Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Smeren maar: dé tips tegen droge handen

Kristel, 20 januari 2018

Smeren maar: dé tips tegen droge handen

Tips tegen droge handen

Toen ik zwanger was bereidde ik me mentaal voor op gebroken nachten, stinkende luiers en wallen tot op mijn knieën. Maar nooit had ik kunnen denken dat mijn handen het zo zwaar te verduren zouden krijgen.

Als je namelijk 20 keer per dag je handen wast, de baby baddert én regelmatig ongelukjes uit kleding staat te spoelen, blijft er van die zachte handen weinig over. Daar komt nog eens bij dat het huidige seizoen ook zonder baby een behoorlijke aanslag doet op de gehele gesteldheid van je huid. Oftewel: mijn handen zijn in mijn hele leven nog nooit zo droog, ruw en beschadigd geweest als nu. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om ze weer een beetje te herstellen en te voorkomen dat ze nóg droger worden. Benieuwd wat? Read on!

6 tips tegen droge handen

#1 Milde zeep. Je handen drogen enorm uit van water en zeep maar niet wassen? Dat is natuurlijk ook geen optie. Zorg er daarom voor dat je je handen altijd met lauw water wast en gebruik het liefst een milde handzeep (bij voorkeur pH neutraal).

#2 Pak je handen in. Kou, regen, wind.. Ze zijn allemaal funest voor je handen. Reden genoeg dus om op zoek te gaan naar super fashionable handschoenen, zodat je je handen altijd zo mooi mogelijk beschermt. 

#3 De juiste handcrème. Net zoals je gezicht uitdroogt van smeersels met alcohol erin, geldt dit ook voor je handen. Smeer je handen dus regelmatig in met een alcoholvrije handcrème, het liefst na iedere wasbeurt. 

#4 Scrubben, scrubben, scrubben. Zijn je handen toch droog geworden? Gebruik dan een fijne handscrub om losse velletjes te verwijderen. Na het scrubben smeer je je handen natuurlijk weer lekker in, om ze zo zacht mogelijk te krijgen.

#5 Hydrateren kun je leren. Om te voorkomen dat je handen - en de rest van je lichaam - uitdrogen, is het belangrijk om gedurende de dag voldoende te drinken. Echt, je gaat het verschil merken!

#6 Sleeping beauty. Ook slapend kun je je handen verzorgen! Smeer je handen voor het slapen gaan dik in met een vette crème en trek daar overheen katoenen handschoentjes aan. Inderdaad, sexy is het allerminst maar 's ochtends word je wakker met súperzachte handen. En dat is ook wat waard. 

Lief voor je handen

La Roche-Posay Cicaplast Handcrème barrièreLa Roche-Posay Zorgvoormijnhuid.nl
€ 7,79
TREATMENT GLOVESKanebo HandverzorgingICI PARIS XL
€ 22,14
Grown Alchemist Phyto-Peptide, Sweet Almond & Sage Age-Repair Hand Cream - handcrèmeGrown alchemist Beautyde Bijenkorf
€ 29,00
Miller Harris Tea Tonique Hand Wash - handzeepMiller harris de Bijenkorf
€ 25,00
Sepai Hands+ CreamSEPAI HandverzorgingMYSC parfumerie
€ 95,00
Kiehl's Kiehls Liquid Soaps Coriander - handzeepKiehl's de Bijenkorf
€ 17,50

Lees ook: Tips om je haar sneller te laten groeien.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer