Fashion

September: Fashionchick goes conscious!

Kristel, 01 september 2016

September: Fashionchick goes conscious!

We leven in een tijd waarin we ons steeds meer richten op biologisch eten en afvalscheiding hot topic is. Maar hoe zit het eigenlijk met duurzame mode? Heeft dit nog steeds het geiten-wollen-sokken-imago dat het ooit had? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat duurzame mode een stukje toegankelijker wordt? Een paar maanden geleden besloten we dit alles te onderzoeken met Het Grote Fashionchick Conscious Onderzoek. En wat blijkt: de wil om duurzaam te shoppen is er wel, maar de meeste vrouwen hebben geen idee waar ze het vandaan moeten halen. Omdat we hier bij Fashionchick niet alleen jullie maar ook de wereld best een beetje willen helpen besloten we het zogenaamde 'conscious' filter in het leven te roepen. Dat betekent dat je voortaan met één klik op de knop een overzicht van alle verkrijgbare duurzame items te zien krijgt. Want een beter milieu... begint bij Fashionchick!

Conscious

Het Conscious filter

Om dit filter te vieren staat Fashionchick de hele maand september in het teken van duurzame mode. Maar wat maakt een item nou eigenlijk duurzaam? Wat ons betreft mag een product het label 'Conscious' krijgen als het voldoet aan minimaal één van de volgende punten:

#1 Het is eerlijk of sociaal verantwoord geproduceerd. Hierbij wordt er onder andere gelet op de werkomstandigheden van de werknemers, of er met zorg voor het milieu wordt geproduceerd en of er op een eerlijke en menselijke manier handel wordt gedreven. Maar sociaal produceren gaat verder dan deze Fair Trade punten, het belangrijkste is dat er aandacht is voor mens en milieu en dat getracht wordt zoveel mogelijk terug te geven voor het product dat gemaakt wordt. #2 Het is biologisch. Dat wil zeggen dat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt in het hele ontwikkelingsproces. #3 Het product is gemaakt van duurzame materialen. Denk hierbij aan tencel, biologisch katoen of gerecycled materiaal. Eigenlijk gaat het hier om alle materialen waarmee je bespaart op grondstoffen, water, chemicaliën en energie.

Maar goed, om nog even terug te komen op het Conscious filter, hoe werkt dat nou precies? Verrassend simpel kan ik je vertellen. Ga je bijvoorbeeld in de Fashion Finder naar de categorie Jassen, dan zie je aan de linkerkant al je filter opties. Je kunt bijvoorbeeld filteren op merk, maat, kleur en prijs. Maar vanaf nu dus ook op duurzaamheid! Met één klik op de knop zie je voortaan welke jassen, maar ook tassen, schoenen, kledingstukken of beautyproducten, conscious zijn. Makkie, toch? Om het je nóg makkelijker te maken, helpen wij je natuurlijk de hele maand op weg. Met onze favorieten bijvoorbeeld of inspirerende interviews, fantastische shoppings met de mooiste duurzame items en tips om voortaan een stukje bewuster door het leven te gaan. Happy conscious shopping!

Zo mooi kan duurzaam zijn

ARMEDANGELS Mila pullover van biologisch katoen met siernaadArmedangels de Bijenkorf
€ 89,90 € 26,97
O My Bag Portemonnee Pixies Pouch - Eco-CamelO My Bag Living.nl
€ 59,00
ARMEDANGELS bootcut flared jeansArmedangels wehkamp.nl
€ 99,90 € 79,95
Dr. Hauschka Eyeshadow TrioDr. Hauschka de Bijenkorf
€ 24,95
IVY & OAK Mantel khaki greenivy & oak Zalando
€ 199,95 € 139,95
IVY & OAK Overhemd snow whiteivy & oak Zalando
€ 69,95 € 55,95
Matt & Nat MUMBAI Rugzak blackMatt & Nat Zalando
€ 139,95 € 83,95
alchemist pantalonAlchemist wehkamp.nl
€ 159,95
WeWOOD Xipe Oak zonnebril Beige 904041915WeWood Brandfield
€ 129,00 € 59,00
IVY & OAK Overhemd olive greenivy & oak Zalando
€ 69,95 € 55,95
Dr. Hauschka Mascara VolumeDr. Hauschka de Bijenkorf
€ 18,50
Nudie Jeans LIN Jeans Skinny Fit ink blackNudie Zalando
€ 139,95 € 111,95

Ons Conscious filter is natuurlijk nog niet compleet, daar kunnen nog veel meer shops bij! Heb jij nog tips of shops die we móeten kennen? Zie jij een merk in onze lijst staan dat helemaal niet zo conscious is als wij denken? Stuur ons vooral een mailtje, wij staan altijd open voor feedback!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer