Girlbosses

Sharon Hilgers: 'Alles wat ik verkoop, draag ik zelf'

Marlies, 19 april 2014

Sharon Hilgers: 'Alles wat ik verkoop, draag ik zelf'

'Ik moet wel opzoek naar een ander kantoor. We groeien er gewoon uit.' vertelt Sharon Hilgers. Haar My Jewellery kreeg een groeispurt. Niet alleen in bestellingen, maar vooral ook in aanbod. Want – hoewel de naam nog anders doet vermoeden – de collectie van My Jewellery groeide groter en groter. Tot aan kleding aan toe.

My Jewellery

My Jewellery is lang niet meer alleen jewellery, hè?
Nee, zeker niet!

Waarom besloot je de collectie uit te breiden?
Ik begon toen ik 10 was met sieradenworkshops, dat groeide uit tot My Jewellery. Maar in loop van de tijd kreeg ik zo vaak de vraag waar ik bepaalde kledingstukken vandaan had, dat ik besloot ze op te nemen in mijn eigen collectie. Het zijn de leuke eyecatchers van het seizoen.

Er zijn nu flink wat items bijgekomen. Maar ik draag ze nog steeds allemaal zelf. My Jewellery staat voor mijn stijl. We verkopen nu heel vaak items als een set. Een sjaal met een jasje bijvoorbeeld. Als ik zo'n combinatie op Facebook post, krijg ik gegarandeerd een paar honderd likes. En bestellingen.

Tiny Silver Heart RingMy Jewellery My Jewellery
€ 9,95
The Perfect Little Pink DressMy Jewellery My Jewellery
€ 39,95
Summer HatMy Jewellery My Jewellery
€ 12,95

Wat zijn je favorieten uit de collectie van My Jewellery?
Op dit moment ben ik dol op de vergulde mix & match ringen; de fijne ringetjes met gekleurde edelstenen die je om iedere vinger kunt dragen. Ze zijn leuk te verdelen over twee handen en kunnen ook als knuckle ringetjes worden gecombineerd. Maar de speelse, gekleurde armbandjes zijn mijn all-time favourite; ik wissel ze bij iedere outfit!

Wie inspireert je qua kledingstijl of business?
Ik haal mijn inspiratie niet uit één persoon of bedrijf, maar uit heel verschillende facetten. Zo kan ik al geïnspireerd raken van een Albert Heijn commercial die heel krachtig en commercieel is neergezet. Ik bedenk altijd hoe ik dit aan My Jewellery kan koppelen en hoe we de webshop levendig en interessant houden voor de klanten. Ik vind het heel belangrijk om te kijken wat grote modelabels doen en probeer dit altijd te vertalen naar de speelse stijl van onze sieraden & webshop.

My Jewellery

Wat is je grootste trots?
Ik vind het zo leuk dat veel meiden in Nederland inmiddels bekend zijn met My Jewellery. En ook nog heel regelmatig in de webshop en bij onze winkelverkooppunten shoppen. Het blijft leuk om meiden blij te maken met sieraden. Ook vind ik het altijd heel leuk om te zien hoe bepaalde items goed aanslaan en uit te vinden hoe we die het beste neer kunnen zetten. Eigenlijk vind ik dus alles leuk! Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk.

En wat was dan de grootste zakelijke blunder die je ooit maakte?
Voor de productie van nieuwe oorbellen wilde ik de productieprijs zo laag mogelijk krijgen. Ik mailde heen en weer met een partner uit China en was zo blij toen de kogel eindelijk door de kerk was. Per stuk had ik er een paar cent af weten te krijgen. Maar toen de bestelling aankwam bleek de kwaliteit verschrikkelijk. Zo slecht dat ze onverkoopbaar werden. Toen werd goedkoop plots duurkoop! Dit zal me niet zo snel meer gebeuren.

'Ik kan al geïnspireerd raken van een krachtige  Albert Heijn commercial'

Wat wil je nog bereiken met My Jewellery?
Het zou natuurlijk geweldig zijn als mijn sieraden buiten Nederland & Belgie ook in andere Europese landen te krijgen zijn. Ik heb op dit moment de importrechten van het Franse merk Les Cleias. Het is een merk dat onder andere bij Galeries LaFayette wordt verkocht. Het zou natuurlijk top zijn als My Jewellery daar ook ooit wordt verkocht! Dat is dus wel mijn droom: internationaal gaan bij de mooiste modehuizen.

Perfect Crystal Tassel Chandeliers -  GreenMy Jewellery My Jewellery
€ 15,95
Tiny Lucky Clover Bracelet Dark PinkMy Jewellery My Jewellery
€ 6,95
Ibiza Bead Sandals - BeigeMy Jewellery My Jewellery
€ 24,95

Sharon maakt het weer waar; de My Jewellery zomercollectie is er weer één om van te smullen. Wij wachten rustig op de volgende sprong die de onderneemster maakt richting wereldfaam.

liefs, Marlies Bax,

Shop meer van

My Jewellery

Lees meer