Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Staar je blind op deze brillentrends voor aankomend najaar!

Sharon, 04 september 2017

Staar je blind op deze brillentrends voor aankomend najaar!

Als kind was ik al gecharmeerd van brillen. Toen ik dan ook als tienjarig klein meisje te horen kreeg dat mijn ogen nog prima functioneerden, vond ik het oprecht jammer dat ik niet zo'n prachtig accessoire op mijn neus mocht zetten. Tja, kinderen hebben soms de vreemdste wensen, zullen we maar zeggen...

Inmiddels, zo'n 15 jaar later, is mijn wens verhoord en ben ik praktisch stekeblind zonder mijn precious brillen. Ja, brillen, ja. Want ik heb er meerdere. Een serieuze brillenverslaving. Ik leg mezelf ieder jaar een grens op, waaraan ik mij probeer te houden. Gelukkig zijn brillen tegenwoordig een waar fashionitem geworden en kan iedereen (ook als je geen bril nodig hebt!) zijn gezicht wat meer karakter geven met zo'n flashy eyecatcher. En uiteraard zijn er ook op brillengebied weer een aantal trends te spotten voor aankomend seizoen. Dit zijn dé brillen die jij dit najaar wilt dragen! 

Razend retro

Retro brillen

Retro is here to stay. We zien deze trend al een tijdje, maar ook in het najaar van 2017 is retro nog steeds helemaal leuk. Kenmerkend voor deze trend zijn de cat-eye ­brillen, de aviators, en de wayfarers.  Van dun naar dik, volledig omrand of alleen aan de bovenkant, een enkele of dubbele neusbrug, we zien het allemaal voorbij komen. De retrokeuze is reuze!

Natuurlijk industrieel

Natuurlijk vs industrieel brillen

Oké, je denkt misschien: natuurlijk en industrieel, hoe kan dat nu samengaan? Heel simpel: brillen die zijn gemaakt van natuurlijke materialen of natuurlijk ogende materialen. Hout, leer en metaal zijn dé sleutelwoorden binnen deze trend. Denk bijvoorbeeld aan grove monturen, volledig van hout. Of elegante, subtiele brillen die bestaan uit dunne metaaldraadjes. Al dan niet afgewerkt met stijlvolle leren brillenpootjes, geven ze jouw look net die edgy touch. Combineer met een verfijnde, naturel make-up om de bril écht tot zijn recht te laten komen. Nature calls!

In de rondte 

Ronde brillen

Het duizelt ons voor de ogen met deze statement ronde brillen. Waar vroeger deze brilvorm nog een beetje als artsy en alternatief werd bestempeld, zien we tegenwoordig deze rondje schatjes pronken op de neuzen van menig fashionliefhebber. Ook wij zijn finaal verknocht aan dit lieflijke montuurtje. Kleuren, grootte van de glazen, breedte van het montuur: de mogelijkheden zijn eindeloos! Met deze brillen komen wij wel rond. Side note: heb jij een smal of een lang gezicht? Dan staat deze bril juist extra goed!

Het (te) bont maken

Yetta brillen

Wait, grandma Yetta has taken over the runway! Weet je nog, die oma uit de tv-serie 'The Nanny'? Die serie met Fran Drescher in de hoofdrol als de nasale nanny in huize Sheffields. Het lijkt wel alsof de designers zich massaal hebben laten inspireren door deze extravagante grijsaard. 'Hoe bonter, hoe beter' lijkt het nieuwe motto te zijn. Ga voor felle kleuren die letterlijk in het oog springen, of houd het iets terughoudender met een doorzichtig montuur. Geen zorgen, ze denken echt niet dat je een veiligheidsbril op hebt (hopen we). 

Grote ogen opzetten

oversized brillen

Guus Meeuwis (brildrager himself) voorspelde het al met zijn concertreeks 'Groots met een zachte G'. De brillen mogen namelijk oversized zijn dit seizoen: hoe groter, hoe beter. Ga voor stoer en opvallend door te kiezen voor een montuur in mat zwart of glanzed grijs. Ben je meer het uitgesproken type? Kies dan voor een variant in een felle kleur, zoals een paar giga gele glazen op je neus. Typisch een kwestie van 'wie het kleine niet eert...' Inderdaad, ja. Tip: voorkom het beruchte jampoteffect door je brillenglazen even wat dunner te laten slijpen.  

Bekijk het leven door een (roze) bril

Ralph RA 7086 1674 largeRalph Lauren Mister Spex
€ 99,00
CO Optical Anabel 1118 001Co optical Mister Spex
€ 94,00
Dsquared2 LANCASTER DQ 5163 047Dsquared2 Mister Spex
€ 169,00 € 155,52
ETNIA Barcelona Como HVPKEtnia barcelona Mister Spex
€ 204,00
Ray-Ban RX 7098 2001Ray Ban Mister Spex
€ 154,00
Super by Retrosuperfuture Numero 20 ARGENTO J04/LMister Spex
€ 259,00

Lees ook: Hip door de regen in een knappe regenjas

Beeld: Getty Images, IMaxTree

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer