Sneakers in de city: Als je 25 bent...

Als je 25 bent – wat ik heel recent mee heb mogen maken – zijn er een aantal dingen die afvraagt: 1. Of je voortaan heel hard ‘NEE!’ kunt roepen en in een maniakale lachbui uit kunt barsten wanneer een caissière van de Albert Heijn vraagt of ze je ID mag zien voor die fles wijn. Antwoord uit ervaring; dat mag, maar helpt niet. 2. Wat je in godsnaam in die 25 levensjaren deed dat je nu nog niets bereikt hebt behalve level 49 in Candy Crush, wat al weinig indrukwekkend is. Antwoord: Help, iemand?!

Als je 25 bent...

Grijze rockers

Ik lachte ze altijd uit, zij die hartkloppingen kregen van 25 zijn. Domme wichten. Maar voor ik er erg in heb tuur ik in de spiegel om te kijken of mijn lach me later een rimpelige hangneus zal bezorgen en zoek ik uit of de LOI me nog om kan scholen tot jeugddroom olifantenrijdster. In de wereld waar kindersterren miljonair zijn, bloggers personeel aannemen en Jamie Oliver zijn eerste kookboek op zijn 21ste schreef, is het leven een snelkookpan. Triiiing. Tijd om. Deadline niet gehaald. Het ene deel van mijn Facebookfeed deelt driftig de eerste tandjes van hun kleine evenbeeld, terwijl het ander deel op zondagochtend viert dat ze hun pinpas nog hebben en dat hun lenzen vannacht gewoon het lenzendoosje weer haalden. Daartussen in zit ik 25 te zijn. En mezelf af te vragen met wie ik me meer verbonden voel.

'Voor ik het weet zoek ik uit of de LOI me om kan scholen tot olifantenrijdster'

Op 31 januari manifesteert de crisis zich. Ik koop geen sportauto, maar bezoek Queen in het Ziggo Dome, met Adam Lambert als lead singer die je onbescheiden de Freddie Mercury van dit millennium mag noemen. Gitarist Brian May zit op een houten barkruk aan het eind van de uitloop midden in het publiek. Een voet op de sport van de stoel, één aan de grond. De eerste noten die hij aanslaat zijn genoeg. En enkeling joelt of fluit. Love of my life, don't leave me... De onaangetaste rocker bij wie alleen de bos witte krullen het verstrijken van de tijd echt verraadt, wankelt op magische wijze naar de noten om ze op het moment suprême loepzuiver te raken. De 17.000 toeschouwers zijn niet stil. Ze zingen mee. Stuk voor stuk. Ook als May het in de typische hoogte waar Freddie zo van hield even opgeeft. Alles is raak. Noot na noot. En ik kan maar één ding denken; leeftijd maakt niet uit. Alleen als je een kaas bent.

Who wants to live forever?

Even&Odd Tshirt basic blackEven & Odd Zalando
€ 14,95 € 10,47
Rok California  zwartwitNIKKIE Little Soho
€ 139,00
ALDO DELLAROCCA Sandalen met hoge hak blackAldo Zalando
€ 79,95

Over Marlies Bax
Doordeweeks moderedactrice, maar in het weekend stiekeme foodie en Star Wars-kijker
; Marlies begon in 2011 als student op de Fashionchickredactie. Vier jaar later is ze niet alleen dè schrijfster van onze website, maar tikt ze ook af en toe voor MEN TODAY, onderhoudt ze haar foofblog F-cking Good Food en werkt ze voor verschillende merken en webshops als freelanceredactrice.
Volg Marlies op Instagram en Twitter!

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer