Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Girlbosses

Sharon van My Jewellery: 'Je moet er alles voor over hebben om succesvol te worden.'

Kristel, 12 mei 2017

Sharon van My Jewellery: 'Je moet er alles voor over hebben om succesvol te worden.'

Als er één shop is die onze harten in de afgelopen jaren meer dan gestolen heeft, dan is het My Jewellery wel. Laat je niet misleiden door de naam! Ja, hier vind je inderdaad de mooiste, leukste, hipste sieraden van het moment maar er is véél meer dan dat. Jurken. Tassen. Schoenen. Zonnebrillen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het terug in de webshop. Of in één van de vier boutiques! Want jawel, ook offline shoppen doe je bij My Jewellery. Yes! Ter ere van de opening van boutique numero 4 spraken we het gezicht van en brein achter My Jewellery: Sharon. Altijd al willen weten hoe dit succesvolle merk tot stand is gekomen? Read on!

My Jewellery

Hi Sharon! Alles goed? Vertel, hoe ben je ooit op het idee van My Jewellery gekomen?
Hi! Als jong meisje was ik al bezig om sieraden te maken voor mijn moeder, vriendinnen en voor mezelf. Ik vond het echt geweldig om zo creatief bezig te zijn. Ik had zelfs een klein sieradenwinkeltje aan huis. Toen ik was afgestudeerd als Frans docente begon het weer te kriebelen om wat met sieraden te doen. Vanuit die passie ben ik in 2011 mijn sieraden online gaan verkopen. Dit deed ik allemaal vanuit huis. Na een paar jaar kreeg ik steeds meer enthousiaste klanten en besloot ik om mijn baan als docent Frans op te zeggen. Dit was heel spannend, maar ik heb toen toch besloten om te doen waar mijn passie lag en de sprong in het diepe te nemen. Vanuit daar is het merk steeds verder gegroeid tot een vooraanstaand sieradenmerk met klanten door heel Nederland!

Hoe onderscheidt My Jewellery zich van andere webshops?
My Jewellery kenmerkt zich door opvallende sieraden, veelal in Ibiza stijl. Maar in de loop der jaren zijn hier ook horloges, kleding, accessoires, schoenen en tassen aan toegevoegd. Onze doelgroep wil er van top tot teen goed uitzien, dus we proberen het complete plaatje te verkopen. Een ander speerpunt is dat we continu vernieuwend zijn. Om onze klanten te blijven prikkelen, worden er elke week minimaal twee nieuwe items online gezet. We hebben een inhuis designer die zelf ontwerpen maakt van onze producten. Deze producten zijn van ons eigen label en passen helemaal bij onze identiteit. Daarbij hebben we het voorraadbeheer, magazijn en orderverwerking binnenshuis georganiseerd. Zo weten we zeker dat we onze klanten de beste persoonlijke service kunnen bieden.

My Jewellery

Waar ben je het meest trots op, van alles dat je bereikt hebt?
Dat ik een heel team om me heen heb verzameld met gepassioneerde mensen die mij helpen om mijn droom te realiseren. We blijven altijd dichtbij onze eigen identiteit. Ik vind het namelijk belangrijk om dicht bij mezelf te blijven.

Was het altijd al je droom om naast de webshop een aantal boutiques te openen? Hoe is dit uiteindelijk werkelijkheid geworden?
Ja, dit is altijd een grote droom van mij geweest! In een fysieke boutique komt het merk namelijk echt tot leven. Ik vind het ook leuk om in contact te komen met mijn klanten. Deze boutiques zorgen echt voor de hele My Jewellery experience. De eerste heb ik in 2015 geopend in mijn thuisstad Den Bosch om meer beleving te creëren. Dit was in eerste instantie als pilot, maar het ging zo goed dat we een jaar erna hebben besloten nog twee boutiques te openen in Breda en Utrecht. Begin mei hebben we de vierde geopend in Arnhem en ik ben niet van plan om stil te blijven zitten!

