Sneakers and the city: De identiteitscrisis

Marlies is al drie jaar redactrice voor Fashionchick. In haar blogs gaat ze aan de haal met haar schrijvers-identiteitscrisis.

Ik ben geen Nederlandse Carrie Bradshaw. Hoewel ik dat graag anders had gezien. Dan had ik ongegeneerd kunnen leven op koffie en had ik met een bepaalde je ne sais quoi sigaretten gerookt, zoals het een waar schrijfster betaamd. Constant zwelgend in een boeiende misère met in mijn arm een infuus van beschrijfbaar leed. Helaas.

Sneakers and the city: De indentitieitscrisis

De literaire inspiratie van trauma's moet ik missen. En in plaats van Manolo Blahnik brengt Adidas me naar the city. Amsterdam in mijn geval. Met mijn nek in een kronkel vraag ik me dagelijks af of de NS denkt dat mensen langer dan 1.75m nooit in het gangetje van de trein hoeven te staan. Hoewel ik per dag meer begin te twijfelen aan de lengte die moeder en natuur me gaven, is het net niet traumatisch genoeg voor een boekenreeks.

'donkerblauwe sneakertjes baden zich op vrijdagavond in een poeltje bier'

In plaats van voor een open raam in een kamertje in New York, pen ik wat hersenspinsels zittend op een plakkerig trapje tijdens een ritje met de Nationale Spoorwegen. In plaats van Carrie's cocktails op het Ganzevoort, baden mijn donkerblauwe sneakertjes zich op vrijdagavond in een poeltje bier. En in plaats van Mister Big... oké, heeft niet iedereen een Mister Big?

Maar het ontberen van cafeïne en nicotine maakt me een zwevend schrijver. Een gebrek aan designertassen en gestyleerde wenkbrauwen doet me twijfelen. Mijn kont past niet in modemeisjes-lieveling Zara en mijn verleden is zo zonder leed, dat die persoonlijke roman op zich laat wachten. Daar dobberend tussen wal en schip, stel ik mezelf de vraag: modemeisje of kritisch columnist? Tijd voor een blogserie als onderzoek. Op mijn sneakers in the city.

'oké, heeft niet iedereen een Mister Big?'

Air Force 1 MIdNike Winkelstraat.nl
€ 85,00
All Star sneakersConverse Winkelstraat.nl
€ 69,95
WMNS Air Max 1 PRMNike Winkelstraat.nl
€ 145,00

Over Marlies Bax
Doordeweeks moderedactrice, maar in het weekend stiekeme foodie en Star Wars kijker
; Marlies begon in 2011 als student op de Fashionchickredactie. Drie jaar later is ze niet alleen dè schrijfster van onze website, maar tikt ze ook vast voor MEN TODAY, onderhoudt ze haar foofblog F-cking Good Food en werkt ze voor verschillende merken en webshops als freelance redactrice.
Volg Marlies op Instagram en Twitter!

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer

  Log in om te reageren
 • Kirsten 3 jaar geleden

  Gympie's Sneakers

 • Sharon 3 jaar geleden

  Ik ben helemaal niet van de sneakers, maar die van Nike zijn wel echt heel gaaf!

 • Eline 3 jaar geleden

  Leuk! Sneakers ftw!

 • Marlies 3 jaar geleden

  Dank jullie wel! @Soraya Ik wil ze weer allemaal!

 • Soraya 3 jaar geleden

  Leuk om te lezen, genoot er ook van. Daarnaast, love the sneakers.

 • katja 3 jaar geleden

  Idd erg leuk en boeiend geschreven!

 • Sylvana 3 jaar geleden

  Wat een heerlijke schrijfstijl, ik zie het hele verhaal voor me.