210 50x70 cm

Verwijderen uit collectie?

h&m home dekbedset van perkalkatoen - eenpersoons beige in maat 160x210 50x70 cm

Niet beschikbaar

Bezoek Afound
H&m Home Linnen Dekbedset - Eenpersoons Roestoranje in maat 160x210 50x70 cm. Kleur: Rust orange - 30%

Verwijderen uit collectie?

H&M Home

h&m home linnen dekbedset - eenpersoons roestoranje in maat 160x210 50x70 cm. kleur: rust orange

Niet beschikbaar

Bezoek Afound

Stap 3: Perfect gevouwen hoeken

De manier waarop je lakens en dekens zijn gevouwen, maakt een wereld van verschil. Strijk je lakens glad en zorg dat ze strak onder het matras zijn ingestopt. Vouw het dekbedovertrek en de sprei zorgvuldig om de randen van het bed voor een nette uitstraling.

Stap 4: Kussens

Pluizige kussens zijn een must. Investeer in kussens van verschillende grootte en stevigheid voor een luxe uitstraling. Klop ze dagelijks op om ze lekker fluffy te houden.

Stap 5: Finishing touch

De kers op de taart? Een paar decoratieve kussens en een mooie bedsprei. Kies kleuren die bij de rest van je slaapkamer passen en speel met texturen voor een stijlvol effect.

Een hotelwaardig bed in een handomdraai

Het geheim achter het creëren van een hotelwaardig bed zit hem dus in de details. Neem de tijd om je bed elke ochtend op te maken, glad te strijken en te decoreren. Deze kleine inspanningen zullen je slaapkamer laten aanvoelen als een weelderig toevluchtsoord dat je elke avond met open armen verwelkomt. Dus, laat die hotels maar achterwege, het perfecte, luxe bed is binnen handbereik; gewoon in je eigen slaapkamer. Sweet dreams!

Lees ook

Dit is waarom roze dé kleur voor je interieur is

Bij het kiezen van kleuren voor in huis wordt er door de meesten nagedacht over specifieke muren in een gekleurd tintje, meubels die mogen knallen of accessoires die de vrolijkheid in huis gaan brengen. Vrijwel nooit wordt er bedacht dat een kleur ook als basis kan worden gebruikt. Toch is dat heus geen slecht idee: roze is bijvoorbeeld een van de meest neutrale kleuren, maar dan warmer, vrolijker en (vooral) minder saai. 

Deze 3 modetrends pas je óók toe in je interieur

Mode en interieur hebben veel gemene delers: bij beide is het materiaal cruciaal, net als het design en de manier van stijlen. Wat lekker werkt, is het opzoeken van contrasten, bijvoorbeeld door strakke vormen met felle kleuren en zachte materialen te combineren. Onderstaande modetrends werken net zo goed in je kledingkast als in je interieur.