Tiny Necklace Coins Short - Gold/SilverMy Jewellery My Jewellery
€ 19,95
Open Back Lace Dress - WhiteMy Jewellery My Jewellery
€ 49,95
Espadrilles - SwimMy Jewellery My Jewellery
€ 34,95
Suedine Biker Jacket - Blue/GreyMy Jewellery My Jewellery
€ 59,95
Statement Shell EarringsMy Jewellery My Jewellery
€ 14,95
Flared Soft Pants - Dark BlueMy Jewellery My Jewellery
€ 29,95

Wat voegen de boutiques toe aan de shopbeleving?
Alle boutiques zorgen voor een positieve injectie in ons online platform en bedrijf. De boutiques in specifieke, luxere winkelstraten zijn een ontmoetingsplaats waar wij onze klanten de beste service & beleving kunnen bieden. De verkoop staat niet geheel centraal; wij willen door middel van onze boutiques vooral werken aan een sterkere band met onze klant. Ook proberen wij het online shoppen te faciliteren en als servicepunt te fungeren; zo kan er vanuit de boutique worden besteld zonder verzendkosten en kunnen online retouren in de boutique worden ingeleverd. 

Wat kunnen mensen verwachten van de nieuwe shop in Arnhem?
Iedere boutique heeft zijn eigen karakter en eigen identiteit. Zo ook Maison My Jewellery in Arnhem. Deze boutique heeft het karakter van een echte maison. Bij binnenkomst wordt je verwelkomd in de eetkamer waar een warme kop koffie of thee voor iedereen klaarstaat. Vervolgens loop je door naar de woonkamer waar de nieuwste collectie items wordt gepresenteerd. Tenslotte eindig je in de slaapkamer waar de kleding gepast kan worden en iedereen stijladvies kan krijgen. Het is een historisch pand uit 1500, wat vroeger ook echt is bewoond. Dit karakter is iets wat je vandaag de dag nog terugziet in de boutiqe.

My Jewellery

Welke items van My Jewellery verdwijnen sowieso in je eigen kast dit seizoen?
Eigenlijk verdwijnen bijna alle items in mijn eigen kast! Het zomerseizoen breekt natuurlijk bijna aan en daarom zijn er weer een hoop nieuwe items in mijn kast te vinden. De White Sheer Flower Top is een heerlijke top waar je spontaan zomerkriebels van krijgt. De Pompon Bangle is een kleurrijke en vrolijke toevoeging aan jouw armparty. De Ibiza Fringe boots draag ik zowel onder een zwierig jurkje als bij mijn festivaloutfits. Ohja, en op vakantie mag de Ibiza bikini natuurlijk niet in mijn koffer ontbreken!

Wie of wat inspireert je?
Ik houd echt van reizen en ga daarom regelmatig op reis naar Parijs en Ibiza. Dit zijn mijn twee favoriete plekken. Als ik daar over straat loop, raak ik altijd geïnspireerd door de mensen, de cultuur, de lokale mode en de mooie omgeving. Deze inspiratie neem ik altijd mee in mijn collecties.

Ibiza Bikini 2.0 – BlackMy Jewellery My Jewellery
€ 34,95
Suedine Biker Jacket - MintMy Jewellery My Jewellery
€ 59,95
Pompon & Tassel Bangle Rose – Pink/PeachMy Jewellery My Jewellery
€ 29,95
Sheer Flower Top WhiteMy Jewellery My Jewellery
€ 34,95 € 17,48
Multicolor Ibiza BagMy Jewellery My Jewellery
€ 39,95
Fall Fringe Boots - CamelMy Jewellery My Jewellery
€ 59,95

Heb je nog tips voor meiden die – net als jij – een succesvol ondernemer willen worden?
Doe iets wat dichtbij je staat, waar je goed in bent en vooral wat je heel erg leuk vindt. Je moet er namelijk alles voor over hebben en alles voor laten om succesvol te worden, want het is hard werken. Maar geloof me, het is het allemaal waard!

Welk motto is je op het lijf geschreven?
I’m all about good vibes, big goals and more happiness!

Meer zomerse items shoppen? Neem snel een kijkje in de webshop van My Jewellery!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

My Jewellery

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer